Sportcomplex van tweedeklasser sv Zandvoort, mooi gelegen in duingebied.   Foto: sv Zandvoort
 
 

Aalsmeer ruim langs ZandvoortZandvoort-FCA 1-4 (1-2)
Oefenduel
26-1-2019,

In het duingebied aan de Hollandse kust heeft eersteklasser FC Aalsmeer vanmiddag in een oefenduel Zandvoort met 5-1 verslagen. Op het kunstgrasveld van de tweedeklasser had de ploeg van Cor van Garderen weinig moeite met de thuisclub die alleen in de eerste helft de schade nog enigszins beperkt kon houden.

FC Aalsmeer dat in het toeristendorp aantrad zonder geblesseerden Berry Kramer, Sander Aznar Martinez en Solomon Addai Pinas kwam voor rust via flankspeler Martin Campbell op 0-1. Na de gelijkmaker van Zandvoort gingen de bezoekers door een score van middenvelder Calvin Koster met 1-2 de kleedkamer in voor een kop thee. Terechte voorsprong die evenwel veel hoger had moeten/kunnen uitvallen gezien het aantal kansen voor de roodgroenen.

Doorwisselen
De tweede helft verscheen FC Aalsmeer met Eder Delgado (Mark Ruessink), Tristan Jongkind (Harte) Giliano Eijken (Linger) binnen de lijnen. Ook doelman Nick van der Wiel was in het kleedlokaal achtergebleven. Zijn vervanger was doelman uit de A1. Later werd eveneens middenvelder Daan van Huffel gewisseld voor Paul Verburg.

Martin Campbell nam de 1-3 voor zijn rekening. De rechtsbuiten van FC Aalsmeer, in de competitie zeven keer trefzeker, liet zich dus ook in Zandvoort gelden. Aanvaller aan de andere kant Giliano Eijken, die bij de bloemendorpers wat meer moeite heeft in wedstrijden zijn stempel te drukken, tilde de tussenstand naar 1-4. Van Huffel, teruggekeerd binnen de lijnen voor Jordy de Groot (beide teams hadden afgesproken dat doorwisselen was toegestaan) bepaalde de eindstand in Zandvoort op 1-5.

Een nuttig oefenduel voor FC Aalsmeer dat over zeven dagen als de weersomstandigheden het toelaten de draad van de competitie voor oppakt met een uitwedstrijd tegen AFC, de nummer zes op de ranglijst van 1A en vier punten meer verzameld dan de Aalsmeerders. De roodgroenen hopen in Buitenveldert weer te beschikken over Aznar Martinez en Addai Pinas. Berry Kramer is waarschijnlijk langer uitgeschakeld.


Reageer

 


 
Zandvoort-FCA 1-5 (1-2)

0-1 Martin Campbell
1-1 Zandvoort
1-2 Calvin Koster
1-3 Martin Campbell
1-4 Giliano Eijken
1-5 Daan v Huffel

Opstelling FCA:
Nick van der Wiel (45e ?), Mark Ruessink (45e Eder Delgado), Burak Sitil, Daan Vaneman, Sergae Kogelans, Daan v Huffel (60e Paul Verburg), Thomas Harte (45e Tristan Jongkind), Calvin Koster, Martin Campbell, Chelton Linger (45e Giliano Eijken), en Jordy de Groot (75e Daan v Hufel).

Stand/Uitslagen 1A
Volledige programma dit seizoen


Advertentie:


 


 
Klaas Leegwater
26-1-2019
16.00 uur