Aalsmeer verzuimt volle buit te pakkenGSC ESDO-FCA 1-1(1-1)
Groep Laag
17-3-2019

Evenals buurman RKDES in de promotiegroep is in de strijd voor lijfsbehoud ook het zondagteam van FC Aalsmeer de eerste wedstrijden van de halve competitie voortvarend begonnen. In de degradatiepoule speelden de roodgroenen afgelopen zondag in Den Haag tegen medekoploper GSC ESDO en keerden huiswaarts met een punt (1-1) op zak. De Aalsmeerders blijven samen met ESDO aan de leiding met zeven punten uit drie duels. Nog vier wedstrijden te spelen.

Op het kunstgrasveld op het terrein in de Hofstad was evenals op een hoop andere velden in Nederland door de harde wind spelbreker. Beide teams hadden er moeite mee. FC Aalsmeer ging in de beginfase nog het beste om met de moeilijke weersomstandigheden. Zo waren er in het eerste half uur kansen voor Pawel Kocon en Jeroen Ezink, doelman Jacobs van ESDO stond evenwel letterlijk en figuurlijk zijn mannetje.

Pawel Kocon
De combinatie's liepen goed bij de bezoekers waarbij veelvuldig de zijkanten werden gebruikt om de bal hoog voor het doel te geven. Zo kreeg Alexander Goes na een prima aanval via Remi Pasternak een goede kans op de 0-1, zijn inzet werd op het laatste moment tot hoekschop verwerkt. In de 40e minnuut de eerste mogelijkheid voor de thuisclub, FC Aalsmeer-goalie Pim Doeswijk keek de bal na een vervaarlijk schot naast.

Pawel Kocon (foto) was even later wel succesvol. De middenvelder van FC Aalsmeer zette zijn tegenstander met een flitsende beweging op een zijspoor en schoof vervolgens schuin voor doel de bal in de touwen. Een mooie opsteker voor de formatie van trainer Marco Bragonje die ruim honderd seconden daarop werd weggeveegd toen de bal via een blok van verdediger Nick Sluis onbereikbaar voor Pim Doeswijk een paar centimeter onder de lat verdween.

Kansen Aalsmeer
Na enkele benauwde momenten in het begin van de tweede helft was het in het restant van de wedstrijd FC Aalsmeer dat de klok sloeg. Legio kansen kreeg de voorhoede van de gasten. Onder meer een paar schoten uit de tweede lijn van Sten Piet, die zich bij de roodgroenen steeds meer laat gelden, mogelijkheid voor Jeroen Ezink die alleen op de keeper kon afgaan maar het leer naast schoot, en kansen voor Pawel Kocon en Remi Pasternak.

Voor aanvang van de wedstrijd bij de medekoploper zou iedereen bij FC Aalsmeer voor een punt hebben getekend, na afloop heerste het chagrijn dat de ploeg van Bragonje punten in Den Haag heeft laten liggen. Samen met GSC ESDO blijven de Aalsmeerders aan de leiding in de degradatiegroep. Over drie weken op zondag 7 april pas de volgende wedstrijd, op eigen terrein tegen HDV.

Opstelling FCA:
Pim Doeswijk, Richard Melman, Nick Sluijs, Mo Alaswad, Karol Mirowski, Alexander Goes, Sten Piet, Pawel Kocon, Robin Kruijsman (70e Bewar Kasim), Remi Pasternak (75e Daan Stoffels) en Jeroen Ezink.

Wedstrijdverslag: Peter Springintveld (FC Aalsmeer)

STAND DEGRADATIEGROEP


Eerste twee teams zeker van lijfsbehoud. Nummer drie, vier en vijf herkansing in de nacompetitie. En nummer zeven en acht volgend seizoen vierdeklasseer.


Advertentie:


 

 
Klaas Leegwater
19-3-2019
05.00 uur.