Twijfels over bezetting centrum aanval Aalsmeer in Hoorn
Voorbeschouwing
Regiovoetbal
1-11-2018


Dit weekend de zevende speelronde in de diverse competities. Het einde van de eerste periode (acht duels) nadert dus de spanning neemt toe. Bij de clubs uit deze regio heeft alleen eersteklasser FC Aalsmeer nog kansen op de eerste seizoensprijs.

Ondanks het thuisverlies vorige week tegen sv Huizen is de ploeg van trainer Van Garderen nog in de race, al zijn de kansen niet groot. Tweemaal winst komende duels tegen Zwaluwen'30 en op 17 november op eigen veld tegen AFC en onderweg puntenverlies van de concurrentie opent voor FC Aalsmeer het pad naar de nacompetitie.

Niets in deze afdeling, waar de teams erg aan elkaar gewaagd zijn, is onmogelijk. Kijk alleen maar naar de uitslagen in voorbijgaande weken en naar het programma komende twee speelrondes.

Welke voorhoede?
Winst zaterdag in Hoorn tegen Zwaluwen'30 houdt FC Aalsmeer wat betreft de eerste periodetitel in leven. Met welke voorhoede de rood groenen op sportpark Middelweg gaan aantreden is onzeker. Beschikbare centrumspitsen Calvin Koster, Chelton Linger en Jordy de Groot zijn allen niet honderd procent fit.

Koster haakte zaterdag af in de warming-up en zal vanavond op de training zijn fysieke gesteldheid testen. Linger sukkelt al weken met een spierblessure en De Groot is eveneens niet geheel wedstrijdfit en worstelt ernstig met zijn vorm.

Alternatief is om in Hoorn te beginnen in een 4-4-2 formatie of een 'noodspits' in de punt van de aanval. Sander Aznar Martinez, vorige week in de tweede helft uitgevallen, zou mits fit met zijn lengte bijvoorbeeld een goede optie kunnen zijn.

Jeugdspelers
Ook kan Daan Vaneman, tegen Huizen in de slotfase invaller, een rol gaan spelen aan de linkerkant. De jeugdige Vaneman, dit seizoen overgekomen van de zondagafdeling en in de basis bij de eerste klasser nog weing minuten gemaakt, is snel en heeft een gouden linkerbeen, fysiek komt de lichtgebouwde Vaneman nog wel eens in de problemen.

Van Garderen heeft in zijn selectie ook nog de beschikking over jeugdige flankspelers Tristan Jongkind en Marten Baarse. In de achterhoede minder kopzorgen voor de oefenmeester. Burak Sitil in het centrum, geflankeerd door Aznar Martinez of Eder Medino Delgado. Aan de rechterkant Mark Ruessink of Delgado, op links de man in vorm laatste weken Sergae Kogeldans.

Wisselvallig
Zwaluwen'30, zes jaar geleden gedegradeerd uit de hoofdklasse, beleefde een wisselvallige competitiestart. Onder meer een forse thuisnederlaag tegen Huizen en knap een gelijkspel bij andere titelfavoriet AFC. Vorige week nipt verlies tegen ARC.

De komende tegenstander van FCA heeft drie punten minder verzameld en staat op de elfde positie van de ranglijst. Aanvaller Joey Papamelodias is met vier goals clubtopscorer (comp+beker). Tien dagen geleden schakelde Zwaluwen'30 vierdeklasser Heerhugowaard uit in de districtsbeker, volgende ronde tegen DAVO/United.

Wedstrijd in Hoorn start 14.30 uur. Scheidsrechter is Peter de Waard uit Amsterdam.

Programma en stand 1A

Reageer

 
 
Advertentie:

 


 
Klaas Leegwater
1-11-2018
12.30 uur