Vijf wissels toegestaan in bekerduels, KNVB vraagt alertheid match-fixing

15-7-'20, 19.00 | Vijf spelerswissels | Door: Klaas Leegwater

Tijdens elk geval de poulewedstrijden in de districtsbeker mogen clubtrainers dit seizoen vijf wisselspelers inbrengen. Dat maakte de KNVB woensdagmiddag bekend in een nieuwsbrief aan alle amateurclubs in Nederland.

'Vanwege de lange periode dat voetballers niet hebben kunnen spelen, hebben we de regelgeving voor het aantal wisselspelers dat is toegestaan in de bekercompetitie voor een aantal categorieën aangepast voor het seizoen 2020/'21: 5 wisselspelers in plaats van 3 wisselspelers,' schrijft de KNVB in de brief.

Dit betekent niet dat vijf wisselmomenten zijn toegestaan. Dat blijft maximaal drie keer. Dit om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt. En een eenmaal gewisselde speler mag niet meer aan de wedstrijd deelnemen.

De KNVB onderzoekt de mogelijkheid om in het Betaalde Voetbal dit seizoen voor elke wedstrijd vijf spelerswissels toe te staan. Waarschijnlijk zal dit dan ook van toepassing zijn in het amateurvoetbal.

Op 24 juli worden de bekerindelingen bekendgemaakt, een dag later het wedstrijdschema. Bekerduels starten in het weekend van 29/30 augustus.

"Wees alert op match-fixing"


De KNVB doet in de brief van woensdag, geschreven door Directeur Amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee, een oproep aan de clubs over het gevaar van match-fixing rond oefenduels die de komende periode worden georganiseerd. De bond vraagt clubs alert te zijn op mogelijke pogingen tot beïnvloeding door goksyndicaten.

'De aandacht van de (online) gokindustrie voor het voetbal komt weer op gang. Hiermee neemt het risico toe dat bijvoorbeeld een vriendschappelijke-, trainings-, en/of jeugdwedstrijd onder de huidige (corona)omstandigheden eerder de aandacht zal trekken van match-fixers en daarmee een risico loopt om doelwit te worden.

We willen alle clubs daarom vragen om extra alert hierop te zijn. Het gaat dan om signalen, verzoeken of benaderingen die in deze ongewone tijd mogelijk niet logisch voorkomen op jullie als vereniging. Het kan bijvoorbeeld gaan om een onbekende Facebookpagina van de club die ineens circuleert of wellicht onbekende personen die jullie uit het niets benaderen om deel te nemen aan een (niet toegestane) vriendschappelijke wedstrijd.'

Zover bekend zijn clubs of spelers in de regio Aalsmeer tot dusver nooit benaderd door match-fixers.

Door: Klaas Leegwater

Reageer


Deel dit artikel:
Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV
Lid van de Businessclub Michel Wiesener van Drinkwaterspecialist BV stelt zich voor.
Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


FCA-CSW 1-0Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen