Op valreep klassebehoud voor Aalsmeer

19-6-'22 20.00 uur | FCA-BSM 2-1 | Door: Klaas Leegwater

Letterlijk op het laatste moment slaagde het zondagteam van FC Aalsmeer erin om het teleurstellende seizoen te redden door het behoud van de derde klasse veilig te stellen. Zondagmiddag op het neutrale terrein van sv DIOS in Nieuw-Vennep tegen vierdeklasser sv BSM bevrijdde invaller Dave Leenders de roodgroenen door in de 90e minuut de bal achter doelman Cas Hortensius te koppen, 2-1.

Met de late winst tijdens het promotie/degradatieduel spelen de Aalsmeerders ook volgend seizoen weer in de derde klasse. Dan onder trainer Bas Groenveld, die Peter Neuvel opvolgt. Met Neuvel voor de laatste keer op de bank was FC Aalsmeer zondagmiddag voor ruim vierhonderd toeschouwers de licht bovenliggende partij.

Voorsprong
BSM, de nummer twee van 4D en de tweede periode veroverde, kwam na twintig minuten spelen goed weg toen een doelpunt van spits Michal Kocon werd afgekeurd wegens buitenspel. Op slag van rust kwamen de roodgroenen alsnog op voorsprong. Een sterke actie aan de zijkant van Jelle Lissenburg gevolgd door een scherpe voorzet werd door Kocon in de touwen geknald.

Kort na de thee stond de 1-1 alweer op het bord door een onachtzaamheid in de Aalsmeerse defensie. Het team van Neuvel gooide er een schepje bovenop, Kocon kreeg een aantal goede kansen zijn elftal opnieuw op voorsprong te brengen. Een keer oog in oog met goalie Hortensius verloor de centrumaanvaller de controle.

Beslissing
Op het moment dat iedereen binnen en buiten het veld zich opmaakte voor verlenging sloeg FC Aalsmeer beslissend toe. Uit een vrije trap van Sten Piet kopte invaller Leenders zijn ploeg in veilige haven.

Toch nog een klein feestje dit seizoen voor de roodgroenen. De bloemen kwamen snel tevoorschijn en met een uitbundige lach werd de groepsfoto gemaakt. Behoud van de derdeklasse gelukt.

"Het was een verdiende winst. In de eerste helft waren we al veel beter", vertelt trainer Peter Neuvel. "De snelle 1-1 na rust was een domper. Daarna kon het nog alle kanten opgaan. Echt in gevaar kwamen we niet. BSM hanteerde heel vaak de lange bal, daar konden we goed mee omgaan. Uiteindelijk trokken wij aan het langste eind. Fijn om op deze manier afscheid te nemen van FC Aalsmeer."

Spaarnwoude uit 3C verloor zondag met 3-0 van TABA en is gedegradeerd naar de vierde klasse.

19-6-2022, Marco Doeswijk:
Dik verdiend vandaag, een moeizaam seizoen toch nog mooi geëindigd! Nieuw seizoen, nieuwe kansen!