Delano Kluft van FC Aalsmeer komt twee stappen te laat.     Foto: Ton van Eenennaam
 
 

Stormloop in Naaldwijk levert niets opFC Aalsmeer komt na het 1-0 verlies tegen Westlandia in de grijze middenmoot van 1A terecht. Kansen op een prijs worden met de week minder, gevarenzone is niet aan de orde, wat rest er dit seizoen nog? Vlammen in de derde periode is de overgebleven optie.


Westlandia-FC Aalsmeer 1-0 (0-0)
Eerste klasse A zat
10-2-2018, Aalsmeer


Eersteklasser FC Aalsmeer is 2018 wisselvallig begonnen. Verlies in Rotterdam tegen XerxesDZB, vorige week winst in thuisduel tegen Te Werve en zaterdagmiddag verloor de formatie in Naaldwijk bij Westlandia, in oktober aan de Beethovenlaan mede door een ontketende Michal Kocon nog met 5-1 verslagen. Kocon, de grillige Aalsmeerse centrumspits, zat vandaag in het Westland geblesseerd aan de kant.

Trainer Van Garderen moest vooraf nog enkele spelers van de lijst afvoeren. Middenvelder Jasper Werkhoven had elders werkzaamheden, aanvaller Lulinho Martins was afwezig wegens schoolstage en verdediger Thomas Harte was eveneens niet van de partij. Het gehavende FC Aalsmeer, wel weer met verdediger Wouter Winters binnen de lijnen, kreeg het in de eerste helft moeilijk op sportpark Hoge Bomen.


Drie spelers van FC Aalsmeer pogen aanvaller Westlandia af te stoppen.     Foto: Haaglanden Voetbal

Kansen
De thuisclub was duidelijk niet van plan zich nogmaals in de luren laten leggen door de roodgroenen, deze middag voor de gelegenheid gekleed in een kanariegeel shirt. Westlandia speelde een sterke eerste helft tegen de bezoekers die moesten wennen aan de andere teamsamenstelling met relatieve nieuwkomers Delano Kluft en Sander Star in de gelederen. Eerste kansen waren dan ook voor de gastheren, maar de verdiende voorsprong voor de rust bleef uit.

Juist op het moment dat FC Aalsmeer de zaak onder controle had, de wedstrijd begon te domineren kwam Westlandia tien minuten na de pauze op voorsprong. Een ongelukkige handsbal van verdediger Burak Sitil ging daar aan vooraf. Scheidsrechter Luinge wees naar de penaltystip. Jasper van Dijk benutte het buitenkansje.

Kantelen
De 1-0 deed de wedstrijd direct kantelen. Westlandia werd in het resterende half uur met de rug tegen de muur gezet. FC Aalsmeer, dat wel alert moest blijven op een Naaldwijkse uitval, kreeg diverse kansen op de gelijkmaker. Calvin Koster, Lilinho Martins en Burak Sitil hadden de 1-1 op hun schoen. Bij een van die mogelijkheden raakte Koster geblesseerd. Precieze schade, waarschijnlijk de hamstrings, nog niet duidelijk.


Calvin Koster ondersteund door spelers Westlandia. Na een doelkans moest de Aalsmeerder geblessseerd het veld verlaten.     Foto: Ton van Eenennaam

De stormloop door FC Aalsmeer leverde niet de terechte beloning op. De selectie van Van Garderen had in Naaldwijk minstens een punt verdiend. Vijfde verliespartij geeft de Aalsmeerders een tik. Verschil met de derde positie, mogelijk recht op nacompetitievoetbal, groeit naar zeven punten. Afstand tot de gevarenzone is levensgroot, wat dat betreft geen zorgen. Een prijs pakken kan FC Aalsmeer nog steeds, het is wel een loodzware opdracht. Vlammen in de overige twaalf duels.

Wedstrijdinfo: Haaglanden Voetbal, Radio WOS, Johan Baarsen, Arno Maarse.

Reageer
Westlandia-FC Aalsmeer 1-0 (0-0)

1-0 Jasper van Dijk (pen.) 54e

Scheidsrechter: R.Luinge
Toeschouwers: 212

Basis-opstelling FCA:
Colby Harmon, Sander Star, Burak Sitil, Sander Aznar Martinez, Daan van Huffel. Wouter Winters, Calvin Koster, Berry Kramer, Lulinho Martins, Epi Kraemer, Delano Kluft.

17-2: FCA-Zwaluwen'30

Stand/Uitslagen 1A
Volledige programma dit seizoen


 

 
Klaas Leegwater
11-2-2018
01.00 uur


Tegenstanders 1A

  ARC
CSW
FC Breukelen
Forum Sport
Marken
Sportlust'46
Te Werve
Vitesse Delft
Volendam
Westlandia
WV-HEDW
Zwaluwen'30
XerxesDZB
FC Aalsmeer

Stand/Uitslagen