Dino Janssen in actie voor De Meer tegen Soest, begin dit jaar.   Foto: HAV


Aanvaller Dino Janssen naar RKDES, twee AJAX-goalies naar LMV

11-6-'24, 1800 uur | Dino Janssen | Door: Klaas Leegwater

Derdeklasser RKDES heeft voor volgend seizoen een nieuwe aanvaller aan de selectie toegevoegd. De 24-jarige Dino Janssen speelt vanaf eind deze zomer in het roodzwart. De linksbenige voetballer komt over van tweedeklasser De Meer.

Janssen staat bekend als een snelle flankspeler aan de linkerkant, met een behoorlijke technische bagage. Met De Meer eindigde Janssen dit seizoen op de ranglijst van 2B op de derde plek. In de nacompetitie werden de Amsterdammers in de 1e ronde uitgeschakeld door Olympia Haarlem.

Janssen, die zaterdag in Oudewater getuige was van de uitschakeling in de nacompetitie van zijn nieuwe club, kwam dit seizoen tot zeven doelpunten. Eerder speelde de aanvaller voor AFC za, en in de jeugd van FC Utrecht en RODA'23. Ook speelde de nieuwe Desser in zijn jeugd, van 2007 tot 2013, bij Legmeervogels.

Terugkeer El Hadji en Ivo Lentjes
Novell El Hadji keert terug naar RKDES. De speler verhuisde vorig seizoen van de Kudelstaarters naar Amstelveen Heemraad.

Ook verdediger Ivo Lentjes trekt volgend seizoen weer het roodzwart aan. Drie jaar geleden vertrok Lentjes uit Kudelstaart om te gaan voetballen in een andere regio in de kop van Noord-Holland. Lentjes zal bij RKDES in eerste instantie gaan voetballen in het 2e elftal omdat hij vanwege andere verplichtingen niet elke trainingsavond aanwezig kan zijn.

Ajax-doelmannen naar Legmeervogels
Bij kampioen Legmeervogels keert doelman Anthony Acda terug. De jeugdige goalie (19) speelde dit seizoen voor de amateurs van Ajax. Ook andere doelman van de Ajax-amateurs Darrin de Meza wordt opgenomen in de Uithoornse selectie. Huidige sluitpost Carlito Welink vertrekt bij de kersverse tweedeklasser.

Officieel maakt Legmeervogels nieuwe speles pas na 15 juni bekend, dan verloopt de overschrijvingstermijn bij de amateurs. De komst van Acda en De Mezza werden deze week aangekondigd op het instagram-account van 'zaterdagselectie Legmeervogels'.

Eerder werd al bekend dat FC-Aalsmeerspelers Jordy Nieuwendijk en Malick Lowe volgend seizoen bij Legmeervogels gaan voetballen.

In een eerdere versie van dit artikel stond dat Amir El Hadji van Amstelveen Heemraad terugkeert naar RKDES. Dit klopt niet, dit moet Novell El Hadji zijn. Amir blijft bij de Amstelveners.


Reageer


Deel dit artikel: