Spanning neemt toe, regioclubs in de race voor prijzenSpanning voor een aantal regioclubs neemt met nog zes, zeven duels op de rol zienderogen toe. Legmeervogels, zondagteam FC Aalsmeer en RKDES zijn in de race voor een prijs. Kudelstaarters (3A) hebben twee ijzers in het vuur, titelkansen en zicht op periodetitel. Zaterdagteam FC Aalsmeer gaat voor zijn sportieve plicht en KDO moet nog een aantal punten binnenhalen om de onderste regionen in 2C te verlaten.

Voorbeschouwing
5-4-2018, Aalsmeer


Eersteklasser FC Aalsmeer gaat zaterdag op bezoek bij FC Breukelen. Met nog zes wedstrijden op de rol is het voor de roodgroenen 'uitbollen' naar het eind van de competitie. Met een vette positie in de middenmoot valt er voor het team van Van Gaderen weinig meer iets te winnen of te verliezen. Tenzij er in de laatste periode nog hele gekke dingen gebeuren, alles gaan winnen of verliezen, kan FC Aalsmeer de blik alvast op volgend seizoen richten.

Van Garderen liet onlangs weten dat van relax achterover leunen nog geen sprake is. "Ik wil elke wedstrijd winnen. En onze sportieve plicht doen is voor mij een belangrijk ding." Voor FC Breukelen staat er nog genoeg op het spel. De ploeg van Frans Schuitemaker bivakkeert in de rode zone. Drie nederlagen op rij in februari deed de formatie een aantal plaatsen zakken op de ranglijst. Daarna herstel door winst op Marken en titelkandidaat XerxesDZB. Vorige week op eigen terrein verlies tegen CSW.

Op het nieuwe kunstgras in Breukelen kan Van Garderen weer beschikken over Jasper Werkhoven. De middenvelder, volgend seizoen weer Argonaut, was zeven dagen geleden ziek en de week daarvoor tegen CSW in Wilnis niet fit. Aanvaller Lilinho Martins, die in het restant van de competitie zijn tweelingbroer Lulinho binnen de lijnen moet missen (op Malta) is na een blessure eveneens weer voor negentig minuten inzetbaar.

Wedstrijd in Breukelen start 14.30 uur. Arbiter is Ernstjan van der Perk uit Leiden. Heenduel eindigde in 0-0.

FC Aalsmeer-ASC
Het zondagteam van FC Aalsmeer zit in een goede flow. Veertien punten uit de laatste zes duels. Gestegen naar plek zeven in 3A en bovenaan in de derde periode. Het team van trainer Bragonje gaat over drie dagen proberen de prima serie een goed vervolg te geven in het thuisduel tegen ASC. Tevens een mooie gelegenheid op revanche voor de roodgroenen. De heenwedstrijd in Oestgeest kreeg FC Aalsmeer met 4-0 ruim klop. Aanvaller Jelle Schouten bij ASC was goudhaantje met vier goals.

Zat toen de brigade van Bragonje na een zwakke competitiestart in een dalletje, ditmaal is het ASC dat de laatste periode niet lekker draait. Vier nederlagen in de laatste zes duels en inmiddels op de ranglijst een paar posities onder FC Aalsmeer. Dat kan na zondag bij winst van de bezoekers overigens weer anders zijn.

Aanstaande zondag zijn bij de thuisclub vakantiegangers Pawel Kocon en Karol Mirowski weer in hun tweede vaderland teruggekeerd en is centrumspits Mark Schut hersteld van een griepaanval. Vorige week tegen FC Rijnland kon de Aalsmeerder alleen in de slotfase minuten maken.
In Leiden maakte Alexander Goes na lang blessureleed zijn rentree. Hij kreeg van Bragonje een plek in de achterhoede toebedeeld. Aanvaller Jeroen Ezink, lang uit beeld geweest bij Bragonje, maakte ook weer zijn opwachting middels een invalbeurt.

