Wilskracht KDO wordt niet beloond
Na een tussentijdse sterke opleving gaat het de laatste weken weer minder met tweedeklasser KDO. De ploeg van het eind dit seizoen vertrekkende Raymond de Jong verloor zondag in Amsterdam met 2-1 van DWS, de tweede nederlaag op rij en de zevende in de competitie. Kwakelaars op de tiende positie in 2B, afstand tot de rode zone is drie punten.

16-12-'19 20.30 | DWS-KDO 2-1 | Door: Paul Hogerwerf


Na de verdiende 3-0 nederlaag van vorige week tegen Kampong, moest KDO afgelopen zondag aantreden tegen middenmoter DWS. In Amsterdam konden de Kwakelaars op gelijke hoogte komen met de tegenstander als er gewonnen zou worden op sportpark Spieringhorn.

Dat zou geen eenvoudige opgave worden, mede door een aantal lichte en langdurige blessures in de Kwakelse selectie. Voor trainer Raymond de Jong was het dan ook een uitdagende puzzel om uiteindelijk zijn basiselftal samen te stellen.

Onder toeziend oog van zo’n vijftig supporters kwam KDO sterk uit de startblokken op het hobbelige en gladde grasveld. In de 4e minuut boekten de Kwakelaars gelijk succes bij de eerste mogelijkheid in Amsterdam-West.

Sven Vlasman, acterend als centrumspits, strafte een verdedigingsfout van DWS af en wist Bart Hoving te bereiken. Bart hield het overzicht en schoot de 0-1 bekwaam tegen de touwen.

Hierna werd al snel duidelijk dat DWS fysiek sterk was en beschikte over veel snelheid in de ploeg. Onder aanvoering van een zeer behendige aanvoerder, die lastig van de bal te krijgen was, nam de druk op de Kwakelse verdediging steeds meer toe.

In de 38e minuut moest Mitchel Smits een overtreding maken in zijn eigen zestienmetergebied, waardoor de thuisploeg een strafschop kreeg die benut werd, 1-1.

Na deze gelijkmaker was KDO even van slag, ook vanwege een aantal positiewisselingen die DWS doorvoerde. Helaas leidde dit vier minuten later gelijk tot de 2-1, nadat een afstandsschot, buiten het bereik van Jesper Oudshoorn, in het doel ging. Met deze stand werd even later ook de rust bereikt.

Dubbele wissel
In de tweede helft werden al snel Mathijs van Rijn en Jesse Stange binnen de lijnen gebracht voor aanvallende impulsen bij KDO. Dit zorgde voor een open wedstrijd, waarbij beide ploegen kansen kregen om te scoren. Echter hadden de Kwakelaars deze middag weinig geluk in de afronding tegen de historische club, waar onder andere Ruud Gullit en Frank Rijkaard gevoetbald hebben.

In de stromende regen claimde KDO een strafschop na een vermeende handsbal van een verdediger van DWS, maar de jonge scheidsrechter De Wit besloot hier niet voor te fluiten. In de slotfase kwam Mathijs van Rijn een teenlengte tekort om een voorzet van Jesse Stange binnen te tikken. Kortom, ondanks de wil aan Kwakelse zijde bleef KDO na ruim negentig minuten met lege handen staan.

Op 26 januari hervatten de Kwakelaars de competitie met een thuiswedstrijd tegen Roda’23. Alvorens zal KDO o.a. op voetbalkamp gaan (van 3-5 januari a.s.) plus oefenen tegen Swift zondag (12 januari thuis) en Teylingen (19 januari in Sassenheim).

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Max Wessels, Roy Verkaik, Timo Kas, Mitchel Smits, Thijs Plasmeijer (80e Niels Ruhe), Thomas Stevens (55e Mathijs van Rijn), Erik Verbruggen (55e Jesse Stange), Sven Vlasman, Bart Hoving en Joeri Stange.

Tekst: Paul Hogerwerf (KDO)


Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Geslaagde ondernemersavond
Een geslaagde ondernemersavond bij Olij Trading B.V., lid van de Businessclub.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


ZOB-Aalsmeer 4-1
Tegenstanders KDO
(Tweede klasse B)

 
  DCG
DIOS
DWS
HBC
Hooglanderv.
Kampong
Nieuw Utrecht
Pancratius
RODA'23
Zeeburgia
SO Soest
Theole
FC Weesp
KDO

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: