Zondagteam FC Aalsmeer ontbeert 'killer' voor de goal

3-9-'19 13.30 | BSM-FCA 2-0 | Door: Klaas Leegwater

Het zondagteam van FC Aalsmeer is de strijd in de districtsbeker begonnen met een nederlaag. In Bennebroek tegen vierdeklasser BSM stond er voor de Aalsmeerders na negentig minuten 2-0 verlies op het scorebord.

Afgaand op het veldspel behoorlijk tegen de verhoudingen in, de ploeg van trainer Marco Bragonje gaf voldoende tegengas alleen ontbrak het de roodgroenen aan een koele afmaker.

FC Aalsmeer, met opnieuw op het middenveld nieuwkomer Kevin Hoorneman als een van de betere spelers, kreeg kansen op de openingstreffer maar liet de mogelijkheden onbenut.

Vijf minuten voor rust kwam BSM tegen de verhouding in op voorsprong door een treffer van Dylan van der Aar die aan de rechterkant prima in de diepte werd bediend en vervolgens doelman Pim Doeswijk kansloos liet.

Rood BSM
Kort in de tweede helft een rode kaart voor BSM-speler Quinte Lammerse na ruw spel/trappen tijdens een duel met Aalsmeerder Nick Sluijs. In plaats dat de bezoekers vanaf dit moment gingen heersen en gevaarlijk werden was het in eerste instantie de thuisclub dat kansen kreeg op een tweede treffer.

In de laatste twintig minuten duidelijk een overwicht voor FC Aalsmeer, eens te meer en dit keer al vroeg in het seizoen kwam het gebrek van een 'killer voor het doel' bovendrijven bij de derdeklasser. Genoeg goed lopende aanvallen richting het doel van BSM, eenmaal in de zestienmeter ontbrak en ontbreekt het de roodgroenen aan doeltreffendheid.

Vlak voor tijd bij een spaarzame uitval in de tweede helft van de thuisformatie verdubbelde Mitchell Janssen voor BSM de voorsprong en bepaalde de eindstand op 2-0.

Conclusie na het eerste optreden van FC Aalsmeer in de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen: veldspel ziet er leuk uit, verdedigend nog de puntjes op de i zetten en hopen dat er iemand in de selectie opstaat of zich ontwikkelt tot goaltjesdief.

Opstelling FC Aalsmeer
Pim Doeswijk, Richard Melman, Nick Sluijs (Mo Alaswad), Alexander Goes, Karol Mirowski, Sten Piet, Kevin Hoorneman, Joeri van de Schraaff (Patrick Melman), Pawel Kocon, Remi Pasternak en Jeroen Ezink (Dennis v Leeuwen).

Met medewerking van Peter Springintveld

Uitslagen:
BSM-FC Aalsmeer 2-0
Olympia H-Badhv.dorp 2-1

Stand poule 27:
BSM 1-3
Olympia 1-3
Badhv.dorp 1-0
FC Aalsmeer 1-0

Programma:
zo 8-9 FCA-Olympia 14.00
zo 8-9 Badhv.dorp-BSM

Tekst: Klaas Leegwater

Reageer

Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Richard Pannekoek
Architect Richard Pannekoek, onder meer betrokken bij de bouw van het nieuwe clubhuis van FC Aalsmeer, stelt zich voor. Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


ZOB-Aalsmeer 4-1Tegenstanders FC Aalsmeer
(Derde klasse A)

 

  Van Nispen
WVC
Zwanenburg
Alliance'22
Bloemendaal
RKDES
Sp.Leiden
Nicolaas Boys
Voorschoten'97
VSV 1912
Velserbroek
De Kennemers
Spaarnwoude
Aalsmeer

Uitslagen/Standen

 


Volg VIA op: