Aalsmeer-aanvaller Mike Dam gaat op de knieën voor DVVA.   Foto: Ton van Eenennaam

Remise Aalsmeer, maar vergroot marge

30-4-'22 18.30 uur | FCA-OSV 4-1 | Door: Klaas Leegwater

Een goed glas wijn, authentieke antipasti en Romeinse pizza’s. Ook afhalen mogelijk. Stommeerweg 91.

De titelkansen voor FC Aalsmeer zitten al een tijdje in de versnippermachine, de roodgroenen concentreren zich op een plek onder de top om straks een ticket op te halen voor de nacompetitie.

Op het eerste gezicht deed de formatie van Verdonkschot na de eerder knappe zege bij kopkloper HBOK deze zaterdag in Amsterdam slechte zaken door het teleurstellende 2-2 gelijkspel bij het veel lager genoteerde DVVA. Na afloop kwam de kleur op de wangen van de Aalsmeerders een beejte terug door het verlies van directe concurrent asv Arsenal in Marken. Dus niet kleiner, maar groter is de marge voor FC Aalsmeer geworden in de race naar het competitie-toetje.

DVVA ging op sportpark Drieburg op de hobbelige grasmat als een wervelwend van start. Trainer Lex van der Horst, in een heel ver verleden vier jaar oefenmeester bij het Rijsenhoutse SCW en een seioen bij RKAV in Aalsmeer, had vooraf een vaatje peper in de kelen van zijn spelers gegoten. De bezoekers wisten niet van hun overkwam, de gecoordineerde stormloop van de thuisclub leidde binnen tien minuten tot een 2-0 voorsprong.

Wervelwind
Juliaan Laan opende de score door uit een hoekschop met een droge knal doelman Nick van der Wiel te passeren. Aan de 2-0 hing volgens de Aalsmeerders een stevig buitenspelluchtje, Laan werd volgens grensrechter Van der Wilt aangespeeld in buitenspelpositie, de vlag ging omhoog, arbiter Dorrestijn wimpelde het signaal van Van der Wilt weg waarna Denzel de Landes uit de voorzet de voorsprong voor DVVA verdubbelde.

Geen lekker begin voor het team van Verdonkschot dat zich daarna evenwel goed herstelde. Nog voor de pauze kreeg FC Aalsmeer kansen op de aansluitingstreffer, die echter pas kort na rust toen invaller Arie de Vreugd na een hoge voorzet vanaf de rechterkant de bal hard in de touwen kopte.

Kopkans voor Mike Dam, de aanvaller van FC Aalsmeer stond na een langdurige blessure weer voor negentig minuten binnen de lijnen.   Foto: Ton van Eenennaam

Klem zetten
Vanaf de 1-2 heersten de roodgroenen in Amsterdam. Verdonkschot bracht aanvaller Van der Kooye en offensieve middenvelder De Bruin binnen de lijnen om de thuisploeg nog meer klem te zetten. Bijna had middnvelder Daan Vaneman de 2-2 in de boeken gebracht, uit zijn vlammende uithaal ketste het leer af op de dwarsligger.

Het was uitstel voor de man die het scorebord bediende, een kwartier voor tijd leek DVVA een aanval van de gastheren af te wenden, ware het niet dat Axel Wendt de bal alsnog in scoringspostitie kreeg aangespeeld, met zijn schuiver in de hoek haalde de Aalsmeerders een punt binnen dat met wat meer geluk in de slotfase nog gewijzigd had kunnen worden naar een driepunter.

Pluspunt zaterdag in Amsterdam was dat aanvaller Mike Dam sinds maanden weer eens negentig minuten in de wei stond. Na een langdurige blessure mocht Dam twee weken geleden tegen OSV weer de eerste minuten maken.

FC Aalsmeer met nog zes duels te spelen vaster op plek drie in 2A. Marge naar nummer vier Arsenal vijf punten. Bovenaan eindigde de topper tussen HBOK en Waterwijk 1-1. HBOK leidt met twee punten verschil.