Marcus Rashford is thuis op de Nike Phantom Venom’sSportshowroom.nlZonneklaar zijn de kwaliteiten van de meest talentvolle spits in Engeland, Marcus Rashford. De 21-jarige aanvaller van Manchester United is levensgevaarlijk met bal aan de voet. Dreigend om buitenom te gaan schiet hij zomaar binnendoor om de bal klaar te leggen voor zijn vernietigende uithaal. Als international voor de Three Lions scoorde hij in korte tijd zes keer. Aan dat totaal gaat hij goals toevoegen, hij draagt sinds kort namelijk de Nike Phantom Venom.

Nike levert met die voetbalschoen een model voor de echte afmakers. Het type Rashford dus. Een schoen die uitblinkt in de balbeheersing, de strakke pasvorm en de Anti-Clog Traction. Zowel de neus als de voorvoet van de Phantom Venom kennen een textuur die de balcontrole verder bevordert. Flyknit-materiaal, een techniek die door Nike is overgenomen uit het hardlopen, levert een rekbare en ademende sensatie voor de snelle voeten van Rashford.


Marcus Rashford.   Bron foto: Wikipédia

Voeten die maar wat graag aanleggen om wedstrijden te beslissen. Zijn meest memorabele goal voor het Engelse elftal onderstreept zijn wapens: in de oefenwedstrijd tegen Costa Rica week hij uit de spits om ruimte te maken voor zijn acties. Een aanname op een meter of dertig van het doel was voldoende om klaar te staan voor het schot. Die was dus doeltreffend. Met een zuivere wreeftrap stuurde Rashford de bal onnavolgbaar zwevend van zijn voet. En seconde later keek de Costa Ricaanse keeper ademloos over zijn schouder.

Daar lag toen een bal in het net, afkomstig van de spits van Manchester United. Van een wreef die gemaakt is om verdedigers en keepers kansloos achter te laten. Niet alleen is zijn schot een van de beste op de Europese velden. Zijn acties zijn dat ook. Ogenschijnlijk is de lange spits log, met de rechte rug en het hoog op de voeten staand. Desondanks slalomt hij eenvoudig langs opponenten.

En daar gaat het nieuwste Nike model hem verder bij helpen. Nike Phantom Venom betekent een flitsende rode voetbalschoen met een zwarte swoosh op de zijkanten. Over de wreef van het model loopt nog een zwarte lijn en een ribbellijn voor de beste grip. Bijzonder aan dit model is de techniek waarmee Nike de onderkant van de schoen schoonhoudt: Anti-Clog Traction.

Dat zorgt ervoor dat er geen gras of modder blijft hangen tussen de noppen. Zodra Marcus Rashford klaar staat om de trekker over te halen, geeft deze Nike Phantom VNM hem de maximale steun in het standbeen. Zijn noppen klemmen zich voortaan standvastig in het gras.

Voor Manchester United is dit nog meer goed nieuws. De club vindt de weg omhoog onder nieuwe trainer Solskjær. Een winnende goal van Rashford, ver in blessuretijd, kegelde Paris Saint-Germain onlangs uit het toernooi om de Champions League. Er bestaat geen beter bewijs om aan te tonen dat Rashford en zijn club vertrouwen winnen.

De borst van Rashford gaat in het shirt van The Mancunians en dat van het Engelse elftal nog meer omhoog. De Nike PhantomVNM aan zijn voeten doen de rest. Die horen namelijk thuis om die dodelijke lichaamsdelen.


 
  Sportshowroom.nl
17-3-2019, 15.00 uurReageer