Het meespelen van Remi Pasternak (foto), in Leiden geblesseerd uitgevallen, is voor aanstaande zondag nog onzeker. Dat geldt ook voor rechteraanvaller Damian Veldman die al een paar weken langs de kant toekijkt. Wedstrijd aan de Beethovenlaan begint 14.00 uur. Scheidsrechter van dienst is Ramon Westhoff uit Vlaardingen.

FC Rijnland-RKDES
RKDES likt na de thuisnederlaag tegen titelfavoriet Altior de wonden. De Kudelstaarters zullen zich weer snel moeten oprichten, over een paar dagen het op papier lastige uitduel tegen FC Rijnland. De Leidenaren versloegen vorige week andere titelkandidaat Nicolaas Boys (3-2) en zullen er op gebrand zijn ook nummer twee RKDES pootje te lichten.

De zege van FC Rijnland afgelopen zondag kwam als een verrassing, de ploeg zat met vier verliespartijen op rij namenlijk in een behoorlijke dip. Oorzaak waren een aantal interne strubbelingen, onder meer het tussentijds opstappen van trainer Paul Pikaar wegens de belabberde inzet van een deel van de spelers. Zijn plaats is ingenomen door Edwin Kluivers. De winst op Nicolaas Boys zal FC Rijnland een positieve impuls hebben gegeven.

Wederopstanding
Bij RKDES keert Arnaud van Leeuwen terug in de selectie. De middenvelder is terug van een verblijf in het buitenland. Daartegenover staat de schorsing van middenvelder Lennart Kok. Aanvaller Maarten van Putten kampt met een vervelende spierblessure en Robin van der Steeg is afwezig.

Begin oktober werd RKDES tijdens de heenwedstrijd in de eerste helft finaal van de mat gespeeld door het ontketende FC Rijnland dat vooraf en aan het begin van de competitie gezien werd als belangrijke titelfavoriet. De roodzwarten keken bij rust tegen een 4-1 achterstand aan. Door een sterke wederopstanding sleepte de thuisclub er in de tweede helft bijna nog een gelijkspel uit. Het werd 4-5.

FC Rijnland, dat opmerkelijk veel tegendoelpunten heeft moeten incasseren (48), neemt de vijfde positie in op de ranglijst. Acht punten minder dan RKDES. Duel op het sportpark De Morsch aan de Smaragdlaan start 14.00 uur. Leider over de 22 spelers is Ruud Wesdorp uit Brielle.

Streekderby aan de Vuurlijn
Tweedeklasser KDO speelt aan de Vuurlijn streekderby tegen DOSR uit Roelofarendsveen. De heenwedstrijd werd door de Kwakelaars met 2-1 gewonnen. Op de ranglijst heeft DOSR een voordeel van zes punten. Met een driepunter tegen de streekgenoot zal KDO een sprongetje op de ranglijst maken.

Rond de streekderby zamelt de selectie van KDO geld in voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Om de opbrengst zo hoog mogelijk te laten worden organiseert de tweedeklasser rondom de wedstrijd een spraakmakende loterij in de kantine van KDO. Lees meer...

Legmeervogels
Het Uithoornse Legmeervogels draait goed mee in de top van 1A. Verschil met koploper Fortuna Wormerveer is maar één punt. Samen met DEM en Jos Watergraafsmeer hebben de vier teams een verschil van vijf, zes punten opgebouwd met de achtervolgers. Over twee weken de kraker op de Randhoorn tegen F.Wormerveer. Eerst moeten de geelblauwen aanstaande zondag buitenshuis LSVV verslaan, nummer zeven op de ranglijst.

Reageer 

 
Klaas Leegwater
5-4-2018
19.00 uur


Tegenstanders 1A

  ARC
CSW
FC Breukelen
Forum Sport
Marken
Sportlust'46
Te Werve
Vitesse Delft
Volendam
Westlandia
WV-HEDW
Zwaluwen'30
XerxesDZB
FC Aalsmeer

Stand/Uitslagen