Geen 'rennen en vliegen' meer
voor Edwin van MaasEdwin van Maas stopt
SCW, 3B-West 1
3-1-2018


Edwin van Maas is na vier jaar trainerschap in Rijsenhout niet alleen bezig met zijn laatste seizoen als hoofdtrainer bij SCW, de 48-jarige oefenmeester gaat het sowieso rustiger aandoen. "Mijn werk en voetbal zijn voorlopig niet meer te combineren." De derdeklasser moet op zoek naar een nieuw gezicht voor de spelersgroep. Van Maas blijft mogelijk in een andere rol wel behouden voor de zaterdagclub.

Van Maas, woonachtig in Hoofddorp, was de laatste jaren een halve Rijsenhouter geworden. Het klikte tussen de gedreven oefenmeester en de bijna vijftig jaar oude dorpsclub onder de rook van Schiphol. Een vijfde seizoen lag in de lijn der verwachtingen. De wil en intentie van SCW om de 48-jarige Van Maas nog een jaar langer aan de club te verbinden was er zeker, de hoofdtrainer heeft echter anders besloten.

"Het gaat niet meer. Trainer en werk is voor mij niet meer te combineren", verklaart Van Maas die operational manager is bij een landelijk elektro- en installatiebedrijf. "Ik ben alleen maar aan het rennen en vliegen. Door heel Nederland. Eigenlijk wilde ik vorig seizoen al stoppen. Ik sta nu zeventien jaar variĆ«rend van drie tot zes per week op het veld, ga   het nu dus even rustiger aan doen."

Geen uitschieters
Van Maas maakte in 2014 de overstap van Amstelveen Heemraad (assistenttrainer) naar Rijsenhout. In zijn eerste jaar met SCW eindigde Van Maas met zijn ploeg op de vijfde positie in 3B. De twee volgende seizoenen was de achtste plek de eindpositie op de ranglijst. Dit seizoen tijdens de winterstop bezet SCW de achtste plaats in 3B.

Geen uitschieters en geen dieptepunten dus. Wisselvalligheid troef. Met SCW nooit echt mee kunnen doen voor de prijzen. Iets wat de Hoofddorper in zijn periode bij Aalsmeer wel lukte. Promotie in 2010 naar de tweede klasse. Niettemin in Rijsenhout lovende woorden over Van Maas. Op de clubsite: 'SCW heeft zich onder de bezielende leiding van Edwin telkens redelijk eenvoudig weten te handhaven in de derde klasse.'

Andere rol?
De roodwitten willen Van Maas graag behouden in een andere rol. ' Edwin is in de afgelopen vier jaar verworden tot een echte SCW-er. Hij heeft dan ook aangegeven graag aan de club verbonden te willen blijven. Wij juichen dat als bestuur toe en hopen dan ook in de komende jaren gebruik te kunnen maken van de kennis en ervaring van Edwin.

Van Maas: "Dat lijkt mij leuk, maar er is nog geen invulling aan gegeven. Daar moeten we nog over praten. Ze zullen mij hier sowieso in de buurt blijven zien. Mijn zoon speelt bij SCW en andere zoon bij Hoofddorp."


Trainerschap Edwin van Maas (48) laatste tien jaar:
2017/2018 SCW
2016/2017 SCW Hoofdtrainer 2015/2016 SCW
2014/2015 SCW
2013/2014 Amstelveen Heemraad
2012/2013 Amstelveen Heemraad
2011/2012 UNO vv
2010/2011 UNO vv
2009/2010 Aalsmeer
2008/2009 Aalsmeer
2007/2008 Aalsmeer


Advertentie:        

  

3-1-2018


Reageer
Tegenstanders 3B

  Arsenal
BLW.Beursbengels
Hoofddorp
IJmuiden
Kagia
KHFC
UNO
VEW
VSV
VVA/Spartaan
VVC
Zandvoort
SCW

Stand/Uitslagen

Selectie en wedstrijdschema SCW