Alleen eerste helft toont RKDES gezicht van koploper

Van Koert na twee goals geblesseerd van het veldWVC-RKDES 2-3 (0-3)
Derde klasse A zon
21-10-2018

Vijf duels gespeeld in groep Q1 van de derde klasse en een eerste afscheiding wordt klein beetje zichtbaar. De top drie RKDES, DIOS en Van Nispen nemen voorzichtig afstand van de rest. Nummer vier Voorschoten staat op vijf punten achterstand van koploper RKDES. Sporting Leiden en Bernardus bivakkeren in de subtop.

Wat opvalt is de matige competitiestart van Nicolaas Boys. Velen zien of zagen in de club uit Nieuwveen na het afgelopen seizoen (tweede plek) opnieuw een promotiekandidaat. Voorlopig maakt het team van trainer de verwachtingen niet waar. Vandaag de derde nederlaag.

Ook van WVC werd een en ander verwacht. De formatie uit Roelofarendsveen begon goed met zes uit drie, vorige week tegen Voorschoten en zondagmiddag tegen RKDES werd WVC een aantal plaatsen op de ranglijst terugverwezen.

4-4-2 opstelling
Op eigen veld had de formatie van trainer Loek Hendriks in de eerste helft heel weinig in te brengen tegen de Kudelstaartse lijstaanvoerder die voor de eerste keer deze competitie begon in een 4-4-2 opstelling met Rick Verkuijl en Indy van Koert als beide spitsen. Van Koert was weer hersteld na een lichte blessure aan de onderkant van zijn voet. Verder stond Roy Endhoven voor de eerste maal in de basis.

Al na drie minuten kwamen de bezoekers op 1-0 voorsprong. Uit een hoekschop van Lennart Kok, deze zondag ook weer eens bij de eerste elf, werd door Eric Overvliet makkelijk binnen gewerkt, mede omdat WVC-doelman onder de bal doorliep. Verdiende voorsprong voor RKDES dat in de eerste helft goed voetbalde. Steeds opnieuw doken er spelers in de ruimte aan de flanken dat constant voor gevaar zorgde in het vijandelijk doelgebied.

Mooi doelpunt
Indy van Koert was de maker van de 0-2. Bij een eerdere poging in kansrijke positie stiftte de aanvaller het leer tegen de borst van de keeper aan maar na ruim een half uur was hij succesvoller. Van Koert, voor een moment verhuisd naar de rechterkant, liet de linksback van WVC zijn hielen zien en ramde de bal via onderkant lat in de goal 0 -2. Prachtige score van de clubtopscorer.

De rood/zwarte brigade, eigenlijk de gele brigade want de bezoekers speelden namelijk in een geel outfit, bleef WVC helemaal zoek spelen. Meer goals konden niet uitblijven. gebeurde dan Wederom Van Koert die vanaf de rechterkant de bal in de verre hoek kon plaatsen. RKDES leek halverwege de wedstrijd in Roelofarendsveen op rozen te zitten. Het team van Kiri Kalaitzis liet voor rust een erg sterke indruk achter.

Tegentreffer en blessure Van Koert
Hoe anders was de tweede helft. WVC kwam furieus uit de kleedkamer, vol bravoure ging de thuisclub op jacht om de forse schade binnen drie kwartier op z'n minst te herstellen. Kort in de tweede helft moest RKDES-doelman Tom Blokzijl de bal voor de eerste keer deze middag uit het net vissen nadat de spits van de thuisploeg uit een voorzet kon binnenlopen.

Domper voor RKDES was even later het uitvallen van Van Koert. De aanvaller moest met een op het eerste oog zware enkelblessure naar de kant. Maarten van Putten was zijn vervanger. Een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer van WVC.

Doelman Blokzijl ging buiten zijn zestienmetergebied in de fout bij het wegtrappen van de bal. De goalie treuzelde veel te lang waardoor aanvaller Kees Patrick de bal kon veroveren maar daarna door Blokzijl hardhandig de weg werd geblokkeerd. Uit de vrije trap knalde Patrick in de uiterste hoek mooi raak.

Geen penalty
RKDES dat voor rust imponeerde maar na de pauze behoorlijk van het padje riep door verslapping de problemen over zich af. Pas in het laatste kwartier herpakte de geelhemden zich enigszins en kon zowaar weer aan aanvallen denken. Een schot van Mano van Veen werd maar net gekeerd en Van Putten claimde een pingel nadat hij onderuit werd getrokken, de scheidsrechter zag er niets in.

Zo bleef het 2-3 op sporpark Alkemade. Op basis van een prima eerste helft verdiende winst van RKDES. De Kudelstaaters blijven koploper. WVC bezet plaats zeven. Zondagavond liet aanvaller Van Koert weten dat nog onduidelijk is hoe ernstig zijn enkelblessure is. Later in de week hoopt de flankspeler hierover meer duidelijkheid te krijgen.

Overlijden Piet du Pau
WVC-RKDES begon met een minuut stilte wegens het overlijden afgelopen vrijdag van oudRKDES-voorzitter Piet du Pau. De oud-preses is zestien jaar voorzitter geweest bij de Kudelstaartse club en van grote waarde geweest voor RKDES. Du Pau, 84 jaar geworden, was altijd een ontzettend grote fan van vooral het vlaggenschip maar eigenlijk was hij fan van alle elftallen. Alle teams waren hem altijd even lief, dat hem maakte tot een groots voorzitter met een rood/zwart hart. RKDES verliest in hem een echte Desser. Meer op de website van RKDES.

Wedstrijdinfo: Richard Buskermolen (RKDES)

Reageer


WVC-RKDES 0-3 (2-3)

Opstelling RKDES:
Tommy Blokzijl, Daan Duizendstra, Eric Overvliet, Roy Endhoven, Troy Zwanenberg, Lennart Kok, , Arnaud van Leeuwen, Elias Elhadji (71e Gijs Lentjes), Mano van Veen, Rick Verkuijl (87e Jordy Vrolijk), Indy van Koert (60e Maarten van Putten).

28-10: MMO-RKDES

Stand/Uitslagen 3A

Dit seizoen zijn in West2 de derde- en vierdeklasse samengevoegd. In vier poules van 15 teams wordt eerst een halve competitie gespeeld. Daarna een schifting waarbij de bovenste zes teams van elke poule in opnieuw een halve competitie (2x12 teams) gaan strijden voor promotie. De overige teams spelen voor handhaving. Volgend seizoen is er wel weer een vierde klasse. Meer info hier.


 

 
Klaas Leegwater
21-10-2018
20.30 uur