Christopher Bito knalt tegen sv DIOS de 1-2 binnen.   Foto: Koos van der Leest


RODA'23 met chagrijn de bus in, verdiende winst in rook op

RODA'23 heeft zich vanmiddag lelijk in de vingers gesneden. De tweedeklasser had in Nieuw-Vennep tegen hekkensluiter sv DIOS de belangrijke drie punten zo goed als zeker in de koffer maar stapte met slechts een punt de bus in. In de slotseconden scoorde de thuisclub de 2-2.

24-11-'19 20.00 | DIOS-RODA'23 2-2 | Door: Klaas LeegwaterDe tweede seizoenswinst leek in de knip voor RODA'23. De broodnodige driepunter die de ploeg van Bnar Toofeek wat lucht zou verschaffen in de onderste regionen van 2B lag voor het grijpen. In de enerverende slotfase in Nieuw-Vennep tegen sv DIOS gebeurde er echter van alles. Einde van het liedje was dat de groenwitten met veel chagrijn en met slechts een punt (2-2) in de bus stapten.

Tot zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd leek niets een overwinning voor RODA'23 in de weg te staan. Het team van Toofeek was na een stroef begin de bovenliggende partij. De voorsprong rond de 20e minuut was verdiend, op een vlammend schot van aanvaller Christopher Bito had doelman Rinske Klinkerberg onvoldoende zicht.

Strafschop
Op een paar speldenprikjes van de thuisclub na was RODA'23 in het uur na de 0-1 de ploeg die de meeste aanspraak maakte op de volgende wedstrijdtreffer . De bezoekers heersten, kregen kansen maar lieten mogelijkheden op uitbreiding van de voorsprong liggen. Zo bleef DIOS in de wedstrijd en kon het blijven gokken op een succesvolle uitbraak.

Die kwam op het moment dat op het scorebord de 83e minuut zichtbaar werd. Na een handsbal in het Bovenkerkse strafschopgebied van een RODA'23-speler wees arbiter Breedijk naar de penaltystip. Vanaf elf meter velde Rezgar Kasim het vonnis.

Een domper voor RODA'23 zo kort voor tijd. Met man en macht poogde de gasten er alsnog een overwinning uit te slepen bij de rode lantaarndrager. Een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd hadden de aanvalsgolven succes. Opnieuw Bito tilde het team van Toofeek naar een voordelige marge.

Christopher Bito (links) heeft kort voor tijd de 1-2 gescoord voor RODA'23 en toont samen met teamgenoot Rinaigel Ogenio zijn vreugde. Buit binnen dacht men in het kamp van de Bovenkerkers.   Foto: Koos van der Leest

Fataal
Arbiter Breedijk trok zo'n vijf minuten extra speeltijd bij, fataal voor RODA'23 zo bleek even later. In de 94e minuut kreeg DIOS van de leidsman een vrije trap toebedeeld. Bij de groenwitten weten ze nog niet wat er gebeurde. Stond de muur niet goed? Foutje van doelman Jordi Bungener? Een windvlaag?

Feit was dat Jeffrey Hoefkens de bal uit de vrije trap achter Bungener in de touwen joeg en RODA'23 een grote deceptie bezorgde. Een paar seconden later floot de scheidsrechter voor het einde. De drie punten zaten al in de groenwitte koffer, alleen vergeten het slot dicht te klikken. Geen prettige terugreis voor de Bovenkerkers.

Door het gelijkspel blijft RODA'23 onderin bungelen, op de twaalfde positie en niet meer dan vier punten los van hekkensluiter SV DIOS. Volgende week thuiswedstrijd tegen nummer tien Hooglanderveen.

Meer wedstrijdfoto's DIOS-RODA'23

Wedstrijdinfo: Twitter-account RODA'23

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Koos van der Leest

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Edgar van den Broek van M3E
Lid van de Businessclub Edgar van den Broek stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


Aalsmeer-OSV 4-4
Tegenstanders RODA'23
(Tweede klasse B)

 
  DCG
DIOS
DWS
HBC
Hooglanderv.
Kampong
Nieuw Utrecht
Pancratius
RODA'23
Zeeburgia
SO Soest
Theole
FC Weesp
KDO

Uitslagen/Standen