Mehmet Karaca schiet DWS kort voor tijd naar 1-0 zege tegen RODA'23. Doelman Reinier ter Riet van de Bovenkerkers duikt tevergeefs naar de hoek.   Foto: Koos van der Leest


RODA'23 heeft pech met late tegentreffer

Tweedeklasser RODA'23 is de competitie gestart met een nipte 1-0 nederlaag bij het Amsterdamse DWS. De beslissende treffer viel ver in de tweede helft en kwam van de voet van spits Mehmet Karaca. De Bovenkerkers kregen met het verlies te weinig, het betere spel en de meeste kansen waren voor de ploeg van trainer Bnar Toofeek.

25-9-'19 11.00 | DWS-RODA'23 1-0 | Door: Klaas Leegwater


RODA'23 eindigde vorig seizoen op vijfde positie in 2B en gaat in het komende voetbaljaar met een aantal nieuwe gezichten in de selectie pogen hogere ogen te gooien. De gebroeders Anthony en Zino Voskuilen (respectievelijk Arsenal en Ouderkerk zaterdag), Ocean Coesel (SDZ), Douwe Leenders (AFC Onder-19) en Christopher Bito (Zeeburgia Onder-19) stapten afgelopen zomer over naar de groenwitten, eveneens stroomden een aantal jeugdspelers door naar de A-selectie.

Aanvaller Thimo de Jager keerde na een seizoen JOS/Watergraafsmeer terug op het oude nest in Bovenkerk. Daar tegenover stond het vertrek van een aantal jeugdspelers (oa Jasper Burgers en Quint Piris) naar buurman Legmeervogels en verhuisde de 19-jarige talentvolle Oussama Touiouar naar DWS maar was afgelopen zondag niet in de selectie van trainer Patrick van Leeuwen opgenomen voor het duel met zijn vorige club.

Overwicht
DWS, vorig seizoen afgesloten met een tiende positie, had het op eigen terrein tegen RODA'23 in de eerste helft moeilijk. De bezoekers bouwden een overwicht op en poogden met verzorgd spel de Amsterdamse defensie uit elkaar te spelen op zoek naar de openingstreffer.

Trainer Bnar Toofeek, de oudspeler van onder meer Amstelveen Heemraad, Ajax (amateurs), RODA’23, en Pancratius leidt de Bovenkerkers voor het tweede achtereenvolgende seizoen, zag hoe zijn team een paar keer dicht bij de 0-1 was. Kansen van Augustine Yeboah en Martijn Guitink werden niet verzilverd, uit hun schoten verdween de bal over het doel.

Ook DWS kreeg mogelijkheden. Nouredinne Harrouni en Charlon Graaven vonden doelman Reiner ter Riet op hun weg. "We hadden met een voorsprong de rust in moeten gaan. Ons veldspel was beter dan van DWS, we hadden een duidelijk overwicht. De kansen lieten we onbenut en in de tweede helft werd het bij ons slordiger", vertelde RODA'23-leider Erik Wind na de wedstrijd.

Rinaigel Ogenio van RODA'23 glipt langs zijn belager.   Foto: Koos van der Leest

Na de pauze kregen de bezoekers via Thimo de Jager nog wel een dot van een kans en mikte invaller Bart van den Boogaard uit een vrije trap de bal met veel gevoel richting de kruising, de redding van DWS-doelman Gregory Martin was even mooi.

Beslissende treffer
Naarmate de wedstrijd vorderde kon of durfde DWS meer uit hun schulp te kruipen. En het is een aloude wet in de voetbalsport; als de één het niet doet doet de ander het wel. In één van de spaarzame Amsterdamse uitvallen maakte de thuisclub tegen het einde van de wedstrijd de winnende treffer.

Middenvelder Milano Koenders speelde knap twee tegenstanders uit en zette aanvaller Mehmet Karaca met een perfecte steekpass vrij voor doelman Reinier ter Riet. De spits van DWS maakt geen fout en schoof het leer knap in de verre hoek. Zo rolde evenals vorig seizoen DWS op sportpark Sportpark Spieringhorn, terecht of niet, als overwinnaar uit de bus.

RODA'23-aanvaller Augustine Yeboah probeert te ontsnappen aan DWS-speler Nathan Wilnis.   Foto: Koos van der Leest

Aanstaande zondag (14.00 uur) eerste thuisduel voor RODA'23. Tegenstander is het Utrechtse Kampong dat in de voorgaande twee competitie's dicht bij promotie was maar tweemaal strandde in de nacompetitie. De formatie van Mark Verkuil startte drie dagen geleden overtuigend met 4-1 winst tegen HBC. Drie goals van Siemen Eijkemans, vorig seizoen clubtopscorer (22).

Wedstrijdinfo: Erik Wind (RODA'23)

Basis-opstelling RODA'23:
Reinier ter Riet, Max Versteeg, Ginuwyne Olf, Douwe Leenders, Tim Engeln, Max Oossendrijver, Rinaigel Ogenio, Augustine Yeboah, Martijn Guitink, Thimo de Jager en Lars Postmus.

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Koos van der Leest

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Peter van Ackooy
Peter van Ackooy van bouwbedrijf Bouwop B.V. stelt zich voor. "Jeugd met potentie de juiste begeleiding geven." Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


ZOB-Aalsmeer 4-1
Tegenstanders RODA'23
(Tweede klasse B)

 
  DCG
DIOS
DWS
HBC
Hooglanderv.
Kampong
Nieuw Utrecht
Pancratius
RODA'23
Zeeburgia
SO Soest
Theole
FC Weesp
KDO

Uitslagen/Standen