Pak rammel voor AalsmeerWVC-FCA 7-2 (3-2)
3e klasse zon (Q1)
4-11-2018

De voorspelling vooraf dat het zondagteam van FC Aalsmeer wel eens een lastig seizoen tegemoet zou kunnen gaan komt met de week meer uit. De krappe selectie van de rood groenen speelt tot nu toe geen enkele rol in de derde klasse (groep Q1).
Met zes gespeeld en drie punten bungelt de ploeg van trainer Marco Bragonje sinds vorige week onderaan de ranglijst. Die positie werd afgelopen zondag nog eens bevestigd door de kansloze dikke 7-2 nederlaag in Roelofarendsveen tegen WVC.

De kans is levensgroot dat de bloemendorpers begin volgend jaar zullen worden ingedeeld in de degradatiegroep. Het zal dan knokken worden voor lijfsbehoud in de derde klasse. Aan het horrorscenario dat de Aalsmeerders afzakken naar de vierde klasse, de diepe kelder van het zondagvoetbal wordt volgend seizoen weer ingevoerd, wil bij de club nog niemand denken.

Normaal gesproken zal het niet zover komen. De ploeg van Bragonje herbergt, mits iedereen fit en aanwezig, genoeg kwaliteiten om in elk geval te kunnen acteren in de middenmoot van de derde klasse. Maar het zit de formatie in de meeste wedstrijden die achter de rug zijn domweg niet mee. Zondag in Roelofarendsveen tegen de nummer vier van de ranglijst kregen de bezoekers ook weer een dosis pech te verduren.

Vuurwerk en rood
In de eerste helft bleef het lange tijd 0-0, in het laatste kwartier voor de pauze opeens vuurwerk op sportpark Alkemade. Stijn Rietbroek en Sjors Klein schoten de thuisclub naar een 2-0 voorsprong, maar de hekkensluiter beet voordat het rustsignaal klonk nog goed van zich af. Tweemaal Jeroen Ezink, de tweede treffer was uit een strafschop na neerhalen spits Mo Alaswad, bracht twee minuten voor de thee de 2-2 op het bord.

Op slag van rust werd Aalsmeer-verdediger Karol Mirowski (foto) door leidsman Gajadien met rood van het veld gestuurd na een overtreding op een WVC-aanvaller in de zestien. Mirowski poogde met een keurige sliding de bal te veroveren maar nam daarbij ongelukkig ook een been van de spits mee.

Opvallend was dat de arbiter tijdens de blessurebehandeling twee minuten bedenktijd nam voordat hij de rode prent uit de borstzak haalde. Thuispubliek schreeuwde om heenzending van de Aalsmeerder, prompt leek Gajadien zich te bedenken en toonde rood. Arne van Klink van de thuisploeg schoot de bal vervolgens uit de toegekende strafschop achter doelman Pim Doeswijk.

Verzet gebroken
In de tweede helft was FC Aalsmeer, zondag zonder centrale verdediger Nick Sluijs, geen partij meer voor de thuisclub. Het verzet bij de bezoekers was gebroken. Twee keer Roy Weenink, Luc Gies-Broesterhuizen en Michael van der Zwet bepaalden de eindstand op 7-2. Een van de grootste nederlagen voor de Aalsmeerders in de laatste jaren. Laatste verlies met vijf doelpunten verschil was in februari 2015, 5-0 bij HBC.

Door de vijfde competitienederlaag houdt FC Aalsmeer de rode lantaarn in handen. Aanstaande zondag aan de Beethovenlaan wordt het restant gespeeld van het gestaakte thuisduel tegen ASC.

Op 23 september werd de wedstrijd dertig minuten voor tijd gestaakt bij de stand van 0-1. Scheidsrechter Ricardo Mulder kreeg de bal hard tegen de achterkant van zijn hoofd en kon niet verder fluiten. Een vervanger was niet voorhanden.

Wedstrijdinfo: Peter Springintveld (FC Aalsmeer) en Leidsch Dagblad.


Advertentie:


Reageer


WVC-FC Aalsmeer 7-2 (3-2)

1-0 Stijn Rietbroek
2-0 Stef Klein
2-1 Jeroen Ezink
2-2 Jeroen Ezink
3-2 Arne van Klink
4-2 Roy Weenink
5-2 Luc Gies-Broesterhuizen
6-2 Roy Weenink
7-2 Michael van der Zwet

Scheidsrechter: Sarwan Gajadien (Leiden)
Toeschouwers: 92
Rood FCA: Karol Mirowski

Basisopstelling FC Aalsmeer:
Pim Doeswijk, Richard Melman, Alexander Goes, Pawel Kocon, Karol Mirowski, Sten Piet, Joeri van de Schraaff, Robert Kruijsman, Mo Alaswad, Remi Pasternak en Jeroen Ezink.

11-11: FCA-WWC (30min.)

Stand/Uitslagen 3A

Dit seizoen zijn in West2 de derde- en vierdeklasse samengevoegd. In vier poules van 15 teams wordt eerst een halve competitie gespeeld. Daarna een schifting waarbij de bovenste zes teams van elke poule in opnieuw een halve competitie (2x12 teams) gaan strijden voor promotie. De overige teams spelen voor handhaving. Volgend seizoen is er wel weer een vierde klasse. Meer info hier.


 

 
Klaas Leegwater
6-11-2018
12.00 uur