Ruime voorsprong werkt Aalsmeer op de zenuwen
WVC-FCA 3-4 (1-4)
Derde klasse A zon
2-4-2018


Het zondagteam van FC Aalsmeer blijft de punten binnenhalen. De derdeklasser versloeg in Roelofarendsveen WVC met 4-3. Alweer de vierde winstpartij van de roodgroenen in de laatste zes duels. De formatie van trainer Marco Bragonje weer een plek gestegen op de ranglijst. En in de derde periode na drie gespeelde wedstrijden bovenaan met negen punten.

Het was maandag tweede Paasdag een wonderlijk duel op sportpark Alkemade. In de eerste helft een wervelend FC Aalsmeer dat terecht een ruime voorsprong opbouwde. Zeer comfortabel gingen de bezoekers met een 4-1 voorsprong de rust om de marge in de tweede helft tegen het opgeleefde WVC bijna te verspelen. Ternauwernood sleepte de ploeg van Bragonje er een 4-3 overwinning uit.

Sleutelen
Niet voor het eerst deze competitie moest de oefenmeester vooraf sleutelen aan de opstelling. Centrale spits Mark Schut was ziek thuis gebleven, op zijn plaats speelde Joost van der Zwaard. Ook Pawel Kocon, Karol Mirowski en Sten Piet waren in vergelijking met vorig week niet present in de basisopstelling. Daar stond de terugkeer van Alexander Goes (foto) tegenover. Eveneens kregen Elias El Hadji en Sebastiaan Huigsloot een plek in de basis-elf toebedeeld.

De gasten hadden in het eerste bedrijf weinig last van de omzettingen. Alsof al weken in deze formatie werd gespeeld liet FC Aalsmeer de thuisclub alle hoeken van het veld zien. Joost van der Zwaard tekende op aangeven van Joeri van de Schraaff de 0-1 aan. Nick Sluijs kopte even later uit een hoekschop de 0-2 achter de doelman van WVC.

Herboren
Tien minuten voor de pauze vloog uit een vrije trap van Goes de bal tot ieders verbazing in de touwen. Het leer werd door iedereen, inclusief de verbaasde sluitpost, gemist. Kort daarop gaf de thuisploeg de tussenstand voor de eigen aanhang een iets beter aanzien, 1-3. Laatste antwoord voor de thee was wederom van de Aalsmeerders. El Hadji rondde beheerst af uit een voorzet van opnieuw Van de Schraaff.

In de rust schrokken de koeien op de naastgelegen weilanden op van de donderspeech uit de kleedkamer van WVC. In de tweede helft een herboren thuisclub die met veel felheid het de bezoekers nog erg lastig gingen maken. Het hielp FC Aalsmeer ook niet dat in het begin van het tweede bedrijf belangrijke schakel Remi Pasternak geblesseerd van het veld moest. Zijn vervanger was Rutger Brussen.

Jeroen Ezink
Nog geen honderd seconden na de wissel lag de 2-4 achter Jeremaih Veldman. De druk werd daarna opgevoerd door de gastheren. Bragonje haalde Huigsloot naar de kant. Daan Vaneman werd linksachter en Jeroen Ezink (foto), de laatste maanden bij FC Aalsmeer een beetje in het slop geraakt, maakte als linksbuiten zijn rentree.

Een kwartier voor tijd brak de wedstrijd helemaal open bij de 3-4. Slecht wegwerken van de roodgroene defensie ging aan de treffer vooraf. Paniek in de tent bij de bezoekers. Laatste fase een ware belegering richting doelman Veldman. Met heel veel kunst en vliegwerk hield FC Aalsmeer stand. Bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ditz een grote zucht van verlichting bij de gasten.

Grote hobbels
Zesde winst ternauwernood over de streep getrokken. Geklommen naar zevende plek in de rangschikking, en leider in de derde periode. Loodzware opgave om die positie de komende maanden te verdedigen. In de overige zes duels grote hobbels op de weg als titelkandidaten Altior, RKDES en Nicolaas Boys. Volgende week eerst proberen ASC aan de kant te zetten.

Met medewerking van Peter Springintveld.
WVC-FC Aalsmeer 3-4 (1-4)

0-1 Joost van der Zwaard
0-2 Nick Sluijs
0-3 Alexander Goes
1-3 WVC
1-4 Elias El Hadji
2-4 WVC
3-4 WVC

Scheidsrechter: Ricardo Ditz (Den Haag)
Toeschouwers: 76

Opstelling FCA:
Jeremaih Veldman, Richard De Vries, Alexander Goes, Nick Sluijs, Sebastiaan Huigsloot (Jeroen Ezink), Joeri van de Schraaff, Elias El Hadji, Remi Pasternak (Rutger Brussen), Tristan Jongkind, Joost van der Zwaard en Daan Vaneman.

8-4: FC Aaslmeer-ASC

Stand/Uitslagen 3A
Volledige programma dit seizoen
 


 
Klaas Leegwater
3-4-2018
01.00 uur


Reageer
Tegenstanders 3A

  ASC
Altior
Bernardus
DIOS
FC Aalsmeer
Kickers'69
Nicolaas Boys
Van Nispen
RKDES
FC Rijnland
SJZ
Stompwijk'92
WVC
Warmunda

Stand/Uitslagen
Wedstrijdschema