Slappe beginfase breekt Legmeervogels op

27-1-'20, 14.30 | DSOV-LMV 3-1 | Door: Hans Heere

Legmeervogels heeft tegen DSOV een nederlaag geleden die onnodig was. Als de spelers van trainer Alami El Ahannach tijdens de eerste helft in Vijfhuizen dezelfde inzet hadden getoond als de laatste twintig minuten van de wedstrijd zou het vijfde competitieverlies mogelijk zijn afgewend of zelfs een overwinning zou zijn behaald.

Maar ja, dit is na afloop eenvoudig geschreven. De harde les van afgelopen zondag is dat de spelers van Legmeervogels moeten begrijpen dat er vanaf de eerste minuut strijd moet worden geleverd. Met een houding van 'wij klaren dit klusje wel even' kom je er niet in de eerste klasse. De geelblauwen zitten in een fase waarbij elk punt meer dan welkom is.

In de eerste twintig minuten gaf Legmeervogels in Vijfhuizen dus niet thuis. De beginfase was duidelijk voor de thuisclub. Het eerste gevaar kwam van aanvaller Kay Gerritsen die rakelings naast het doel kopte van de weer herstelde goalie Folke Maenhout. Even later ging Legmeervogels weer door het oog van de naald toen Gerritsen een tweede kopbal zag afketsen op de lat.

De bezoekers zagen alles met lede ogen gebeuren. Na een minuut of twintig begon het langzaam bij de spelers van Legmeervogels door te dringen dat er een stapje meer nodig was. En zowaar kreeg Legmeervogels een paar mogelijkheden. Yorick v d Deijl en Regilio Kranenburg hadden een mogelijkheid op de openingstreffer, het geluk ontbrak voor beiden bij de afronding.

In het laatste kwartier voor rust vielen er er binnen zeven minuten twee voor DSOV. Eerst gaf scheidsrechter Helgering een discutabele vrije trap aan de thuisclub waar de gasten het in woord en gebaar duidelijk niet mee eens waren. Terwijl spelers nog aan het protesteren waren nam DSOV snel de vrije trap, het leer vloog in de touwen achter Maenhout, de defensie van Legmeervogels bleef verbouwereerd achter.

Enkele minuten later een foutje in de verdediging van de geelblauwen met grote gevolgen. De Uithoornse poort ging open, Kay Gerritsen dook in de ruimte en passeerde Maenhout die geen schijn van kans had, 2-0.

In de rust zal er best een en ander zijn gezegd want Legmeervogels komt goed uit de startblokken. En gelijk al ontstonden er mogelijkheden voor Jasper Burgers en Regilio Kranenburg. Maar de doelman van DSOV is nog niet te passeren. In de 53ste speelminuut werd het opdringen van Legmeervogels afgestraft door de thuisclub, De Kwant tekent de 3-0 aan.

Legmeervogels ging daarna op zoek naar een tegentreffer. In de 71ste minuut wist Othman Lechkar, zijn broertje Hicham Lechkar speelt bij DSOV, met een zeer fraai afstandschot, zeker vanaf 25 meter, de doelman Tarek Kharboutli te verrassen en verscheen de 3-1 op het scorebord.

DSOV was even van slag, daardoor kreeg Legmeervogels een aantal mogelijkheden op de 3-2. In deze fase hadden de bezoekers veel pech, paal en lat stonden een tweede Uithoorns doelpunt in de weg.

Aan de andere kant waren de counters van de thuisclub niet zonder gevaar, sluitpost Maenhout wordt niet meer gepasseerd. Ook Legmeervogels kwam niet meer tot scoren. Eindstand 3-1, een onnodig verlies voor Legmeervogels mede veroorzaakt door het slappe optreden in de eerst 45 minuten.

Aanstaande zondag ontvangt Legmeervogels, dat op de ranglijst staat genoteerd op de elfde plek, thuis LSVV. In de heenwedstrijd verloor Legmeervogels door twee kapitale blunders in de slotfase.

Uitslagen/Standen

Opstelling Legmeervogels:
Folke Maenhout, Seth Sarpong, Elroy Tuur, Mitchell Verschut, Sven van Beek, Revelinio Slijters (Quint Piris), Otman Lechkar, Mitch Vernooy, Jasper Burgers (Owusu Prince), Regilio Kranenburg en Yorick van der Deijl.

Tekst: Hans Heere

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


John Olsthoorn van Bluewave Recruitment
Lid van de Businessclub John Olsthoorn stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


Aalsmeer-OSV 4-4
Tegenstanders Legmeervogels
(Eerste klasse A)

 

  AFC'34
AGB
DSOV
F.Wormerveer
Hoofddorp
Kolping Boys
LSVV
De Meern
Papendorp
SDZ
FC Uitgeest
Zaanlandia
De Zouaven
Legmeervogels

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: