Uit de flarden rook komt Raymond de Jong tevoorschijn. Foto: Dirk Plasmeijer.


Erehaag voor trainer Raymond de Jong.


3-7-'20 13.30 | Raymond de Jong | Door: Klaas Leegwater

Door de coronapandemie moest het worden uitgesteld, gisteravond was het zover; het afscheid van trainer Raymond de Jong bij KDO. Kort voor de laatste training werd de oefenmeester bij de ingang van het sportpark in de Kwakel onthaald met een erehaag. De gehele selectie had zich opgesteld met vuurfakkels en er werd vuurwerk afgestoken.

Pas toen de dichte rook enigszins optrok kwam De Jong in het zicht van andere belangstellenden. Rustig op de fiets begaf hij zich naar het clubhuis en begroette en bedankte vervolgens de spelersgroep voor de mooie geste.

Na de laatste training bleef het nog lang onrustig in het clubhuis van KDO. Als cadeau kreeg De Jong uit handen van de spelersgroep een schilderij met een zelfportret. Het schilderij is gemaakt door Feike de Vries, kunstenaar uit Woubrugge.

Op zondag 9 augustus krijgt ook het publiek de gelegenheid de trainer uit te zwaaien. Als afscheidsduel wordt er op die middag in de Kwakel vriendschappelijk gespeeld tegen RKDES, de nieuwe club volgend seizoen van De Jong.


De Jong was negen jaar werkzaam bij KDO. Volgend seizoen is de Kwakelaar trainer bij buurman RKDES in Kudelstaart. Opvolger van De Jong bij de roodwitten is Mark Wietsma, vorig seizoen assistent-trainer bij RODA'46 in Leusden.

KDO heeft onlangs Edwin Reder aangetrokken als trainer van het tweede elftal. Reder is afkomstig van Van Nispen in de Zilk. Lees hier meer.

Binnenkort is het volledige oefenprogramma van KDO bekend.

Video, gemaakt door Rene de Jong.

Tekst: Klaas Leegwater
Foto: Dirk Plasmeijer

Reageer


Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep
Lid van de Businessclub Tom van Yperen en Frank Hoogerwerf van de Stieva Metaal Groep stellen zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders FC Aalsmeer
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: