VOETBAL IN AALSMEER
    Al het voetbalnieuws over FC Aalsmeer en RKDES    

Voorpagina

Uitslagen
FC Aalsm
Rkdes
Legmv
Scw
Kdo

FCA zat
Cijfers
Beker
Selectie
Archief

Rkdes
Cijfers
Beker
Selectie
Archief

FCA zon
Cijfers
Beker
Selectie
Archief

Diversen
Doelstelling
Disclaimer
Redactie
Contact

Clubsite
FC Aalsm
Rkdes
Legmv
Kdo
Scw

Zoek club
Zoek club
 

 
Dossier
Dossier

In dit dossier vindt u belangrijke of opmerkelijke wedstrijden uit het verleden van de Aalsmeerse clubs. En dan alleen sinds het bestaan van "Voetbal in Aalsmeer", vanaf januari 2002. Duels of gebeurtenissen die in elk geval de moeite waard zijn om nog eens op terug te kijken.


KDO kampioen met matige slotact

7-5-2017, De ontlading was groot en emotioneel. KDO vierde de promotie naar de tweede klasse uitbundig. In Zoeterwoude gingen spelers en begeleiding uit hun dak. Snel vergeten was de 2-1 nederlaag tegen SJZ en het matige spel. Mede door hulp zondag van WVC dat titelconcurrent met 4-1 versloeg kon de club uit de Kwakel rond vier uur geschiedenis schrijven.
Lees verder

Ongekend sensationele ontknoping,
FC Aalsmeer derdeklasser

5-6-2016, FC Aalsmeer is na een waanzinnig wedstrijdslot gepromoveerd naar de derde klasse. Pas op de valreep maakte de thuisploeg tegen De Meteoor een 0-2 achterstand goed waarna via verlenging en strafschoppen promotie werd bereikt. Spelers en begeleiding, met de vertrekkende trainer Erwin Mönnich in tranen en op de schouders, reageerde uitzinnig op de promotie.  Lees verder

Video-verslag promotieiduel
Prachtige fotoserie door Jaap Maars


FC Aalsmeer kampioen 2015/2016
Aalsmeer fysiek en mentaal sterkste
in meeslepend titelgevecht

18-5-2016, 05.00 uur Drie jaar nadat tweedeklasser Aalsmeer kortstondig kon ruiken aan een niveau hoger mag de selectie van trainer Cor van Garderen na de zomer opnieuw aansluiten in de eerste klasse. In een vooral in de verlenging zinderend duel veroverde FC Aalsmeer dinsdagavond dik verdiend de titel in 2B. Vreugdetranen bij spelers en technische staf na het slopende gevecht tegen FC Almere. Bijna 150 minuten duurde de strijd in Ouderkerk waar FC Aalsmeer tot kort voor het einde van de verlenging de titelbokaal voor het grijpen had. Uiteindelijk moesten strafschoppen na het 2-2 gelijkspel de beslissing brengen. Aalsmeer toonde zich daarbij het meest koelbloedigst. Een vreugdeuitbarsting was het gevolg.   Lees verder

Meer:
Video's:
De penaltyserie en de feestvreugde
Samenvatting door HAV
Samenvatting Omroep Flevoland
Doelpunten Kevin Vermeij en Salih Yildiz.
Een emmer water over hoofd Van Garderen.
En de medailleuitreiking

Foto's FC Almere-FC Aalsmeer deel 1
Foto's FC Almere-FC Aalsmeer deel 2

Legmeervogels kampioen
17-4-2016 Legmeervogels is eersteklasser. Vanmiddag promoveerde de succesvolle Uithoornse formatie na een simpele 4-1 overwinning bij enig overgebleven concurrent ZSGO/WMS. Vier duels voor het einde van de competitie kon trainer Jack Honsbeek en zijn pupillen de bloemen in ontvangst nemen en zich laten dopen in champagne.

Al na twintig minuten spelen was het duel door twee goals van sluipschutter Jordy de Groot en Lulinho Martins beslist. In de tweede helft maakte Martins het kwartet Uithoornse doelpunten compleet nadat de wedstrijd enkele minuten was gestaakt vanwege hevig Amsterdams commentaar op de leiding.

Dolle feesttaferelen na afloop bij Legmeervogels. Jack Honsbeek ontkwam niet aan de traditionele duik in de sloot. Onze fotograaf Jaap Maars was natuurlijk aanwezig en legde alle gebeurtenissen haarfijn vast.

Deel 1: Wedstrijdfoto's     Deel 2: Vreugde in beeld

Promotie na 3-3 gelijkspel tegen Zuid Oost United
KDO kampioen na zinderende confrontatie
5-5-2014 Niet alleen was VIA bij Zuid Oost United-KDO aanwezig met camera en microfoon, ook onze sportfotograaf Jaap Maars was ter plekke om zoveel mogelijk op de gevoelige plaat vast te leggen. Actiefoto's wedstrijd en natuurlijk de feestvreugde na afloop. Speler Eric Verbruggen van KDO schreef een verslag.

KDO verdiend kampioen na zinderende confrontatie

Fotopagina 1   Fotopagina 2   Fotopagina 3   Compilatie radiofragmenten KDO

VIDEO:
KDO viert titelfeestje in de Bijlmer

5-5-2014 KDO uit de Kwakel is zondag voor de derde maal binnen vijf jaar gepromoveerd naar de derde klasse. Dit was het gevolg van het 3-3 gelijkspel bij enig overgebleven concurrent ZO United. VIA-TV was erbij in de Bijlermeer om de hoogtepunten van de wedstrijd, de feestvreugde en de reactie's vast te leggen.

Bekijk de video


08-06-2013
Aalsmeer naar de eersteklasse
Aalsmeer promoveerde juni 2013 tijdens een geweldige ambiance naar de eersteklasse. De fel strijdende thuisclub versloeg aan De Dreef in de terugwedstrijd het tegenvallende Marken met 2-0. Doelpunten Calvin Koster en Harmen Colijn. De promotie werd op en rondom het hoofdveld uitbundig gevierd.Aalsmeer verdiend naar de eersteklasse
Servinus: "Hooguit twee versterkingen."
Video: Wedstrijdverslag en reactie's
Video: Feestvreugde direct na afloop en Servinus in de sloot
Video: Hossen met de schaal
Foto's deel 1
Foto's deel 2
Foto's deel 3
Foto's deel 4
Heenduel: Aalsmeer geeft comfortabele voorsprong prijs


02-06-2013
Eindelijk promotie voor Legmeervogels
Eindelijk hebben ze het in Uithoorn voor elkaar. Promotie naar de tweedeklasse. Jaren keek de club er reikhalzend naar uit, het zesde opeenvolgende jaar dat Legmeervogels deelnemer is aan de nacompetitie wordt nu de stap omhoog gemaakt. Makkelijk ging het 2 juni 2013 niet op het druk bezochte sportpark De Randhoorn tegen het taaie Bloemendaal.
De 1-1 was uiteindelijk genoeg voor promotie.

Legmeervogels houdt thuispubliek lang in wurgende spanning
Emotionele Stefan Teeken: "Dit is een grote bekroning op mijn werk"
Video van promotiefeestje op het veld
Bloemendaal-Legmeervogels 1-2, mooie uitgangspositie


03-06-2012
Promotie KDO met verlies en verwarring
Op basis van een iets beter doelsaldo slaag Kdo er begin juni 2012 in via de nacompetitie te promoveren naar de derdeklasse. Kdo verloor op het neutrale terrein van Argon in Mijdrecht nipt met 2-3, de ploeg uit De Kwakel werd evenwel poulewinnaar. Veel emoties na afloop.

Verslag KDO-BFC en aansluitend drie video's


13-05-2012
Kampioen Rkdes opnieuw tweedeklasser
Precies tien jaar nadat Rkdes voor de eerste keer promoveerde naar de tweedeklasse deden de Kudelstaarters in 2012 wederom hun intrede op dit niveau. Rkdes wisselde bovenin de derdeklasse C gedurende het gehele seizoen stuivertje met het Amsterdamse AGB. Pas in de allerlaatste competitiewedstijd tegen DSS pakte het elftal van trainer Hajo Hendriks met twee treffers van topschutter Edwin van Maris de titel. De promotie kende een zwart randje, voormalig Rkdes-speler Jochem Kok overleed een korte periode voor het kampioensduel.

Verslag kampioensduel tegen DSS en foto's
Video: feestvreugde Rkdes en reactie's trainer en spelers
Rkdes en Kdo zwaar aangeslagen na overlijden Jochem Kok


25-04-2010
Promotie Aalsmeer opnieuw naar de tweedeklasse
Drie jaar na de degradatie uit de derdeklasse slaagde Aalsmeer er onder trainer Edwin van Maas in 2010 opnieuw in een stap omhoog te maken. Tegen Vlug en Vaardig promoveerde Aalsmeer met 0-4 winst als tweede in 3B rechtstreeks naar de tweedeklasse.
  Bekijk de promotie-pagina


24-05-2010
Kdo na winst in promotieduel naar de derdeklasse
Kdo kreeg het voorelkaar. Dat clubje uit De Kwakel promoveerde in mei 2010 via een promotieduel tegen het Amsterdamse De Meteoor naar de derdeklasse. Op het terrein van Nfc won de ploeg van trainer Ron Langhout door een doelpunt van aanvaller Joeri Stange.   Bekijk de promotie-pagina


28-05-2006
Rkav na winst in finaleduel op Sp.Maroc naar de derdeklasse
Rkav kon eind mei in 2006 na zestien jaar eindelijk weer eens een promotiefeestje vieren. Op het terrein van Nfc in Amstelveen versloeg het team van vertrekkend trainer Dirk Cornelissen in het finaleduel van de nacompetitie Sp.Maroc met 2-1 en promoveerde daardoor naar de derdeklasse. Voor zo'n duizend belangstellenden bogen de Aalsmeerders in de tweede helft op karakter een 0-1 achterstand om in 2-1 winst. Dennis Spreeuw en Martin Bax scoorden voor Rkav. De vreugde na afloop bij de kersverse derdeklasser was enorm.
Lees:
Zoenen van de voorzitter en gejonas met de trainer
Rkav op karakter langs technisch Sporting Maroc  
Bescheiden Cornelissen schuift alle lof van zich af
Analyse: Succes Rkav wel degelijk verdienste Cornelissen
Foto's Rkav-Sp.Maroc en vreugde promotie
Reactie's van lezers
Sleutelduel in nacompetitie: Ouderkerk-Rkav


30-04-2006
Afscheid drie Rkdes-spelers met bloemen en veel applaus
Op 30 april 2006 namen na het laatste compe-
titieduel tegen Vva/Spartaan Rkdes-spelers Jan vd Bergen, Ton Zeldenthuis en Hassan Elhadji af-
scheid van het eerste elftal. Het afscheid van de drie spelers werd ingeluid met een wissel aan het einde van de wedstrijd. Familieleden stonden klaar om bloemen te overhandigen. Later volgde een toespraak van oa voorzitter Frans Kuipers.       Bekijk de foto's


22-04-2006
Eindelijk gelukt; Aalsmeer promoveert naar tweedeklasse
Eindelijk kon Aalsmeer in april 2006 de stap naar de tweedeklasse maken. Wat in eerdere jaren steeds maar net niet wilde lukken werd zaterdag wel bewerkstelligd. Halverwege de 2e-helft in het duel tegen Osv zorgde uitblinker Robert Tates voor de tweede en bevrijdende Aalsmeerse treffer. Vanaf dat moment was het feest aan De Dreef. Na afloop waren er vanzelfsprekend bloemen en champagne
Lees:
Aalsmeer met 3-0 zege naar tweedeklasse
Lamberts: "Ik snap nog steeds niet waarom ik weg moet"
Mo Kocak: "Dit zou een mooi moment van afscheid zijn"
Analyse: Ambitie-drift nieuwe bestuur fataal voor Lamberts

Video-verslag: Bekijk feest na afloop op veld


25-05-2005
Aalsmeer komt in nacompetie net tekort voor promotie
Aalsmeer was tijdens de nacompetie in Mei 2005 goed op dreef. Na een zeer eneverend thuisduel tegen Eemnes kwam het elftal van trainer Klaas Lamberts in de finale tegen Voorland geluk en kracht tekort om promotie te bewerkstelliggen. Een terugblik op de duels tegen Eemnes en Voorland met verslagen en veel foto's.     Lees verder


06-03-2004
Beladen en voorlopig laatste derby tussen SCW-Aalsmeer
In Maart 2004 vond voorlopig de laatste derby plaats tussen Scw en Aalsmeer in de 3e klasse C. Dit seizoen speelt Aal-
smeer in 3B. De burentwist van vorig sei-
zoen was een beladen en belangrijk duel waarbij de periodetitel de inzet was. Scw-spits Bas Mulder deed Aalsmeer met twee goals persoonelijk de das om, waarbij hij helemaal uit zijn dak ging.     Lees verder


20-05-2002
Promotie Rkdes naar 2e klasse in 2002
Op 20 mei 2002 promoveerde Rkdes naar de 2e klasse. Op neutraal terrein van Blauwwit/ Osdorp in Sloten werd SDO uit Bussum in een promotieduel met 1-0 verslagen. In de nerveuze wedstrijd scoorde Rene Zeldenthuis in de 88e minuut de enige en winnende treffer.
Lees het verslag en aansluitend een vraag-
gesprekje met Rene Zeldenthuis.     Lees verder


  Voetbal in Aalsmeer   2001-2017 Copyright: Klaas Leegwater/Jaap Maars contact