Spanning in Kudelstaart
Voorbeschouwing
Regiovoetbal
23-11-2018


De negende speelronde staat voor de deur, de ogen in regio Aalsmeer zijn vooral gericht op Kudelstaart waar derdeklasser RKDES op een belangrijk kruispunt staat in de halve competitie van groep Q1. De selectie van trainer Kiri Kalaitzis speelt een bijna cruciaal thuisduel tegen runner-up ASC.

De rood zwarten zijn na drie verliespartijen op rij van voornaamste promotiekandidaat afgezakt naar een formatie die niet veel deuken meer kan oplopen. Met de zevende positie op de ranglijst en nog zes moeilijke wedstrijden voor de boeg zaak voor RKDES elk geval zondag tegen ASC drie punten binnen te halen.

Sterke serie
ASC is bezig met een sterke serie. Van de zeven duels vijf keer winst, eenmaal gelijk en alleen van Alphen verloren. Vorig seizoen eindigde ASC nog onderin 3A, dit seizoen met enkele nieuwe spelers duidelijk gewijzigde aspiraties in Oegstgeest.

Opmerkelijk feitje bij ASC dit seizoen is het lage aantal tegentreffers (6) tot nu toe. Ook de gescoorde doelpunten (12) na zeven duels is niet bijster hoog, ondanks de aanwezigheid van goaltjesdief Jelle Schouten en handige aanvallers Ahmed Fernane en Ilker Kacar. De formatie van trainer Mo Bougrine bezet op de ranglijst de tweede positie, met een duel minder gespeeld drie punten achter koploper DIOS.

RKDES kan tijdens het belangrijke thuisduel vrijwel zeker weer beschikken over Roy Endhoven. De verdediger/middenvelder, vaak de aanjager van het team, is nagenoeg hersteld van een enkelblessure. Ook Gijs Lentjes, vorige week afwezig wegens werkzaamheden elders, heeft zich weer aangesloten bij de selectie. Aanwezigheid van verdediger Troy Zwanenberg is onzeker.

Lek in Loosdrecht
Het zaterdagteam van FC Aalsmeer (1A) gaat aan de Beethovenlaan proberen de plaats in de subtop van 1A ieder geval te consolideren. Na de krappe winst vorige week op AFC zijn de rood groenen ditmaal de gastheer van hekkensluiter Victoria dat al zes nederlagen aan de broek kreeg.

De equipe uit Loosdrecht, drie keer op rij gepromoveerd, heeft dit seizoen moeite het lek achterin te dichten. Al 28 goals kreeg doelman Giovanni Santangelo (oud-Aalsmeerspeler) in acht duels om de oren. Dat is er één meer dan het totaal in de reguliere competitie van vorig seizoen toen Victoria via de nacompetitie promoveerde. Gatenkaas dus in de achterhoede bij de Loosdrechtenaren.

Bij de thuisclub ontbreekt wegens zijn huwelijk voorlopig centrale verdediger Burak Sitil. Hoe trainer Van Garderen de opengevallen plek gaat invullen is nog onzeker. Logische optie is middenvelder Sander Aznar Martinez een linie te laten zakken. Echter door de afwezigheid van middenvelder Berry Kramer (blessure) kiest de oefenmeester mogelijk voor een andere oplossing.

Spitsenprobleem in de Kwakel
Tweedeklasser KDO heeft voor de thuiswedstrijd tegen Foreholte personele problemen in het centrum van de aanval. Vorige week brak centrumspits Mika van der Heijden een middenvoetsbotje en is voorlopig weken uitgeschakeld. De aanvaller zit van teen tot knie in het gips. Ook Mathijs van Rijn bivakkeert wegens overbelasting van het spierstelsel al enige tijd in de lappenmand, wedstrijd tegen Foreholte komt voor hem te vroeg.

Mogelijke vervanger als centrumaanvaller is Joris Kortenhorst. De speler, bijna multifunctioneel inzetbaar binnen het team, bekleedde eerder dit seizoen uit nood die positie en deed dit naar behoren. Maar ook Kortenhorst kampt met pijntjes en ontbrak daarom vorige week tegen ESTO. Trainer De Jong zal waarschijnlijk kiezen voor Bas Kok in de spits, de 21-jarige voetballer kwam vijftien maanden geleden over van Roda'23 en schoot in deze competitie tweemaal raak.

Tegen Foreholte, op de ranglijst een punt meer dan KDO, gaan de Kwakelaars opnieuw een poging wagen de stap naar de subtop in 2C te zetten. Winst tegen de ploeg uit Voorhout brengt KDO elk geval op de vierde plek. Foreholte zit in een mindere periode, na een flitsende start heeft de ploeg van trainer Frank Bloemheuvel uit de laatste drie duels één punt binnen geharkt.

Derdeklasser FC Aalsmeer probeert het goede gevoel van de ruime thuiswinst tegen Graaf Willem II komende zondag vast te houden in Hazerswoude waar Bernardus de gastheer is. Bij winst zullen de rood groenen in de rangschikking opnieuw een stapje omhoog maken. Bernardus heeft een duel minder gespeeld maar een punt meer verzameld dan de Aalsmeerders.

Zondageersteklasser Legmeervogels speelt een lastige uitwedstrijd tegen koploper Jos Watergraafsmeer en SCW (zat 3B) gaat op bezoek in Haarlem bij United DAVO.

Reageer

 
 
Advertentie:

 


 
Klaas Leegwater
23-11-2018
09.00 uur