Oorwassing zet kelderdeur op dreigende kier voor Aalsmeer


Derdeklasser FC Aalsmeer raakt steeds meer in de problemen. Het zondagteam van de roodgroenen opende 2020 met een grote 8-1 afstraffing door koploper Bloemendaal. Vooral in de tweede helft haalde de thuisclub het slot van de achterpoort. Na het zesde verlies op rij wordt het oppassen voor het team van Bragonje, degradatie naar de kelder van het amateurvoetbal dreigt.

29-1-'20 11.30 | FCA-Bloemendaal 1-8 | Door: Klaas Leegwater


Weet Peter Neuvel wel waaraan hij begint? De oudspeler van tweedeklasser FC Aalsmeer (za) werd vorige week door de clubleiding aangetrokken als trainer voor volgend seizoen bij de zondagselectie.
De opvolger van Marco Bragonje moet hopen dat zijn nieuwe club volgend seizoen niet in de kelder van het amateurvoetbal bivakkeert. FC Aalsmeer bungelt na het echec tegen koploper Bloemendaal (1-8) in de onderste regionen van 3A, ook voor het tweede elftal dreigt degradatie naar de (reserve) vierde klasse.

Het was zondag de achtste competitienederlaag voor de roodgroenen en de zesde op rij. Vijfentwintig doelpunten kregen de Aalsmeerders in de laatste zes duels om de oren. Veel te veel natuurlijk en maakt duidelijk waar het momenteel aan schort bij de formatie van Bragonje.

Zijn ploeg is na dertien duels afgezakt naar de dertiende positie in 3A. Nummer laatst degradeert in mei rechtstreeks, nummers dertien en twaalf spelen nacompetitievoetbal voor lijfsbehoud. Komende weken zal het zondagteam uit het dal moeten klimmen met achtereenvolgens de wedstrijden tegen Voorschoten'96 (uit), rode lantaarndrager Sporting Leiden (thuis) en Zwanenburg (uit).

Historisch verlies
Afgelopen zondag dus een historisch 8-1 verlies voor FC Aalsmeer, het is nogal wat. Een uitslag die doet vermoeden dat de derdeklasser, spelend zonder aanvaller Jeroen Ezink, in de eerste wedstrijd na de winterstop alle hoeken van het veld kreeg te zien of zich als makke schapen naar de slachtbank lieten leiden. Dat was allerminst het geval.

De thuisclub verweerde zich vooral in de eerste helft kranig tegen de lijstaanvoerder maar had de pech heel vroeg in de wedstrijd door een blunder van doelman Bart Koopstra op achterstand te komen en de voorname titelkandidaat zich daarna een meester toonde in het benutten van de kansen. Van de elf mogelijkheden wist Bloemendaal er acht te benutten. Na rust (0-3) hield de thuisclub open huis.

Te laks
Koopstra verkeek zich in de tweede minuut op een terugspeelbal. Veel te laks poogde de sluitpost de bal weg te schieten, verspeelde het leer waarna Max Landheer Bloemendaal een heerlijke start bezorgde. Met een klein beetje achterover leunen was vervolgens bijna elke uitbraak raak bij de bezoekers, alhoewel Kooptstra zich enigszins revancheerde door een enkele goede reddingen.

Joost vd Boogaard en Larse v Eck tilden Bloemendaal naar een 0-3 ruststand. Na de pauze werden de ruimtes op het veld groter waarvan de gasten goed profiteerde. De 0-4 vijf minuten in de tweede helft kwam van de voet van Jesse vd Meer die plotseling vrij voor Koopstra verscheen.

Uit het boekje
De vijfde Bloemendaalse treffer was mooi om te zien. Heel zorgvuldig opgebouwd van achteruit met twintig keer balcontact zonder dat een roodgroenener kon interrumperen werd de thuisploeg uit elkaar gespeeld. Met als slot een vliegensvlug uitgevoerde combinatie in het Aalsmeerse strafschopgebied waarna Joost vd Boogaard doelman Koopstra kansloos liet. Doelpunt uit het boekje.

Na de 0-6 van Daan Geldermans uit een strafschop (speler neergehaald) deed FC Aalsmeer eindelijk iets terug. Uit een voorzet vanaf de linkerkant scoorde Joeri van de Schraaff de eretreffer. Bas Jansen en nogmaals Joost vd Boogaard bepaalden voor Bloemendaal de eindstand op 1-8.

Op zoek naar lijm
De bezoekers gaan in het tweede deel van de competitie een spannende strijd aan met de Kennemers voor de titel in 3A, FC Aalsmeer gaat op zoek naar lijm in de defensie en de broodnodige punten. Komende zondag uitwedstrijd tegen Voorschoten'97, de nummer negen op de ranglijst won afgelopen zondag buitenshuis van het hoger geplaatste Spaarnwoude.

Opstelling FC Aalsmeer:
Bart Koopstra, Alexander Goes, Mo Alaswad, Nick Sluijs, Patrick Melman, Karol Mirowski, Pawel Kocon (Richard Melman), Joeri van de Schraaff, Sten Piet, Kevin Hoorneman (Dennis v Leeuwen) en Remi Pasternak (Rutger Brussen).

Scheidsrechter: Ricardo Mulder
Geel FCA: Alexander Goes
Toeschouwers: 65

Uitslagen/Standen 3A

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

Deel dit artikel:

Advertentie:

Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep
Lid van de Businessclub Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep stellen zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders FC Aalsmeer
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: