Sten Piet van FC Aalsmeer spreidt de armen in afwachting van een duel om de bal met speler Warmunda.
Foto: Leiden Amateurvoetbal
 
 

Opgeleefd Aalsmeer komt niet tot scorenDerdeklasser FC Aalsmeer kwam zondag in Warmond een stuk beter voor de dag dan zeven dagen eerder tijdens de kansloze nederlaag tegen Altior. Trainer Bragonje had zijn formatie op diverse plaatsen gewijzigd met beter voetbal als resultaat. Het enige wat ontbrak was scherpte in de afronding. Dat ontbeerde ook thuisclub Warmunda, zo bleef het 0-0.


Warmunda-FCA 0-0
Derde klasse A zon
4-2-2018

Zelfs de grootste baltovenaar had zondagmiddag op het Sportpark Overbos in Warmond moeite gehad de bal onder controle te houden en daarna voor een goede voortzetting te zorgen. Een uiterst hobbelig veld en een straffe noordooster dwars over het veld maakte goed voetbal onmogelijk.

Buffelen, strijd leveren en hopen op een bevlieging van spelers was al wat restte. Gelukkig begrepen de beide clubs dit en zo werd, ondanks de 0-0, Warmunda-Aalsmeer toch nog het aankijken waard. Sprankelend voetbal bleef uit, maar een hartverwarmende inzet in een sportief duel geleid door een prima scheidsrechter vergoelijkte veel.

Andere invulling
FC Aalsmeer-trainer Marco Bragonje stuurde in vergelijking met vorige week in het kansloze verloren thuisduel tegen koploper Altior ditmaal een ander elftal de wei in. Enigszins noodgedwongen door een nieuwe blessure van middenvelder Alexander Goes had zijn team op diverse plaatsen een andere invulling.

Centrale verdediger Mark Schut hield in Warmond zijn trainingspak aan, datzelfde gold lange tijd voor Elias El Hadji. Het Aalsmeerse defensiecentrum werd in Warmond bevolkt door Pawel Kocon en Karol Mirowski.

Op linksachter kreeg de jeugdige Daan Vaneman een plaats toebedeeld en in de spits verscheen andere jong talent Tristian Jongkind, Remi Pasternak was verhuisd naar de linkerflank. Op het middenveld gunde Bragonje een plek aan Sten Piet. Voor de rest dezelfde spelers als vorige week.

Gesmeerder
Het groepje meegereisde supporters uit Aalsmeer was het snel met elkaar eens. Het liep bij hun favorieten veel gesmeerder dan zeven dagen eerder. Weliswaar tegen een kwalitatief flink mindere tegenstander liet FC Aalsmeer vanaf het begin aan zien waar het voor gekomen was. Drie punten meenemen naar huis.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Warmunda. Niels Dijkstra was dicht bij de openingsgoal, doelman Jeremaih Veldman tilde de bal ternauwernood over de lat. Aan de kant een knal van Pasternak, het leer werd geblokt door een voet van een verdediger.

Daryl Haime schoot over en een kopbal van Jongkind vloog langs de paal. Bij de Aalsmeerse kansen kwam het gevaar vaak vanaf links waar de goed spelende verdediger Vaneman veelvuldig de diepte zocht en met zijn sterke linkerbeen ragfijne voorzetten afleverde.

Alleen voor doel
Tegen het einde van de eerste helft tweemaal centrumspits Jongkind die geen geluk had in de afwerking en Haime schoof centimeters naast. Na de pauze bleef het ondanks de matige ondergrond een levendig duel met kansen over en weer. Jeremaih Veldman moest een paar keer handelend optreden om een tegendoelpunt te voorkomen, maar de beste mogelijkheden bleven voor FC Aalsmeer.

Damian Veldman verscheen tweemaal alleen voor doelman Van Dam. Paal en een afgeketste uithaal. Veldman had even later nogmaals een prachtige gelegenheid, ditmaal schoot de buitenspeler knullig in de grond.

Hoop
Ook Jongkind toonde zich nog een paar kansrijk. Een voorzet van Richard de Vries kopte de spits over de lat. En middenvelder Stender Piet had richting het einde de 0-1 op zijn voet, goalie Van Dam redde met de vingertoppen.

Zo bleef het dubbelblanco in Warmond. Een leuk duel waarbij het opgeleefde FC Aalsmeer duidelijk meer had verdiend. Het vertoonde spel in de gewijzigde formatie geeft weer een beetje hoop op een aardige tweede seizoenshelft van de roodgroenen.

Met medewerking van:
Ruud Fraij (Leiden Amateurvoetbal)
Kees van 't Schip (FC Aalsmeer)

Advertentie:
VALENTIJNSDAG

Een persoonlijk cadeau voor jouw liefde al vanaf 3,50 euro! Laat nu een tablet, hart of wensplaat opspuiten met jouw eigen persoonlijke chocolade tekst. Klik op de afbeelding en ga naar het bestelformulier.Martinez Chocolatier,
Punterstraat Aalsmeer


Warmunda-FC Aalsmeer 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Theo Neijts (Den-Haag)
Toeschouwers: 51

Opstelling FCA:
Jeremiah Veldman, Daan Vaneman, Pawel Kocon, Karol Mirowski, Richard De Vries, Daryl Haime, Sten Piet, Joeri Van de Schraaff (Elias El Hadji), Remi Pasternak, Tristan Jongkind en Daimian Veldman.

11 februari: FC Aalsmeer-Stompwijk'92.

Stand/Uitslagen 3A
Volledige programma dit seizoen

 


 
Klaas Leegwater
5-2-2018
15.30 uur


Reageer
Tegenstanders 3A

  ASC
Altior
Bernardus
DIOS
FC Aalsmeer
Kickers'69
Nicolaas Boys
Van Nispen
RKDES
FC Rijnland
SJZ
Stompwijk'92
WVC
Warmunda

Stand/Uitslagen
Wedstrijdschema