'Titelfavoriet' RKDES opnieuw onder druk, Aalsmeer naar Ondiep
Voorbeschouwing
Regiovoetbal
7-12-2018


Opnieuw zijn de ogen dit weekend vooral gericht op de verrichtingen van derdeklasser RKDES. Na een sterke competitiestart, waarbij de ploeg van Kiri Kalaitzis de zelf opgelegde rol van titelfavoriet waarmaakte, zit er vanaf november zand in de Kudelstaartse machine dat ook na de belangrijke winst twee weken geleden op ASC tussen de raderen is blijven zitten.

Het zeer knullige 3-3 gelijkspel afgelopen zondag bij SJZ, in de slotminuten twee tegentreffers, was daar het bewijs van. RKDES hield het hoofd in de hectische eindfase niet voldoende koel, bezweek onder de druk.

Harde les op weg naar volwassenheid, was voor RKDES de conclusie na een doldwaze middag in Zoeterwoude. Gevolg van de verliespunten tegen SJZ is dat bij de Kudelstaarters de druk van 'het moeten' weer volledig terug is. Nog vier duels resten RKDES waarin minimaal de zesde positie in groep Q1 moet worden veiliggesteld. Huidige vierde plek geeft twee punten speling op nummer zeven Van Nispen.

Jordy Vrolijk
Zondag wacht aan de Wim Kan Dreef lijstaanvoerder DIOS. De formatie uit Nieuw-Vennep, twee jaar geleden gepromoveerd uit de vierde klasse, heeft pas één nederlaag geleden, zeven winstpartijen en twee keer een gelijkspel. Met 23 punten is DIOS met ruim verschil koploper en zo goed als zeker deelnemer van de promotiepoule vanaf half februari.

Voor RKDES-aanvaller Jordy Vrolijk is het zondag het weerzien met zijn oude club. Bij DIOS scoorde Vrolijk vorig seizoen viermaal. Ook doelman Denzel Breij had zich begin dit seizoen van DIOS aangemeld bij RKDES, na de voorbereiding is de goalie van het Kudelstaartse toneel verdwenen.

De thuisclub kan volgens trainer Kalaitzis zondag beschikken over een volledige selectie. "Er zijn geen bijzonderheden", meldt de trainer van RKDES. Dat zou betekenen dat ook verdediger Troy Zwanenberg weer is aangesloten bij de spelersgroep. Wedstrijd tegen koploper DIOS start 14.00 uur, duel staat onder leiding van Aniel Jhamai uit Den Haag.

Aalsmeer naar Ondiep
Eersteklasser FC Aalsmeer verdedigt in Utrecht tegen DHSC haar positie in de brede (sub)top van 1A, de opmerkelijke afdeling waarin bijna elke week een ander team de ranglijst aanvoert. Tien duels achter de rug, zes verschillende koplopers. Het zegt veel over de onderlinge verschillen in 1A. Met een blik op volgende week als de rood groenen aan de Beethovenlaan huidig leider ARC ontvangen is een driepunter zaterdag meer dan nuttig. In dat geval wacht in Aalsmeer een boeiend slot van 2018.

DHSC komt tot nu toe zeer wisselvallig voor de dag. De club van 'de Sneijders' staat met 11 punten uit 9 wedstrijden op een tiende stek maar heeft wel nog een wedstrijdhelft tegoed na de vreemd gestaakte wedstrijd tegen Zwaluwen’30 (0-1). De club, met als thuisbasis de volkswijk Ondiep, wil dolgraag richting minimaal de hoofdklasse maar dat lukt alleen met een gedegen structureel beleid, stabiliteit, en zeker geen duiventilgedrag.

Rodney Sneijder
Bij DHSC, onder leiding van trainer John Vink, speelt Rodney Sneijder..het broertje van. In seizoen 2010/2011 speelde Rodney in de hoofdmacht van AJAX. Daarna via oa FC Utrecht, RKC en Almere City bij DHSC terechtgekomen. Ook Wesley z'n roots liggen bij de club in Ondiep.

Afgelopen zaterdag behaalde DHSC een broodnodige 3-0 zege (de derde) bij Victoria 1893 onder meer door twee treffers van Mitch van der Vlist 0-3. De 29-jarige spits, vorig seizoen nog speler bij Sportlust'46, heeft er al tien in liggen.

Roelof
In Ondiep ontbreekt zaterdag bij FC Aalsmeer de geblesseerde Sander Aznar Martinez, Burak Sitil verblijft nog steeds in hogere sferen in het buitenland en het meespelen van Berry Kramer is hoogst twijfelachtig. De middenvelder kampt al weken met een irritante hielblessure.

Naar verwachting zal trainer Van Garderen, vanwie binnenkort meer bekend wordt wat betreft zijn trainerstoekomst, tegen DHSC starten met dezelfde opstelling als zeven dagen geleden bij WVHEDW. Arbiter is opnieuw de welbekende Roelof Luinge. Wedstrijd op sportpark Thorbecke begint 14.30 uur.

KDO, SCW en LMV
Tweedeklasser KDO ontvangt aan de Vuurlijn ONA (Ontspanning Na Arbeid). De club uit Gouda staat op de ranglijst met een punt meer twee plekken hoger dan de Kwakelaars. Wederom gaat de formatie van trainer Raymon de de Jong een poging wagen een sprongetje richting de subtob van 2C te maken.

Het Rijsenhoutse SCW (3B), dat zo verwachtingsvol aan de competitie begon maar inmiddels na tien duels is afgezakt naar een gevaarlijke twaalfde positie, gaat op bezoek bij HYS (Haarlem Yildiz Spor). Derdeklasser FC Aalsmeer is zondag vrij van competitieverplichtingen. Legmeervogels (1A) , vorige week eindelijk de tweede zege (LSVV 3-1), reist af naar Naarden voor de wedstrijd tegen het hoger genoteerde NVC.

Met medewerking van Arno Maarse.

Reageer

Advertentie:
Grand Café Centennial

 


 
Klaas Leegwater
7-12-2018
11.00 uur