Grote domper zondagteam Aalsmeer, toch nacompetitie
Cabauw-FCA 1-2
3e klasse Laag
19-5-2019

Het zondagteam van FC Aalsmeer start 2 juni in de nacompetitie voor lijfsbehoud met een thuiswedstrijd tegen het Haagse VCS. Dat de roodgroenen over twaalf dagen moeten aantreden is onverwacht en een grote domper voor de formatie van trainer Marco Bragonje. De derdeklasser liep afgelopen zondag in Lopik bij Cabauw tegen 2-1 verlies aan. Door de winst (14-0) van concurrent GSC/ESDO zakte FC Aalsmeer terug naar de derde positie in 3A Laag.

Op een hard veld en gehinderd door pittige windvlagen was vanaf het begin in Lopik duidelijk dat van goed voetbal geen sprake kon zijn. Cabauw, volgend seizoen zaterdagclub, kwam na een dramatisch begin van de tweede halve competitie behoorlijk gewijzigd aan de start. Met meer routine binnen de lijnen dan een paar weken terug trad de thuisclub FC Aalsmeer tegemoet.

Kansen
De bezoekers kregen in de beginfase met de wind in de rug kansen op de openingstreffer. Onder meer Remi Pasternak en Powel Kocon slaagden er niet in de mooiste mogelijkheden te verzilveren. Daarna werd het snel minder met FC Aalsmeer. Spel werd onzuiver en slordig, tot aan de rust kon Cabauw-doelman Slotjes ontspannen onder de lat alles gadeslaan. Ook Cabauw speelde tot de pauze weinig klaar, een verdwaalde bal over de lat was het enige wapenfeit.

Vroeg in de tweede helft zag scheidsrechter De Jong FC Aalsmeer-doelman Bart Koopstra de bal te lang vasthouden. Vrije trap voor Cabauw op rand zestienmetergebied die door de bezoekers tot hoekschop werd verwerkt. Uit de hoge voorzet kopte Nick van Kats de thuisclub op 1-0 voorsprong.

Omstreden
De wedstrijd werd na de openingstreffer levendiger, FC Aalsmeer kwam met goed combinatiespel weer beter in haar spel. Nieuwe domper voor de roodgroenen toen even later Cabauw de 2-0 achter Cabauw knalde. Duidelijk in buitenspelpositie mocht aanvaller Tom van Dijk van de arbiter doorgaan en doeltreffend uithalen. Ondanks Aalsmeerse protesten werd het doelpunt goedgekeurd.

Trainer Bragonje bracht Tim Millenaar voor Sten Piet, centrale verdediger Nick Sluijs werd extra spits. Even later een vrije trap voor FC Aalsmeer aan de rechterkant, de bal kwam voor en in een woud van benen was het Remi Pasternak die weer hoop bracht aan de meegereisde supporters. 2-1.

Nu wel
Even later werd Remi Pasternak prima aangespeeld en tikte de 2-2 binnen, helaas voor de Aalsmeerders vlagde grensrechter van Cabauw voor buitenspel en dat werd gehonoreerd door scheidsrechter De Jong. Nu wel. Nog geen twee minuten later was het wederom Pasternak die prima werd aangespeeld door Joery v.d Schraaf, keeper gepasseerd maar tot ontsteltenis van alle Aalsmeerders verdween de bal naast het doel.

Kort voor tijd zat het wederom niet mee toen een schot van Pawel Kocon via delat over zeilde. Even later was het duurbetaalde verlies voor FC Aalsmeer een feit. De ploeg van Bragonje was in Lopik niet bij de les en het heilige vuur ontbrak. Uitkomst is dat de roodgroenen zijn veroordeeld tot de nacompetitie. Bij winst op 2 juni tegen VCS stroomt FC Aalsmeer door naar de volgende ronde, bij verlies degradeert het zondagteam naar de vierde klasse.


Eerste twee teams blijven derdeklasser. Nummer drie, vier en vijf herkansing in de nacompetitie. Zes, zeven en acht worden vierde klasser. Bij gelijke stand is doelsaldo beslissend.

Reageer


Advertentie:


 

 
Klaas Leegwater
21-5-2019
12.00 uur