Bnar Toofeek gaat vierde seizoen in bij RODA'23


7-2-'21 14.00 uur | Verlenging Toofeek | Klaas Leegwater

Als laatste in het rijtje van de regioclubs heeft ook RODA'23 voor volgend seizoen de zaken rond op trainersgebied. Bij de tweedeklasser uit Bovenkerk staat vanaf eind deze zomer wederom Bnar Toofeek als verantwoordelijke voor de groep. Voor de 32-jarige coach wordt het zijn zijn vierde jaar bij de groenwitten.

Club en hoofdtrainer zijn tevreden over de samenwerking in de laatste jaren en hebben alle vertrouwen dat de selectie van RODA'23 volgend seizoen een belangrijke rol kan gaan spelen in de tweede klasse.

"Ik ben trots om hoofdtrainer te zijn van een zeer stabiele verenging en stabiele zondagselectie. Ik heb geen enkele twijfel gehad om bij te tekenen, ik zie de selectie elk jaar sterker worden en de chemie tussen de spelers onderling was er dit jaar als nooit te voren", vertelt Toofeek op de clubsite van de Bovenkerkers.

Bnar Toofeek (rechts) en Jeroen van den Boogaard, TC zondagselectie, feliciteren elkaar op coronawijze over verlenging van het contract.

In de huidige stilgelegde (en waarschijnlijk niet meer opgestarte) competitie bezet RODA'23 een posititie in de middenmoot met vier punten uit vier duels. Drie jaar geleden in zijn eerste seizoen in Bovenkerk als hoofdtrainer behaalde Toofeek de vijfde plaats. Dat was na de promotie met Cor ten Bosh een alleszins redelijk resultaat van RODA'23. Vorig seizoen eindigde Toofeek, eerder in Bovenkerk al langdurig werkzaam als jeugdtrainer, met de groenwitten ietwat teleurstellend in het tweede rijtje (11).

Toofeek: "Dit seizoen voorzag ik veel potentie met de spelersgroep, heel jammer dat de competitie vroegtijdig tot stilstand is gekomen. Ik had graag willen zien hoever deze selectie zou komen, maar helaas hebben we met z'n allen te maken met een hele moeilijke periode, waarbij de amateursport totaal stilligt. Ik kan niet wachten om met de slectie weer voor het 'echie' te voetballen, zien hoe ze gras weer kunnen opvreten. Ik mis het spelletje, als trainer maar ook als speler van een zaalvoetbalteam."

Eerder kwamen andere regioclubs al tot overeenstemming met hoofdtrainers. FC Aalsmeer (Ted Verdonkschot), Legmeervogels (Ton Pronk), KDO (Mark Wietsma), RKDES (Raymond de Jong) en FC Aalsmeer zon (Peter Neuvel).

Uitgebreidere reactie van Bnar Toofeek over zijn contractverlenging op de website van RODA'23.


Tekst: Klaas Leegwater
Foto: Koos van der Leest en RODA'23.

Reageer

Deel dit artikel: