"Het kan niet zo zijn dat het vorige week hallelujah was en vandaag zo matig." Foto: Jaap Maars

KDO-trainer Wietsma baalt van groot verlies, "dit was klote"

30-5-'22 15.30 uur | DONK-KDO 6-1 | Door: Klaas Leegwater

"Die 6-1 kloppartij vandaag was klote, ik miste het eergevoel bij mijn spelers". Duidelijke taal van KDO-trainer Mark Wietsma voor de microfoon van regiozender RICK FM na de onverwacht grote nederlaag zondagmiddag van zijn ploeg bij sv Donk.

Dat een verliespartij na een imposante serie van negen overwinningen op rij en elf wedstrijden achterelkaar ongeslagen er een keer zat aan te komen was logisch maar dat de nummer drie uit 2C zo'n fors pak slaag kreeg zat de oefenmeester dwars. "Dit was heel matig. Te weining spelers wilden er voor gaan. Het was te slap, de tegengoals vielen op een wijze alsof we een oefenpotje speelden."

Wietsma had graag gezien dat zijn formatie na de sterke beurt van vorige week in eigen huis tegen kampioen HBC (1-0) en een plek in de nacaompetite werd veiliggesteld de sterke lijn zou doorzetten tegen DONK van wie de Kwakelaars op 17 maart de laatste nederlaag leden (1-3).

Het werd voor de roodwitten in Gouda een fiasco, de thuisclub schoot de sterke reeks van KDO aan diggelen waardoor de ploeg van Wietsma volgende week minimaal een punt moet halen in de laatste competitiewedstrijd tegen Pancratius om verzekerd te zijn van de derde plek in de eindstand. Dat levert mogelijk een betere uitgangspositie op in de nacompetitie. Een laag genoteerde eersteklasser als tegenstander of een periodekampioen uit 2D.

Visitekaartje
De wedstrijd in Gouda was nog geen vijf minuten oud of DONK had al drie keer zijn visitekaartje afgegeven. Keeper Jesper Oudshoorn bleef met kunst- en vliegwerk overeind, en kreeg ook hulp van de lat. KDO deed onmiddellijk iets terug. Wessel Kleijn stuitte echter op keeper Bas van der Eem

Na een schitterende combinatie kwam DONK in de dertiende minuut op voorsprong. Roy van der Graaf en Jeroen Borsboom vonden elkaar blindelings waarna Roy van der Graaf het karwei afmaakte, 1-0. De thuisploeg kon echter slechts vijf minuten van de voorsprong genieten. Na een vrije trap van Wessel Kleijn verzuimde de Goudse defensie kordaat in te grijpen waarna Mathijs van Rijn vrij kon aanleggen, 1-1.

Daarna was het weer DONK dat de toon zette. Jeffrey van Dam vond in de 28e minuut met een verre pass het hoofd van Jeroen Borsboom. De spits mikte heel precies op de verre bovenhoek en die opzet slaagde glansrijk, 2-1. En nog voor de pauze bepaalde Roy van der Graaf de ruststand op 3-1. De nummer twee uit 2C op rozen aan de thee.

"Oppassen wat je zegt"
In de tweede helft bleek alle weerstand van KDO gebroken en liet de thuisploeg simpel uitlopen naar 6-1 door scores van Bas Houdijk, Jeroen Borsboom en Zakaria Mellah.

Wietsma: "Na de 6-1 een half uur voor tijd hoopte ik maar dat er niet meer in zouden vliegen. Deze uitslag voelt bij mij niet lekker. Dan kun je je als trainer wel heel druk maken, maar ik heb mij ingehouden. Want dan moet je ook nog oppassen wat je zegt. Maar het kan niet zo zijn dat het vorige week hallelujah was en vandaag zo matig."

Maakt de trainer van KDO zich zorgen over het vervolg? Komt de scherpte weer terug, vooral met het oog op de nacompetitie? "Ik maak mij geen zorgen. Volgende week tegen Pancratius staat mijn ploeg er weer. Dit kan geen tweede keer gebeuren. En mag ook niet," aldus Wietsma die in juni afscheid neemt van KDO en de Kwakelaars als promovendus naar de eerste klasse wil achterlaten.

In 2C is HBC de kampioen, Schoten gedegradeerd. DONK, KDO en Pancratius spelen nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Eerste ronde van de nacompetitie is op zondag 12 juni. Tegenstander voor KDO is nog niet bekend.

Wedstrijdinfo: Website sv DONK