Doelpuntenmaker Jordy de Groot (midden) wordt bejubeld door oa aanvoerder Thomas Harte en Giliano Eijken (links).   (foto: Ton van Eenennaam)De Groot opnieuw trefzeker in bekerduel

FC Aalsmeer heeft de eerste wedstrijd in de districtsbeker winnend afgesloten. In Langeraar versloeg het team van Jesse Donker zondagtweedeklasser Altior met 2-1. Centrumaanvaller bij de bloemendorpers Jordy de Groot toonde zich met twee doelpunten wederom scherp voor de goal.

1-9-'19 12.00 | Altior-FC Aalsmeer 1-2 | Door: Klaas Leegwater


Tijdens de officiële start van het seizoen versloeg tweedeklasser FC Aalsmeer gisteren in Langeraar Altior met 2-1. Op het kunstgrasveld, onder hoge temperaturen en in een over het algemeen niet bijster hoog speeltempo, dat de wedstrijd het stempel van 'zomeravondvoetbal' meegaf, kwam de overwinning voor de Aalsmeerders in het eerste duel van de districtsbeker ondanks het minimale verschil in de uiteindelijke score geen moment in gevaar.

Bij de bezoekers een aantal nieuwelingen in het basisteam. Op doel stond Giovanni Santangelo (Victoria 1893), in het centrum van de verdediging naast Solomon Addai Pinas speelde Nassim Zohair (Blauwwit/Beursbengels), als linksbuiten stond Mike Dam (Ter Leede) opgesteld en Deo Gratias (Monnickendam) was rechtsbuiten. Centrale verdediger Burak Sitil ontbrak, evenals de geblesseerden Calvin Koster en Berry Kramer. De herstelde Sander Aznar Martinez deed zaterdag ritme op in het tweede elftal.

Alerte reactie De Groot
Na ruim een kwartier kwam FC Aalsmeer, dat via de rechterkant het meest dreigend was, op voorsprong door een doelpunt van Jordy de Groot. De aanvaller reageerde alert op het moment dat Altior-doelman Jeroen Sassen de bal na een voorzet van van Daan Vaneman niet goed onder controle kreeg. De Groot, in twee oefenduels al trefzeker, tikte simpel binnen.

In het begin van de tweede helft kwam de formatie van nieuwe trainer Jesse Donker op 0-2 door een doelpunt van opnieuw De Groot. Tom van der Weijden van Altior stond aan de basis van de tweede Aalsmeerse treffer door de bal bij het uitverdedigen slecht weg te werken, doelman Sassen was kansloos. Kort na de score van De Groot werd bij FC Aalsmeer de licht geblesseerde Zohair gewisseld voor Eder Medina Delgado.

Strafschop
De thuisclub kwam rond de 60e minuut terug tot 1-2. In het strafschopgebied van de Aalsmeerders ging een aanvaller van de Oranjehemden naar de grond. Scheidsrechter Niels Bos zag er in eerste instantie een toneelstukje in, bedacht zich en wees vervolgens toch naar de penaltystip. Thijs Noordzij benutte het buitenkansje vlekkeloos.

Deo Gratias aan de bal. De nieuwkomer bij FC Aalsmeer is bezig een basisplaats te verwerven aan de rechterkant.   (foto: Ton van Eenennaam)

Met de 1-2 op het bord had Altior nog ruim een half uur om het FC Aalsmeer moeilijk te maken. Het kwam er niet van. Het eerste uur in de hitte had de lichamen van beide partijen al behoorlijk uitgemergeld, de krachten bij de ploeg van trainer Manfred van den Bosch waren niet meer voorradig de bezoekers de duimschroeven aan te draaien.

Vaste waarde
Altior, dat in een eerder stadium aan FC Aalsmeer had gevraagd om het bekerduel te verplaatsen wegens een uitnodiging voor een regiotoernooi maar bij de roodgroenen nul op het rekest kregen, was slechts nog eenmaal gevaarlijk met een vliegend schot vanaf zo'n twintig meter. Doelman Santangelo en de ongeveer 150 toeschuwers zagen de bal een halve meter over de lat in de ballenvanger verdwijnen.

FC Aalsmeer wist op haar beurt ook geen grote doelkansen meer te creëren, de ploeg van Donker consolideerde de voorsprong eenvoudig. Na twee oefenduels de eerste bekerwedstrijd winnend afsloten door de roodgroenen bij wie duidelijk is dat nieuwkomer Deo Gratias met zijn redelijk tot goede aanvalsspel na het vertrek van Martin Campbell aan de rechterkant een vaste basisplaats aan het verwerven is en achterin Nassim Zohair een vaste waarde kan worden.

De andere twee teams in poule 13 Hoofddorp-KDO komen vanmiddag in actie. Aanstaande zaterdag speelt FC Aalsmeer tweede bekerduel op eigen bodem tegen Hoofddorp. Aanvang 14.30 uur.

Met medewerking van Johan Baarsen
Meer foto's Altior-FC Aalsmeer op website van fotograaf Ton van Eenennaam.

Opstelling FCA:
Giovanni Santangelo, Mark Ruessink, Nassim Zohair (Eder Delgado), Solomon Addai Pinas, Daan van Huffel, Junior Tiller, Thomas Harte, Daan Vaneman, Deo Gratias, Jordy de Groot (Chelton Linger) en Mike Dam (Giliano Eijken).

Tekst: Klaas Leegwater
Foto's: Ton van Eenennaam

Reageer

Deel dit artikel:

Volg VIA op:


Content van website-partner
Business Club FC Aalsmeer:Stijl Masterclass
Dinsdag 3 september geeft Christaan Sijnen van Gentlemen's Place een Stijl Masterclass aan de zaterdagselectie van FC Aalsmeer.
Laatste wedstrijdvideo:


ZOB-Aalsmeer 4-1
Tegenstanders van

 

  Amvj
Arsenal
Csw
DVVA
EDO
HBOK
J Holland
Marken
Nita
OSV
Purmersteijn
Zaandam
Zandvoort
Aalsmeer

Uitslagen/Standen