KDO-aanvaller Joeri Stange speelde in het heenduel tegen HVV (3-1) als schaduwspits. Mogelijk zondag tijdens de return als centrumaanvaller, spits Sven Vlasman ontbreekt in Den Haag.   Foto: Jaap Maars
 
 

Boeiende speelronde voor de deurVoorbeschouwing
Regioclubs
15-3-2019,


Na de eerste opsteker van 2019 vorige week tegen FC Breukelen (1-0) gaat eersteklasser FC Aalsmeer morgen tijdens het bezoek in en tegen Huizen proberen een volgende stap te maken. De driepunter zeven dagen geleden gaf een klein beetje lucht, zonder kopzorgen zijn de roodgroenen nog lang niet. Op positie tien staat FC Aalsmeer kort boven de rode streep maar Zuidvogels en WV-HEDW hijgen de formatie van Van Garderen in de nek.

Huizen staat op de ranglijst slechts twee plaatsen boven FC Aalsmeer met een marge van vier punten. De ploeg van Arnold Klein beleefd evenals de komende opponent een tegenvallend seizoen. De degradant uit de hoofdklasse had de doelstelling het verloren terrein direct weer goed te maken, acht duels voor het einde van de competitie en met zeven nederlagen aan de broek moet de club uit het Gooi die ambitie minimaal een jaar uitstellen.

Maakt niet uit hoe
Eerste prioriteit voor Huizen is in de resterende duels voldoende afstand nemen van de onderste plaatsen in 1A, winst vorige week op BOL gaf de eerste aanzet. FC Aalsmeer zit in hetzelfde schuitje; punten pakken, maakt niet uit hoe. Van Garderen kan zaterdag na een wedstrijd schorsing weer beschikken over het trio Calvin Koster, Martin Campbell en Thomas Harte.

Harte is overigens wel licht geblesseerd. En het meespelen in Huizen van Daan van Huffel is uiterst onzeker. De middenvelder van FC Aalsmeer ontbrak vorige week wegens een blessure en is waarschijnlijk niet op tijd hersteld. Wedstrijd in Huizen start 14.30 uur, scheidsrechter is Danny Korbee uit Hoofddorp.

Technische bagage
Derdeklasser RKDES speelt in de tweede halve competitie opnieuw een thuisduel. Tegenstander op sportpark Calslagen is het Rotterdamse Blijdorp dat evenals de Kudelstaarters uit twee duels vier punten verzamelde. In de eerste wedstrijd speelde Blijdorp gelijk tegen FC IJsselmonde, vorige week boekte het team van Hans Bel een 3-1 overwinning tegen Slikkerveer.

Blijdorp, in de reguliere competitie (3B) geëindigd op de zesde positie met elf punten achterstand op leider DONK, herbergt veel spelers met Spaanse en Portugese roots. Waarschijnlijk dus voetballers met een behoorlijke technische bagage. RKDES zal er zondag kort op moeten zitten, de Rotterdammers niet te ruimte geven tikkie-takkie voetbal te spelen.

RKDES, afgelopen zondag 1-1 tegen FC IJsselmonde, zal opnieuw Arnaud van Leeuwen moeten missen. De centrale middenvelder verblijft in het buitenland. Clubtopscorer Indy van Koert, vorige week alleen na rust ingezet, kan in de topper in 3A Hoog in basis starten. Of Maarten van Putten van de partij is moet afgewacht worden, de aanvaller is herstellende. Ook andere spits Jordy Vrolijk is waarschijnlijk nog niet beschikbaar.

Verschillen klein
Tweedeklasser KDO vervolgt de twee weken geleden ingeslagen weg om een plek in de top drie te bemachtigen. 'Niks moet, alles mag', is het credo bij de Kwakelaars, maar nu de ploeg van Raymond de Jong zich na twee winstpartijen op rij stevig heeft genesteld in de subtop van 2C is een sprongetje naar de tweede positie zo gemaakt.

Want op toekomstig kampioen TAC'90 na, op straatlengte afstand van de achtervolgers, zijn de verschillen bovenin klein. KDO gaat zondag op bezoek bij HVV. Beide teams bezetten in de rangschikking plek vier met 29 punten. Doelsaldo van de Kwakelaars is een fractie (1 goal) beter. Een ware subtopper dus over twee dagen in Den Haag.

Kan KDO doorstomen op de ranglijst en een bedreiging gaan vormen voor bijvoorbeeld nummer twee ROAC, vorige week nog overtuigend door KDO opzij gezet? De tweede positie en mogelijk ook de derde plek in de eindstand is belangrijk voor een ticket naar de nacompetitie. Nog ver weg met acht duels voor het einde, maar toch handig om in het oog te houden.

Wie centrumspits?
In de heenwedstrijd vorig jaar oktober aan de Vuurlijn boekte KDO een eclatante 3-1 zege . op de Hagenezen, destijds koploper in 2C. De ploeg van trainer André Wetzel droop met de staart tussen de benen af uit de Kwakelse polder. Vanaf dat moment moest HVV de leiderspositie loslaten en bungelt nu al weken onder de top van 2C.

Allemaal interessante bespiegelingen vooraf, nu hopen op een spectaculaire wedstrijd om een plek hoger. Aftrap op sportpark De Diepput in Den Haag is 14.00 uur, arbiter van dienst is de 57-jarige Jan Jung uit Schiedam. Bij KDO ontbreekt centrumspits Sven Vlasman wegens verplichtingen elders, wie zijn vervanger wordt is nog puzzelwerk voor De Jong.

Duel om bovenste plaats
Ook het zondagteam van FC Aalsmeer reist af naar de Hofstad. Op bezoek bij medekoploper in de degradatie groep GSC ESDO. Beide teams veroverden zes punten uit de eerste twee wedstrijden, de gastheren op doelsaldo bovenaan de ranglijst. De Aalsmeerders, die deze week zekerheid kregen over contractverlenging van trainer Marco Bragonje, gaan pogen ESDO als leider te verdringen.

Dat moet waarschijnlijk gebeuren zonder de geblesseerde middenvelder Joeri van de Schraaff. Voor de rest geen mutaties in de selectie. Wedstrijd op het sportterrein aan de Erasmusweg start 14.30. Scheidsrechter is Gerrit Hulters (30) uit Bodegraven.

Eersteklasser Legmeervogels speelt thuiswedstrijd tegen FC Uitgeest. Verschil op de ranglijst zes punten in het voordeel van de bezoekers.


Reageer

 
 
Advertentie:


 


 
Klaas Leegwater
15-3-2019
05.00 uur