Wedstrijdmoment Voorschoten'97-FC Aalsmeer, Nick Sluijs en Remi Pasternak zoeken de bal.   Foto: Luuk Oerlemans (Voorschoten'97)
 
 

Wederom leidt omstreden treffer verlies Aalsmeer inOok in de tweede competitiewedstrijd bleef het zondagteam van FC Aalsmeer met lege handen achter. In Voorschoten ging het team van trainer Marco Bragonje met 5-2 ten onder. Opnieuw gaf een omstreden doelpunt de aanzet tot het verlies. Doelman Pim Doeswijk kreeg op slag van rust de rode kaart uitgereikt.


Voorschoten'97-FCA 5-2 (2-1)
Derde klasse A zon
30-9-2018

Het begon nog zo goed met derdeklasser FC Aalsmeer bij Voorschoten'97. De rood groenen wonnen in de beginfase de meeste duels, hadden meer balbezit en speelde veelal op de helft van de tegenstander. Het was dan ook niet onterecht dat de formatie van trainer Bragonje snel op voorsprong kwam. Een hard schot van de zijkant kon niet worden weggewerkt, waarna aanvaller Jeroen Ezink de bal van dichtbij kon binnen tikken. Zeven minuten gespeeld, de 0-1 op het scorebord.

Door het snelle openingsdoelpunt leek de thuisclub wakkergeschud, direct na de aftrap toonde Voorschoten'97 veel meer felheid. Dit resulteerde een aantal minuten later in de gelijkmaker. Niels van den Berg kon tegen de voorzet van Glenn Mulder aanlopen.

Omstreden doelpunt
Na de opwindende openingsfase zakte de wedstrijd wat in. Een aantal doelpogingen van beide kanten troffen geen doel, menigeen hield rekening met een 1-1 ruststand. Timo van Aken van de thuisploeg bracht hier echter verandering in. Nadat de goed spelende rechtsbuiten handig Aalsmeer-doelman Pim Doeswijk omspeelde wist de aanvaller vanuit een lastige hoek de bal achter de goalie te schieten.

FC Aalsmeer protesteerde hevig tegen de toegekende treffer. Bij de score stond Van Aken ruim buitenspel, vlag van de grensrechter ging omhoog en scheidsrechter Zorgui gebaarde dat hij het gezien had maar omdat FC Aalsmeer balbezit hield liet hij doorspelen. Verdediger Nick Sluijs had het armgebaar vam de leidsman niet opgemerkt, hij verwachtte elk moment het fluitsignaal terwijl hij de bal alvast achteloos terug tikte op doelman Doeswijk. Van Aken onderschepte het leer en knalde binnen.

Wat doe je dan als scheids? Alsnog fluiten voor buitenspel of het beoordelen als een nieuwe situatie? Leidsman Zorgui koos voor het laatste. Geldig doelpunt. FC Aalsmeer reageerde uiterst verbolgen op dit in hun ogen grote onrecht. Goalie Doeswijk stormde zijn doel uit, raakte de arbiter licht aan wat hem prompt een rode kaart opleverde. Nog grotere verontwaardiging bij de bloemendorpers.


FC Aalsmeer-doelman Pim Doeswijk torent boven iedereen uit. Kort voor rustsignaal moest de goalie met rood naar de kant.   Foto: Luuk Oerlemans (Voorschoten'97)

 
Tijdens de rust wat commotie in de catacomben. Even ging het verhaal rond dat de arbiter de wedstrijd wilde staken vanwege bedreigingen, het bleek loos alarm. De leidsman begon gewoon aan de tweede helft waarin de thuisploeg de man-meer situatie niet kon omzetten in een veldoverwicht. FC Aalsmeer ging beter met de gewijzigde omstandigheden om, het leidde tot de gelijkmaker van Nick Sluijs die uit een hoekschop raak kopte.

Voorschoten’97 was de rest van de wedstrijd de betere ploeg. Al snel werd er twee keer gescoord door de gastheren. Door twee goede voorzetten konden zowel linksback Wout Adriaanse (3-2) als invaller Bart van Beest (4-2) het doel treffen. Zonder verdere fouten te maken wisten de Voorschotenaren de wedstrijd uit te spelen, wat vlak voor tijd nog resulteerde in een treffer van de ingevallen Justin Aschman. Hiermee bepaalde hij de einduitslag op 5-2.

Bron wedstrijdinfo: Peter Springintveld (FC Aalsmeer) en Leiden Amateur Voetbal. Foto's Luuk Oerlemans (Voorschoten'97).

Reageer

Rody Springintveld, 2-10-2018
De rode kaart is trouwens wel terecht direct na afloop van de wedstrijd geseponeerd door de scheidsrechter. helaas voor ons is het wel van grote invloed geweest op de wedstrijd!


Voorschoten-FCA 5-2 (2-1)

0-1 Jeroen Ezink (7e)
1-1 Niels Van den Berg (12e)
2-1 Timo van Aken (45e)
2-2 Nick sluijs (64e)
3-2 Wout Adriaanse (71e)
4-2 Bart van Beest (75e)
5-2 Justin Aschman (90e+1)

Scheidsrechter: A.C.Zorgui
Toeschouwers: 87

Opstelling FC Aalsmeer:
Pim Doeswijk, Richard Melman, Nick Sluijs, Pawel Kocon, Miro Mirowski, Alexander Goes, Remi Pasternak, Sten Piet (45e Bart Koopstra), Mo Alaswad (84e Pim Binkhorst), Joeri van de Schraaff, Jeroen Ezink.

7-10: FC Aalsmeer-Nicolaas Boys

Stand/Uitslagen 3A

Dit seizoen zijn in West2 de derde- en vierdeklasse samengevoegd. In vier poules van 15 teams wordt eerst een halve competitie gespeeld. Daarna een schifting waarbij de bovenste zes teams van elke poule in opnieuw een halve competitie (2x12 teams) gaan strijden voor promotie. De overige teams spelen voor handhaving. Volgend seizoen is er wel weer een vierde klasse. Meer info hier.


Advertentie:

 

 
Klaas Leegwater
2-10-2018
13.00 uur