Mathijs van Rijn maakte zaterdag tegen FC Breukelen de gelijkmaker.   Archieffoto: Jaap Maars


KDO behoudt na remise uitzicht op knock-out fase

14-9-'21 10.30 uur | Duels districtsbeker | Door: Klaas Leegwater


Na een nederlaag en een gelijkspel heeft KDO nog steeds uitzicht op de eerste knock-out ronde in de districtsbeker. De tweedeklasser heeft aanstaande zaterdag in Nieuwer ter Aa tegen NiTA elk geval een winstpartij nodig om die kans levend te houden. Vervolgens is het wachten op het reslutaat van concurrent FC Breukelen bij het al geplaatste SV Nieuw Utrecht. In de poule van KDO gaan de bovenste twee ploegen in de eindstand door naar de knock-out fase.

De Kwakelaars behaalden op de late zaterdagmiddag op eigen terrein een verdienstelijk 1-1 gelijkspel tegen eersteklasser FC Breukelen. KDO, nog zonder de geblesseerden Wouter Winters, de broers Jesse en Jouri Stange, poogde FC Breukelen in het eerste deel van de wedstrijd vast te zetten met het geven van veel druk op de verdediging. De technisch vaardige bezoekers speelden zich hier echter handig onderuit, met de 1-0 voorsprong tot gevolg.

Strafschop
Nog voor rust kwam KDO uit een strafschop langszij. Nadat Max van der Weijden in het strafschopgebied onregelmentair werd gestuit kon Mathijs van Rijn vanaf elf meter de 1-1 op het bord zetten. De maker van de overtreding op Van der Weijden moest met rood naar de kleedkamer.

Na de pauze een levendige wedstrijd met kansen over en weer. Een paar minuten voor tijd leken de Kwakelaars via Niels Ruhe de winnende treffer aan te tekenen. Tot onsteltenis van de thuisclub floot de leidsman kort voor de score af wegens een overtreding twee seconden eerder op een KDO-speler. De arbiter besefte te laat dat hij het spel door had moeten laten gaan ten gunste van de Kwakelaars.

Overigens kwam een kwartier voor tijd ook KDO met tien man te staan, Joris Kortenhorst werd na zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Zaak nu voor het team van trainer Mark Wietsma aanstaande zaterdag vanaf 17.00 een overwinning te boeken op tweedeklasser NiTA, op hetzelfde tijdstip speelt FC Breukelen bij Nieuw Utrecht.

Uitslagen poule KDO:
za 04/9 Breukelen-Nita 1-2
zo 05/9 Nieuw Utrecht-KDO 1-0
za 11/9 Nita-Nieuw Utrecht 4-5
za 11/9 KDO-Breukelen 1-1
za 18/9 Nita-KDO 17.00
za 18/9 Nieuw Utrecht-Breukelen 17.00

Stand:
Nieuw Utrecht 2-6 +2
NiTA 2-3 +0
FC Breukelen 2-1 -1
KDO 2-1 -1

Tekst: Klaas Leegwater
Archief-foto: Jaap Maars

Reageer

Deel dit artikel: