KDO-trainer De Jong: "We gaan hoger eindigen dan vorig seizoen"
Voorbeschouwing KDO
Tweede klasse C
20-9-2018


"Nee...ik kan het je echt niet zeggen. Ik vind het heel moeilijk om in te schatten", is het antwoord van KDO-trainer Raymond de Jong op de vraag waar hij denkt dat zijn ploeg komend seizoen gaat eindigen op de ranglijst. "Maar ik denk wel hoger dan vorig seizoen."

De Kwakelaars beginnen aan hun tweede seizoen in 2C, vorig voetbaljaar was de negende positie het eindstation voor de debutant. Wat gaat het worden in de komende competitie met KDO? Wat weet de oefenmeester van zijn tegenstanders? De Jong: "Ik ben er nog niet aan toegekomen om de sterkte van alle clubs te beoordelen, pas deze week ben ik mij goed aan het inlezen. Ik ben vooral bezig geweest met mijn eigen team."

Door blessures en vakantiegangers kon De Jong in de voorbereiding en in het bekertoernooi bijna geen enkele keer met dezelfde formatie aantreden. Het elftal wat de oefenmeester in zijn hoofd heeft als basisteam raakt niet ingespeeld. Aanvallers Mathijs van Rijn (schouder) en Jesse Stange (lies) zijn nog niet fit, Joeri Stange zat nog een schorsing uit, Bart Hoving stroomde door vakantie laat in en vorige week heeft Joris Kortenhorst zijn vakantiekoffer van zolder gehaald.

Opsteker
"Het is wachten op een volledige selectie. Als iedereen beschikbaar is heb ik wat te kiezen en is het makkelijker te switchen in spelsysteem", verklaart De Jong die ondanks een aantal absenties moeilijk ontevreden kan zijn over het slot van de voorbereiding. Als nummer één in de poule doorgaan naar de knockout-fase in de districtsbeker door winst op eersteklasser FC Aalsmeer en tweedeklasser Blauwwit/Beursbengels. Dat is knap.

De Jong: "Ja...een enorme opsteker. Dat had ik niet verwacht. Alleen tegen Kolping Boys speelden we onder de maat. Dat was wel een sterke tegenstander. Ze zaten er bovenop. Voor de rest prima resultaat natuurlijk. Nu moeten we eraan werken dat de wisselvalligheid eruit gaat. Vaak tegen gelijkwaardige of iets mindere teams hebben we het lastig. Dan lopen we vaak tegen een muur op, daar moeten we echt nog aan werken."

Entourage
Enige jaren geleden is KDO verhuisd van district West1 naar West2. Het bevalt De Jong goed. "In West1 is het niveau misschien wat hoger, er wordt technischer gevoetbald, maar in West2 vind ik de entourage bij de meeste clubs veel beter. We worden veelal leuk ontvangen, voldoende bestuursleden aanwezig. Met alle respect voor de clubs in West1, mijn ervaringen waren daar vaak minder goed."

Voor KDO begint zondag de competitie met een uitwedstrijd bij RVC'31. De club uit Reeuwijk degradeerde vorig seizoen uit de eerste klasse. "Ik weet weinig van RVC'31, hoop nog informatie in te winnen. Maar ik vind ook dat we moeten uit gaan van onze eigen kracht. In vergelijking met een jaar eerder zijn we sterker geworden. Mits iedereen beschikbaar is zie ik ons dit seizoen hoger eindigen dan onze negende positie van vorig seizoen", besluit De Jong.

Selectie
De Jong, in het verleden voetballer bij onder meer Aalsmeer en SCW, gaat zijn achtste seizoen in als hoofdtrainer bij KDO. De oefenmeester zag zijn selectie uitgebreid worden met doelman Tobias Ravelli van buurman Legmeervogels en jeugdspelers Ivar ten Brink, Sam Klijn, Sam Kortenhorst en Niels Ruhe. Damian Veldman verhuisde van FC Aalsmeer naar KDO, de verdediger stroomt door drukke werkzaamheden waarschijnlijk pas later seizoen in bij de Kwakelse selectie.

In 2C zijn Altior (kampioen 3A), RVC'31 (degradant 1B), Stompwijk'92 (via nacomp. 3A) en ESTO (promotie 3C) de nieuwkomers. Eerste thuisduel voor KDO is zondag 30 september tegen Teylingen. Eerste streekderby voor KDO op 21 oktober in Rijpwetering tegen ROAC.

Reageer

 
 
Advertentie:


 


 
Klaas Leegwater
20-9-2018
13.00 uur