Archiefbeeld vier jaar geleden Argon-FC Aalsmeer. Thomas Harte dueleert om de bal. De verdediger maakt nog steeds deel uit van de Aalsmeerse selectie.
 
 

Aalsmeer heeft wat goed te maken in Mijdrecht

Argonaut Winters: "Verwacht duel vol passie met drie punten voor ons"
Voorbeschouwing
Argon-FC Aalsmeer
5-10-2018


Morgen voor eersteklasser FC Aalsmeer het derde competitieduel, streekderby buitenshuis tegen medekoploper Argon. Aan het laatste optreden in Mijdrecht bewaren de rood groenen geen goede herinneringen.

De Aalsmeerders openden in de nazomer van 2014 in 2B de competitie in Mijdrecht met 3-1 verlies. Na afloop was toenmalig trainer Anthony Servinus zo verbolgen over de teamprestatie en slappe instelling dat hij nog dezelfde avond zijn ontslag indiende.

Na vijf jaar exit Servinus, een paar weken later kwam bij FC Aalsmeer Cor van Garderen aan het roer. Acht maanden later promoveerde Argon naar de hoofdklasse, FC Aalsmeer eindigde in de middenmoot. Van Garderen, komend seizoen eveneens bezig met zijn vijfde jaar in het bloemendorp, gaat met zijn formatie in Mijdrecht proberen een beter resultaat te boeken dan zijn voorganger.

Op het eerste gezicht wordt dat geen makkelijk klus. De Aalsmeerders lieten vorige week in de verliespartij tegen CSW een matige indruk achter, mede door de afwezigheid van een aantal belangrijke schakels. Van Garderen heeft dit seizoen door blessures nog nauwelijks met zijn favoriete formatie kunnen aantreden, van een goed ingespeeld team is tot nu toe geen sprake.

Hecht collectief
Opponent Argon is sterk aan de competitie begonnen. De degradant uit de hoofdklasse boekte twee winstpartijen (Huizen en WVHEDW) en gaat samen met CSW aan kop. "Ja..leuk maar dat zegt natuurlijk nog niets", reageert Wouter Winters van Argon. De verdediger is na een tussenjaar bij FC Aalsmeer, evenals Jasper Werkhoven, teruggekeerd op het oude nest in Mijdrecht. "En dat bevalt heel goed, voelt meteen weer erg vertrouwd."

"We hebben een goed en hecht collectief. Twee keer verdiende winst. Leuk om tegen FC Aalsmeer te spelen, om weer een hoop bekenden te zien. Dat geeft een extra tintje", aldus Winters die zegt trainer Ron van Niekerk (oudcoach VV Aalsmeer) niet te hebben voorzien van tactische tips over de komende tegenstander. "Nee..joh, we spelen altijd ons eigen spel. We passen ons niet aan. Ik verwacht een prachtig duel met veel passie en ha...aan het eind drie punten voor ons."

Twijfels
FC Aalsmeer-trainer Van Garderen ziet langzamerhand de lappenmand leger worden. "Maar ik weet echt nog niet met welke elf ik ga beginnen. Dat beslis is pas vrijdagavond of zaterdag. Afhankelijk van de reacties van sommige spelers die na hun blessure deze week weer getraind hebben." Bijvoorbeeld Berry Kramer heeft last van een hardnekkige blessure, de middenvelder is herstellende. Van Garderen: "Heel kleine kans dat hij tegen Argon kan spelen."

Ook doelman Nick van der Wiel en aanvaller Chelton Linger zijn op de weg terug, maar ook over hun inzetbaarheid in Mijdrecht grote vraagtekens. Van Garderen twijfelt eveneens over wel of niet opstellen van Burak Sitil. De sterke centrale verdediger is na twee duels schorsing weer beschikbaar maar keert pas vandaag (vrijdag) terug uit het buitenland. "Burak heeft een aantal trainingen gemist, ik ben er nog niet uit of ik hem in de basis zal laten beginnen."

Van Garderen snakt naar het moment dat hij kan beschikken over een volledige selectie. "Van tevoren heb je een bepaald plaatje in je hoofd hoe en met welke spelers je wilt gaan voetballen. Door de blessures is dit nog niet gelukt. Maar we gaan in Mijdrecht iets neerzetten, we gaan knokken voor elke meter. Oppassen voor hun snelheid voorin, we gaan het hun elk geval heel lastig maken."

Aanvaller Ilias Latif
Ook bij Argon is er blessureleed. De medekoploper zal het voorlopig zonder Patrick Lokken moeten doen, de bijna 40-jarige 'veteraan' brak drie weken geleden in het bekerduel tegen Legmeervogels zijn onderarm en zal zeker in de eerste competitiehelft niet kunnen spelen. Zijn positie in het centrum van de aanval wordt voorlopig ingevuld door de jeugdige (19) Ilias Latif die dit seizoen al zes keer (competitie en beker) raak schoot.

Streekderby svArgon-FC Aalsmeer zaterdag in Mijdrecht begint 14.30 uur. Scheidsrechter is Peter de Waard uit Amsterdam. In de rust en na afloop van de wedstrijd is er in het clubhuis van Argon live muziek van zanger Ernest van Hartingsveld. In opdracht van Business Club FC Aalsmeer wordt er een video-samenvatting van het duel gemaakt. Beelden maandag op Voetbal in Aalsmeer.

Reageer

 
 
Advertentie:


 


 
Klaas Leegwater
5-10-2018
12.00 uur