Aalsmeer-AJAX in slotfase volledig ontspoord

10-10-'22 12.30 uur | FCA-AJAX 1-2 | Door: Klaas Leegwater

Voorafgaand aan de wedstrijd in de tweede klasse tussen FC Aalsmeer en FC Oudewater (1-1) afgelopen zaterdag werd het duel in de reserve Hoofdklasse van het tweede elftal van FC Aalsmeer tegen de amateurs van AJAX 2 afgewerkt. De wedstrijd eindigde in 2-1 winst voor de Amsterdammers.

Volgens een verslag op de website van AJAX, direct betrokkenen en op te maken uit fotomateriaal liepen de gemoederen tegen het eind van het duel hoog op, het mondde uit in een stevig partijtje vrijworstelen waarbij diverse slaande bewegingen waren te zien, en spelers naar de grond werden geduwd.

Uit het verslag van AJAX:
In de jacht van FC Aalsmeer op de gelijkmaker was er vijf minuten voor het einde een ouderwetse scrimmage voor het Ajaxdoel, met gevaar voor eigen leven werd de bal tot driemaal toe van de doellijn weggehaald. Dat resulteerde in zoveel wanhoop en woede bij de thuisploeg dat er op alle ledenmaten van de Ajax spelers werd gespeeld.

Het dieptepunt kwam diep in blessuretijd: een vliegende tackle met twee benen vooruit op een Ajaxspeler zorgde ervoor dat de wedstrijd volledig ontspoorde.

Volgens betrokken op en langs het veld was er inderdaad sprake van harde tackle met twee benen op een AJAX-speler maar liepen de gemoederen pas echt op toen kort voor tijd bij een uitgooi voor FC Aalsmeer de bal bij de dug-out van AJAX werd vastgehouden. "Toen ging het even goed los."

Scheidsrechter De Vries uit Haarlem floot na de schermutselingen vrijwel direct voor het einde van de wedstrijd, rode kaarten hield de leidsman op zak.

Scheidsrechter De Vries had een moeilijke middag. Hier verbaal belaagd door oa Thomas Harte (4) na het toekennen van een strafschop aan AJAX.   Foto: Ton van Eenennaam

Door de 2-1 winst blijft AJAX ongeslagen en met negen punten medekoploper in de reserve hoofdklasse. FC Aalsmeer, dat vorig seizoen promoveerde uit de eerste klasse, staat met nul punten onderaan.

Over twee weken speelt hetzelfde tweede elftal van AJAX in de districtsbeker in Uithoorn tegen Legmeervogels.