Thomas Harte speelde bij FC Aalsmeer vorige week tegen Altior centraal op het middenveld.   (foto: Ton van Eenennaam)


Hoofddorp wordt eerste serieuze testcase Aalsmeer

Nog twee weken te gaan voor de competitiestart. De beoogde basisteams krijgen vaste vorm. Dat maakt nieuwsgierig naar het tweede weekend van de districtsbeker, kijken hoe de vlag er bij hangt bij de diverse regioclubs. Zaterdag en zondag een aantal interessante duels zoals FC Aalsmeer-Hoofddorp, Altior-KDO en Hillegom-Legmeervogels. En herstelt RKDES zich na flater?

6-9-'19 11.00 | Districtsbeker | Door: Klaas Leegwater


Altijd 50 procent korting op montage van onderdelen icm onderhoudsbeurt. Zwarteweg 21, Aalsmeer.


Voor het eerst in deze oefen- en bekerperiode krijgt tweedeklasser FC Aalsmeer te maken met een op papier sterkere tegenstander. Na de 2-1 winst vorige week in Langeraar bij Altior (zon-2C) speelt de formatie van trainer Jesse Donker morgen tegen eersteklasser (zon) Hoofddorp dat met een sterk gewijzigde selectie (twaalf nieuwkomers) vorige week in deze poule KDO ruim (4-0) versloeg.

Bij Aalsmeer lijken een aantal nieuwe gezichten zich in de basis te hebben gespeeld. Bijvoorbeeld rechtsbuiten Deo Gratias (Monnickendam) viel in de voorgaande duels op met aardig spel. Zaterdag tegen de defensie van een eersteklasser een goede test of de nieuweling in het roodgroen zich wederom kan onderscheiden.

Twijfelgevallen
Aan de linkerkant zal tegen Hoofddorp waarschijnlijk andere nieuwkomer Mike Dam (Ter Leede) spelen. En achterin is centrale verdediger Nassim Zohair (Blauwwit/Beursbengels) bezig een plek te veroveren. Of hij zaterdag zal aantreden is niet helemaal zeker, vorige week in Langeraar viel de 32-jarige Zohair uit met een blessure.

Ook het meespelen van middenvelder Sander Aznar Martinez is twijfelachtig, de middenvelder komt terug van een kwetsuur en maakte vorige week minuten in het tweede elftal. Zijn positie in de middenlinie werd de laatste duels ingenomen door Thomas Harte die tevens de aanvoerdersband droeg vanwege de afwezigheid van Burak Sitil (vakantie).

Bekerwedstrijd van FC Aalsmeer tegen Hoofddorp, met oa aanvaller Martijn Tjon-A-Njoek in de gelederen en afkomstig van Legmeervogels waar hij vorig seizoen vijftien keer raak schoot, start zaterdag aan de Beethovenlaan om 14.30 uur. Scheidsrechter is Peter de Waard uit Amsterdam.

KDO heeft winst nodig
Een dag later in dezelfde poule 13 belangrijke wedstrijd voor tweedeklasser KDO dat op eigen terrein aantreedt tegen Altior. De thuisclub heeft na het 4-0 verlies van het eerste bekerduel in Hoofddorp winst nodig om kans te behouden op de volgende ronde. Duel aan de Vuurlijn start 14.00 uur. Arbiter van dienst is Badr Benlamkaddem uit Amsterdam.

Legmeervogels gaat op bezoek in en tegen Hillegom. Een oude bekende voor de ploeg van Roy van der Mije. Vorig seizoen in 1A versloegen de geelblauwen Hillegom op hun eigen terrein met 2-1. In Uithoorn was Hillegom de overwinnaar (0-2).

De formatie uit de Bollenstreeek degradeerde in mei naar de tweede klasse. Afgelopen zondag won Hillegom het bekerduel van Kagia met 2-1. Ook Legmeervogels veroverde vijf dagen geleden drie punten.

Herstel RKDES
Derdeklasser RKDES heeft zondag wat goed te maken. De Kudelstaarters liepen in de eerste bekerwedstrijd tegen een grote zeperd op, 6-0 thuisverlies tegen vierdeklasser NFC. En afgelopen dinsdag opnieuw een nederlaag op eigen veld, 2-0 van DVVA.

Lekker loopt het dus nog niet bij de roodzwarten. Zondag is in Utrecht tijdens de tweede poulewedstrijd vierdeklasser Kismet de gastheer. Herstel of wederom gezichtsverlies voor de selectie van trainer Kiri Kalaitzis?

Het zondagteam van FC Aalsmeer speelt thuisduel tegen Olympia Haarlem. De derdeklasser zal in het tweede bekerduel een driepunter moeten binnenhalen wil de volgende ronde in zicht komen.

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Ton van Eenennaam

Reageer

Deel dit artikel:

Volg VIA op:


Content Business Club FCA:


Richard Pannekoek
Architect Richard Pannekoek, onder meer betrokken bij de bouw van het nieuwe clubhuis van FC Aalsmeer, stelt zich voor. Lees verder...
Laatste wedstrijdvideo:


ZOB-Aalsmeer 4-1
Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen