Competitie in belissende faseVoorbeschouwing
Regioclubs
10-5-2018


Nog drie speelrondes en de spanning stijgt. Dit weekend kunnen in diverse klassen de beslissingen vallen. Zo kan in 1A (zaterdag) Volendam de titel officieus veroveren als het drie punten pakt in het thuisduel tegen laagvlieger Te Werve, mits concurrent ARC verliest van FC Aalsmeer. In dat geval kan de ploeg uit het Palingdorp het kampioenschap op basis van een veel beter doelsaldo vrijwel niet meer ontgaan.

Ook als de Volendammers zaterdag nog niet gelauwerd kunnen worden is dat kans levensgroot dat de komende weken de titel door de formatie van trainer Sander Middelbeek wordt binnengehaald. Een knappe prestatie van de ploeg die twee jaar geleden degradeerde uit de hoofdklasse en vorig seizoen nipt een terugkeer naar het hogere niveau misliep.

Knap, maar ook voor een groot deel toe te schrijven aan de ineenstorting van ARC dat rond de winterstop nog fier aan kop ging met negen punten voorsprong op de eerste achtervolgers. Een wervelende eerste seizoenshelft werd door het team van Mark Evers in het nieuwe jaar gevolgd door een zwak vervolg. Ook XerxesDZB, halverwege de competitie een belangrijke outsider, kende na de winter een terugval.

Blik op volgend seizoen
Komende zaterdag gaat ARC, wel al een periodetitel op zak, proberen een bevredigend einde aan de reguliere competitie te breien. Dat moet gebeuren tegen FC Aalsmeer dat als nummer acht op de ranglijst in feite al een paar weken is uitgespeeld.

Niets meer te winnen of te verliezen, behalve dan de eer hooghouden en het uitvoeren van de sportieve plicht. Veel meer richten de Aalsmeerders de blik al op volgend seizoen waarin met een sterk gewijzigde selectie men hogere ogen probeert te gaan gooien.

Onderin 1A is sv Marken inmiddels gedegradeerd. Vitesse Delft kan de nacompetitie nauwelijks meer ontlopen, voor de andere plek vechten Westlandia, Te Werve en FC Breukelen om ontsnappping. BOL (Broek op Langedijk) is in 2A de grootste kanshebber voor rechtstreekse promotie naar 1A.

Interessant duel
De zondagvoetballers van FC Aalsmeer heropenen over een paar dagen de race om de derde periodetitel. De winst vorige week tegen Kickers'69 in Leimuiden was een inhaalwedstrijd in de tweede periode, zondag in het thuisduel tegen DIOS gaat het echt weer om belangrijke punten.

Het team van trainer Marco Bragonje is de laatste periode goed bezig, zijn ploeg verzamelt veel punten. Inmiddels een unieke serie van tien ongeslagen duels in 3A waarin zesmaal werd gewonnen.

In de periodestrijd zijn Stompwijk'92 en SJZ de grootste concurrenten. Eerstgenoemde club leidt de periode met een punt voorsprong op FC Aalsmeer en twee op SJZ. Zwaarte van het resterend programma voor de drie kanshebbers is ongeveer even groot.

Voor de roodgroenen zondag dus eerst DIOS. Heenduel in november werd 1-0 gewonnen. In de laatste drie competitieduels toonde DIOS zich sterk met winstpartijen op Nicolaas Boys, SJZ en Warmunda.
Een interessant duel dus aan de Beethovenlaan. De thuisclub gaat voor de drie punten. Voor DIOS staat er niet zoveel meer op het spel. Een piepkleine kans op nacompetitievoetbal. Wedstrijd begint 14.00 uur, scheidsrechter is Jesse Verduijn.

'Hopeloze opdracht'
Voor RKDES is de taak simpel; Uit de laatste drie duels drie keer de volle buit binnenhalen en hopen op een paar misstappen van leider Altior. De koploper uit Langeraar heeft een voorsprong van vijf punten en een veel beter doelsaldo dan de Kudelstaarters. Op papier dus een hopeloze opdracht voor het team van Jesse Donker, in de praktijk weet je het nooit.

De top drie in 3A heeft de afgelopen weken opvallend veel punten laten liggen, als die lijn wordt doorgetrokken is een verrassing tijdens het competitieslot niet uitgesloten. RKDES, dat via een hooggenoteerde plek in de eindstand goede kansen heeft op nacompetitievoetbal, speelt een uitwedstrijd in Oestgeest tegen ASC.

De nummer elf op de ranglijst is nog niet vrij van degradatiezorgen, de gastheren hebben alle belang bij een driepunter. Wedstrijd start 14.00 uur.

Het Kwakelse KDO (2C) speelt een thuiswedstrijd tegen RKDEO en Legmeervogels (1A) treedt buitenshuis aan tegen Jos/Watergraafsmeer. Fortuna Wormerveer kan zondag in 1A de titel pakken.

Reageer

Advertentie:


 

 
Klaas Leegwater
10-5-2018
21.30 uur

Tegenstanders 3A

  ASC
Altior
Bernardus
DIOS
FC Aalsmeer
Kickers'69
Nicolaas Boys
Van Nispen
RKDES
FC Rijnland
SJZ
Stompwijk'92
WVC
Warmunda

Stand/Uitslagen