SCW viert feestje in de kleedkamer na de 3-0 winst op VVC. Logobord van thuisclub 'even in beslag genomen'.

Winnend SCW zet Nieuw-Vennep op stelten

10-12-'23 21.00 uur | VVC-SCW 0-3 | Door: Klaas Leegwater

Vierdeklasser SCW heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in de streekderby tegen VVC. De lijstaanvoerder uit Rijsenhout versloeg de concurrent in het hol van de leeuw met de ruime cijfers van 3-0 en verstevigt daarmee de koppositie in 4B.

Tevens maakte SCW een grote stap naar verovering van de eerste periodetitel die gaat over twaalf duels. Het team van Ardon de Waard heeft na tien duels zeven punten voorsprong op VVC dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.

De derby in Nieuw-Vennep leeft enorm. Al weken werd er over het altijd beladen duel gesproken in beide dorpen. Dit was in de dagen naar de wedstrijd buiten het veld goed te merken. Jaren geleden werden de doelpalen in Rijsenhout geschilderd in de clubkleuren van VVC.

Er was deze keer door SCW dus nog een rekening te vereffenen. De hele wijk rond het terrein van VVC werd volgeplakt met SCW-stickers en het VVC-bord werd van de gevel geschroefd. Na de wedstrijd is deze door de SCW-selectie weer achtergelaten in de kleedkamer als 'bedankje' voor de drie punten.

Sfeeractie
De wedstrijd zaterdag begon met een enorme sfeeractie vanuit de VVC-supporters, fakkels en een vuurwerkspektakel. Dat gaf ook voor het bezoekende SCW een extra kick. Zoals bijna in heel Nederland zaterdagmiddag waren de regen en felle wind een bepalende factor.

SCW speelde de eerste helft wind tegen en dat beperkte de gasten in hun aanvallende aspiraties. "We kwamen voor rust amper de middenlijn over", vertelt SCW-aanvaller Jeff de Vilder. "We wisten dat we de eerste helft moesten overleven en na de pauze proberen het spelbeeld om te draaien."

Gedreven
SCW kwam gedreven uit de kleedkamer voor de tweede helft en kwam direct aan de leiding via een goal van Silvan van der Knaap die vanuit het middenveld goed werd bediend door Patrick de Lange. 0-1 na 17 seconden na rust. Vanaf dat moment hielden de bezoekers, gedragen door de wind, de overhand.

Het duurde lang voordat SCW het overwicht kon omzetten in een tweede treffer. In de 75e minuut was het Van der Knaap die aan de linkerkant werd weggestuurd, legde de bal terug op Tijn Schoof die vanaf bijna 25 meter met een snoeihard schot de 0-2 aantekende, een beetje geholpen door de voet van een verdediger waardoor de bal van richting veranderde.

Verwarring
Na wat speldenprikken van VVC maakte SCW er in de slotfase ook nog 0-3 van. Een hoge bal vanaf de Rijsenhoutse helft zorgde in het defensiecentrum van VVC voor verwarring, de alerte Patrick de Lange kon profiteren en de eindstand op 0-3 bepalen.