Plek in derde klasse nog geen zekerheidje voor AalsmeerBernardus-FCA 1-1 (1-1)
Groep Laag
14-4-2019

Het blijft onzeker of het zondagteam van FC Aalsmeer ook volgend seizoen in de derde klasse zal uitkomen. Aflopen zondag behaalde de formatie van Marco Bragonje in de 'topper' tegen koploper Bernardus een 1-1 gelijkspel, de derde remise op rij.

De roodgroenen bezetten in de rangschikking van 3C Laag na vijf duels de derde positie met een punt achterstand op de twee leiders ESDO en Bernardus. Nog twee wedstrijden te spelen, alleen nummer één en twee zijn zeker van lijfsbehoud.

FC Aalsmeer had in Hazerswoude een prima start. Al na tien minuten prijkte de 0-1 op het scorebord. De thuisclub raakte bij een aanval van de Aalsmeerders licht in paniek, een misverstand tussen Bernardus-doelman Luuk Enter en een verdediger kosten de gastheren een hoekschop. Tien seconden later stond FC Aalsmeer op voorsprong, Jeroen Ezink was de maker.

Uit bovenhoek
Bij de gelijkmaker van Bernardus acht minuten later ging op haar beurt de defensie van de bezoekers niet vrijuit, doelman Bart Koopstra moest vissen op een schot van Michael Vermeulen. De thuisformatie kreeg daarna mogelijkheden om aan de leiding te komen. De actieve Mo Yagoubi was twee keer kansrijk, tweemaal zoefde de bal centimeters langs de paal naast. En uit een vrije trap van Mitchell Rosdorff tikte Koopstra de bal knap uit de bovenhoek.

Namens Bernardus kreeg aanvaller Jeffrey van der Heiden vroeg in de tweede helft een goede kopkans, ook ditmaal verdween het leer net langs het aluminium. FC Aalsmeer poogde eveneens de winnende treffer op het bord te krijgen, uit een schot van Pawel Kocon vloog de bal over het doel. Mede-aanvaller Jeroen Ezink werd regelmatig gezocht, de clubtopscorer leek tegen het einde af te stevenen op de 1-2 maar schoot de bal te ver voor zich uit om doeltreffend uit te halen.

Plek opvullen?
Gescoord werd er dus niet meer, de 1-1 tussenstand die na een kleine twintig minuten op het scorebord stond werd dus ook de eindstand. Met de derde positie op de ranglijst kan het nog alle kanten opgaan met FC Aalsmeer. Voorlopig kan de selectie op voorjaarsvakantie, eerstvolgende wedstrijd is pas over vier weken op zondag 12 mei tegen DRL. Laatste competitiewedstrijd week later bij Cabauw in Lopik.

Bernardus beslist deze week of de club met het zondagteam naar de zaterdag overstapt. Die kans wordt in Hazerswoude op negentig procent geschat.


Eerste twee teams eindstand zeker van lijfsbehoud. Nummer drie, vier en vijf herkansing in de nacompetitie.


Reageer


Bernardus-FCA 1-1 (1-1)

0-1 Jeroen Ezink (11e)
1-1 Michael Vermeuelen (18e)

Scheidsrechter: Harry Haripersad
Toeschouwers: 74

Opstelling FCA:
Bart Koopstra, Karol Mirowski (Pim Binkhorst), Mo Alaswad (Robin Kruijsman), Alexander Goes, Richard Melman, Danny Legwater, Joeri van de Schraaff, Sten Piet (Bas Voortman), Remi Pasternak, Pawel Kocon, en Jeroen Ezink.

12-5: FCA-DRL

Programma/Stand Groep Laag


Advertentie Aalsmeer Rondvaart:

 

 
Klaas Leegwater
16-4-2019
12.00 uur.