Beeld uit de streekderby VVC-SCW (2-0)     Foto: Jan Klootwijk (voetbalinhaarlem)
 
 

Streekderby beslist op de detailsSCW is de competitie gestart met een nederlaag in Nieuw-Vennep. In de streekderby tegen VVC verloren de Rijsenhouters met 2-0. Patrick Duarte, vorige seizoen nog 'Rijsenhouter' was een van de doelpuntenmakers. SCW-trainer De Waard: "Beslissend waren vandaag de details."


VVC-SCW 2-0 (1-0)
3e klasse B za
23-9-2018


VVC begon sterk aan het streekduel in Nieuw-Vennep, de ploeg van Rick Ijzerdoorn wist de ruimte goed te gebruiken. Een mislukte buitenspelval zorgde dan ook voor de eerste kans, de aanvaller van VVC schoot de bal echter hoog over. Na een kwartier nam SCW voetballend het initiatief over, dit zorgde voor een evenwichtige eerste helft met aanvankelijk weinig grote kansen voor beide teams.

Met ruim een half uur op de klok viel plotseling de openingstreffer. Onoplettendheid in de Rijsenhoutse defensie leverde de thuisclub uit een hoekschop de 1-0 op. De meeopgekomen verdediger Kevin van Vilsteren kon vrij inkoppen.

Tweede helft
In de tweede helft was SCW de betere formatie. Voetballend werden er goede oplossingen gevonden, maar dit leidde in eerste instantie tot weinig kansen. Na 73 minuten wel een grote mogelijkheid voor de bezoekers: Donny van Bakkum kon inschieten, VVC-doelman Neal Wessels (17) stond op de goede plaats.

Helaas werd de sfeer op het veld wat grimmiger. Mede dankzij de leiderschapsstijl van scheidsrechter Bos ontstonden er verschillende opstootjes. Toen vervolgens een speler van SCW met de arbiter in gesprek ging bleek de grens overschreden. Stefan Batista Pereira kreeg in een halve minuut twee gele kaarten uitgedeeld van Bos wegens commentaar op de leiding.

Twee minuten voor tijd een dreigende counter van VVC. SCW-goalie Keby van Dool maakte met de armen gespreid zijn doel goed klein, hierbij was licht contact met een VVC-aanvaller die gretig schreeuwend naar de grond ging. Tot ieders verbazing wees de arbiter naar de penaltystip die door Patrick Duarte onberispelijk werd ingeschoten.

"Het gaat om de details"
"We hebben bij vlagen goed voetbal laten zien, konden de vrije man gemakkelijk vinden, maar worden nog niet gevaarlijk genoeg", vertelde SCW-trainer De Waard na afloop. "Aan de andere kant benutte VVC twee kleine kansen wel. Het zit hem dus in de details, zij beslissen daarmee de wedstrijd. Toch nemen we het goede voetbal mee en gaan we hier verder op bouwen."

Op de dubieuze rol van de scheidsrechter Bos wil de Waard niet ingaan: "We moeten altijd naar onszelf kijken. Hij was inderdaad onnodig aanwezig en wilde graag leuk doen, maar wij bepalen zelf hoe we daarop reageren. Het is jammer dat het zo gelopen is, want de wedstrijd was verder heel sportief."

Opstelling SCW:
Keby van den Dool; Steph Langeveld, Job Keizer (C), Niek den Breejen, Rudy Burer (70’ Rolf Boesveld); Amarino Garcia Montez, Rico Strampel (55’ Hakim Ahalli), Tijn Schoof; Stefan Batista Pereira, Patrick de Lange (65’ Donny van Bakkum), Robin Helder.

Geel: Steph Langeveld, Hakim Ahalli, Stefan Batista Pereira (2x), Keby van den Dool.

Bron: Website SCW en Voetbal in Haarlem.
Foto: Jan Klootwijk.


Reageer

 
 
Advertentie:


 


 
Klaas Leegwater
26-9-2018
11.00 uur