Jeremey Maas wordt bejubeld door Jesper Beelen (7) na zijn 1-0 score tegen Voorschoten'97.   Foto: Jan van der Lubbe (LAV).

Goal Maas en penaltystop Van de Ridder beslissend in Voorschoten

13-11-'22 18.30 uur | Voorschoten-FCA 0-1 | Door: Klaas Leegwater

(Met audiofragment) Alweer de derde overwinning op rij voor de zondagvoetballers van FC Aalsmeer. Na HWD, APWC werd vanmiddag Voorschoten'97 verslagen. Op sportpark Adegeest wonnen de bloemendorpers opnieuw nipt, 0-1. Halverwege de tweede helft maakte Jerremy Maas de winnende treffer.

"Een verdiende zege, we hebben heel weinig weggegeven", reageerde trainer Bas Groenveld na afloop vanuit een luidruchtige spelersbus. "Ja, de winst wordt hier gevierd."

Na een gelijkopgaand begin kreeg Voorschoten'97 na een half uur een uitgelezen mogelijkheid de score te open. Na een handsbal van verdediger Richard Melman in het strafschopgebied wees scheidsrechter Joseph Appel resoluut naar de witte stip. Op de elfmetertrap van Jesse Vijlbrief had doelman Siem van de Ridder (foto) een uitstekende redding in petto. Zo bleef het 0-0, dat was een kwartier later ook de ruststand.

Blessure Ezink en de 0-1
Kort na de pauze raakte Aalsmeer-aanvaller Jeroen Ezink bij een sprint geblesseerd en moest vervangen worden door Romano Baarsen.

En evenals vorige week tegen APWC speelde Baarsen een hoofdrol bij de beslissende treffer. Op snelheid en fysiek goed doorzetten creërde de buitenspeler rond de 70e minuut na een pass van Mo Alaswad goed ruimte voor zichzelf. De voorzet van Baarsen op Jeremey Maas (foto) was loepzuiver, de middenvelder kopte de bal achter doelman Chris van der Mijn.

In de resterende minuten kwam de overwinning voor de Aalsmeerders niet meer in gevaar. De vierde zege brengt de derdeklasser op de vierde plek van 3D.

Winst binnen is binnen. Voor trainer Bas Groenveld (links) en aanvaller Jeroen Ezink is een blik op het scorebord daarvoor niet nodig,   Foto: Jan Koolhaas

Die positie van de roodgroenen na zes duels is even wennen voor supporters en andere volgers. Het zondagteam bivakkeerde de afgelopen seizoenen veelal laag op de ranglijst, vorig seizoen nog ontsnapte de ploeg nipt aan degradatie.

Wat zit er dit seizoen in het vat voor FC Aalsmeer. Trainer Groenveld haalde maar weer eens een oude trainersuitpraak aan. "Kan er niets over zeggen, we bekijken van wedstrijd naar wedstrijd."

Reactie FC Aalsmeer-trainer Bas Groenveld (dank aan RICK FM)

Met medewerking van Peter Springintveld en RICK FM.

Opstelling FCA: Siem van de Ridder, Richard Melman, Mo Alaswad (Ryan van der Neut), Jef van der Laarse, Jesper Beelen (Lars Hulleman), Joeri van de Schraaff, Jeremey Maas, Foston Conte, Jeroen Ezink (Romano Baarsen), Jason van der Neut en Malick Lowe.