Drie streekderby's op programma
Voorbeschouwing
Regiovoetbal
19-10-2018


Vier van de vijf regioclubs spelen dit weekend buitenshuis en drie daarvan zijn streekderby's, te weten WVC-RKDES, Legmeervogels-Hoofddorp en ROAC-KDO. Eersteklasser FC Aalsmeer reist af naar Breukelen, het zondagteam van de rood groenen gaat op bezoek bij Van Nispen en het Rijsenhoutse SCW is te gast in Amsterdam bij VVA/Spartaan.

In Breukelen staat de defensie van de eersteklasser onder druk. In vier duels moest het team van trainer Frans Schuitemaker al zeventien keer een tegentreffer incasseren. Duidelijk is waar in de beginfase van de competitie de achilleshiel te vinden is bij FC Breukelen. De ploeg die in mei ternauwernood ontsnapte aan de nacompetitie neemt de onderste positie op de ranglijst in.

In doelpunten maken houdt FC Breukelen bijna gelijke tred met de komend opponent. De rood groenen zijn met acht goals iets meer trefzeker. Bij FC Aalsmeer, nummer vier in de rangschikking, ontbreken waarschijnlijk nog aanvallers Jordy de Groot en Chelton Linger die op de weg terug zijn van een blessure. Centrale verdediger Burak Sitil is afwezig. Afwachten hoe trainer Van Garderen de absentie van de sterkhouder achterin gaat oplossen.

In de derde klasse (zondag, groep Q1) gaat RKDES op bezoek in Roelofarendsveen bij WVC. De thuisclub heeft twee nederlagen en twee winstpartijen achter de rug. Met zes punten uit vier duels staat het team uit het groene hart vier punten achter op koploper RKDES.

In dezelfde afdeling speelt FC Aalsmeer een uitduel in De Zilk. De formatie van trainer Bragonje hoopt na de eerste driepunter van vorige week tegen Warmunda opnieuw punten te verzamelen. Van Nispen versloeg vorige week in Nieuwveen verrassend promotiekandidaat Nicolaas Boys.

In Uithoorn de op papier interessante streekderby Legmeervogels-Hoofddorp. De bezoekers draaien met de tot nu toe behaalde drie punten een matige competitiestart in 1A, de thuisclub doet het met twee punten meer iets beter.

Ook tweedeklasser KDO speelt een streekduel, de Kwakelaars reizen af naar Rijpwetering voor de wedstrijd tegen ROAC. De thuisclub heeft vier punten meer behaald dan KDO. SCW (3B zaterdag) kan de vooraf uitgesproken ambitie (op termijn tweedeklasser worden) nog niet waarmaken. Pas vorige week boekte de Rijsenhouters tegen Stormvogels de eerste winst. Aanstaande zaterdag is VVA/Spartaan in Amsterdam de tegenstander.

Reageer

 
 
Advertentie:


 


 
Klaas Leegwater
19-10-2018
12.00 uur