Archiefbeeld FC Aalsmeer-CSW. Burak Sitil maakt zich op voor een strafschop. De aanvoerder is er zaterdag niet bij vanwege een schorsing.
 
 

Aalsmeer en CSW gehavend aan de start
Voorbeschouwing
Tweede speelronde
28-9-2018


Zo goed als zeker zal eersteklasser FC Aalsmeer morgen in het thuisduel tegen CSW met dezelfde elf spelers starten als vorige week in de gewonnen uitwedstrijd tegen promovendus RODA'46.

Middenvelder Berry Kramer en aanvaller Chelton Linger kampen nog steeds met een lastige blessure, aanvaller Jordy de Groot is ook nog niet geheel wedstrijdfit en doelman Nick van der Wiel is op de weg terug maar zal waarschijnlijk plaatsnemen op de bank. Centrale verdediger Burak Sitil is geschorst.

Vervanger van Van der Wiel is Jeremaih Veldman die vorige week in Leusden een wisselvallige indruk achterliet. De goalie kan mogelijk tegen CSW een drukke middag tegemoet zien, de voorste linie van de ploeg uit Wilnis barst van het vertrouwen na de uitschieter vorige week tegen debutant Victoria (Hilversum). De formatie van oudAalsmeer-trainer Anthony Servinus haalde met de 7-0 winst flink uit.

Verrekijker
Ruststand in Wilnis was 4-0. Overigens is voor de geïnteresseerde die de goals in Wilnis via de app van VoetbalTV wil terugkijken dit een ware crime. Alsof je in de bovenste ring van Camp Nou zit en alleen met een verrekijker spelers kan onderscheiden en de spelsituaties goed kan zien. Leuk initiatief van TALPA/KNVB...nog wel een aantal kinderziektes. Wie heel goed keek kon CSW-spits Vincent van Hellemondt driemaal zien scoren.

CSW eindigde vorig seizoen op de zevende positie in 1A. Verloor dertien duels en kreeg ruim zestig tegengoals om de oren. FC Aalsmeer verloor vorig seizoen in Wilnis met 3-1, aan de Beethovenlaan werd het 3-0. CSW komt zaterdag in de tweede competitiewedstrijd evenals de gastheren gehavend aan de start. Verdedigers Robbert Kompier en Oscar Leune en aanvaller Dave Cornelissen zijn geblesseerd.

Vermoedelijke opstelling FC Aalsmeer:
Jeremaih Veldman, Mark Ruessink, Eder Medina Delgado, Daan v Huffel, Sergae Kogeldans, Junior Tiller, Thomas Harte, Sander Aznar Martinez, Giliano Eijken, Calvin Koster en Martin Campbell.

Wedstrijd staat onder leiding van Gyuri Takacs (Bergschenhoek), in jaren negentig scheidsrechter betaald voetbal.

In opdracht van Business Club FC Aalsmeer wordt van het duel een video-samenvatting gemaakt. Maandag te zien op Voetbal in Aalsmeer.

RKDES-Warmunda
Zondagmiddag treedt RKDES aan in Kudelstaart tegen Warmunda. De thuisclub beleefde vorige week een geweldige start door titelconcurrent Nicolaas Boys op eigen terrein met 2-0 te verslaan.

De komende tegenstander incasseerde vorige week een fors verlies (6-1) tegen WVC en incasseerde midweeks opnieuw een klap, 7-0 nederlaag tegen Zwammerdam voor de LAV-Cup.. Onderschatting bij RKDES ligt op de loer tegen de ploeg uit Warmond die vorig seizoen tot de laagvliegers behoorde in 3A.

In de RKDES-selectie van nieuwe trainer Kiri Kalaitzis is Roy Endhoven op de weg terug van een blessure. Mogelijk kan hij tegen Warmunda minuten maken. De oefenmeester zal waarschijnlijk niet veel veranderen aan zijn basisopstelling. Vraag is nog wel of aanvallende middenvelder Mano van Veen wederom op de bank begint en achterin Robin van der Steeg zijn entree maakt.

Wedstrijd op sportpark Calslagen start zondag 14.00 uur. Arbiter van dienst is Ricardo Mulder, mits herstelt van zijn hersenschudding opgelopen vorige week in duel FC Aalsmeer-ASC. De rood groenen spelen dit weekend een uitduel tegen Voorschoten'97.

Tweedeklasser KDO gaat zondag op voor het eerste competitieduel, thuiswedstrijd tegen Teylingen. SCW (3A-za) speelt eveneens op eigen bodem, tegenstander is KHFC. Eersteklasser Legmeervogels (zon) reist af naar Alkmaar voor het duel tegen AFC'34.

Reageer

 
 
Advertentie:


 


 
Klaas Leegwater
28-9-2018
12.30 uur