Regioclubs op trainingskampRegioclubs
Trainingskamp
27-12-2018

Het is langzamerhand traditie geworden. In de winterstop gaan veel amateurclubs op locatie de accu opladen om zo goed mogelijk geprepareerd aan de tweede seizoenhelft te beginnen. Niet alleen wordt zo de fysieke conditie op peil gehouden, ook wordt er gewerkt aan het groepsverband. Door vertier de onderlinge verhoudingen in de selectie verstevigen, het saamhorigheidsgevoel bij de spelers vergroten.

In de regio Aalsmeer trekken alle clubs er in de eerste helft van januari op uit. De één zoekt het wat verder weg dan de ander. Eersteklasser Legmeervogels maakt vanaf 10 januari de meeste kilometers. De selectie van de geelblauwen bivakkeert drie dagen in Albufeira, in het zuiden van Portugal.

Lasershows
Albufeira is een bekende badplaats, vooral onder feestvierende jongeren. Feestcafe Celebration is de grote trekpleister voor Nederlandse vakantiegangers. Grootste club een paar kilometer buiten Albufeira is Kadoc, meerdere grote zalen met schitterende lasershows en de beste DJ’s. Legmeervogels vertrekt 10 januari vanaf vliegveld Rotterdam, terugreis drie dagen later naar Schiphol. Op 20 januari herstart competitie bij hekkensluiter Zeeburgia.

Zaterdageersteklasser FC Aalsmeer slaat voor een paar dagen dagen het kamp op in Groningen. Trainer Cor van Garderen gaat in het noorden van het land zijn selectie klaarstomen om het verloren terrein, opgelopen in de laatste duels van voor de winterstop, weer te heroveren. De oefenmeester, onlangs zijn contract bij de roodgroenen voor de vijfde maal met een jaar verlengd, hoopt op 19 januari bij de competitiehervatting in Broek op Langedijk weer te beschikken over een volledig fitte spelersgroep.


Ook de zondagtak van FC Aalsmeer vertrekt over een paar weken voor een 'opfrisbeurt'. De formatie van Marco Bragonje, bezig met zijn laatste maanden aan de Beethovenlaan, zal zich een korte periode huisvesten op Papendal, het onder topsporters bekende sportcentrum in de Veluwse bossen aan de rand van Arnhem.

De locatie biedt voor de derdeklasser genoeg faciliteiten om er een geslaagd weekend van te maken. En op een steenworp afstand voldoende uitgaansmogelijkheden. Eerste wedstrijd na de winterstop is het thuisduel tegen koploper DIOS.

RKDES naar Breda
Buurman RKDES gaat eveneens een paar dagen buitenshuis de conditie extra bijschaven. De derdeklasser uit Kudelstaart, waarvan nog niet bekend is of trainer Kiri Kalaitzis ook volgend seizoen aan de Wim Kan Dreef actief is, bezoekt rond 12 januari waarschijnlijk de provincie Brabant. De roodzwarten verblijven dan een paar dagen in Breda, ter voorbereiding op de cruciale fase in de resterende drie duels.

RKDES is het aan haar stand en ambitie verplicht bij de eerste zes te eindigen. Alleen dan een ticket vanaf half februari voor de promotiepoule. De Kudelstaarters bezetten momenteel de zesde positie in groep Q1, vanaf 20 januari de ontknoping van de opwindende halve competitie.

RKDES hervat het seizoen bij laagvlieger Bernardus, dan thuis tegen Van Nispen en vervolgens opnieuw op eigen bodem mogelijk het beslissende duel tegen dorpsgenoot FC Aalsmeer. Daarna moet RKDES zeven dagen in de wachtkamer voordat de halve competitie is afgerond. Spannende tijden dus vanaf half januari in Kudelstaart. Fysiek maar zeker ook mentaal.

Verrassing
Zoals elk jaar is het voor de selectie van tweedeklasser KDO een verrassing waar tijdens de winterstop het roodwitte kamp wordt opgeslagen. De begeleidende staf van de Kwakelaars zoekt al ruim van tevoren een geschikte en leuke locatie uit. Plaats van het trainingskamp blijft voor de spelersgroep tot het laatste moment geheim.

Op de bestemming aangekomen zullen de voetballers in drie dagen weer de nodige ludieke opdrachten moeten uitvoeren. En uiteraard ook ruimte voor conditiewerk en mogelijk een vriendschappelijke wedstrijd.

KDO, met trainer Raymond de Jong vanaf volgend seizoen voor het negende achtereenvolgende jaar aan het roer, bezet halverwege het tweede seizoen in de tweede klasse de zesde positie op de ranglijst. Acht punten achterstand op leider TAC. De formatie uit de Kwakel start de tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen Laakkwartier.


Reageer

Advertentie:
Grand Café Centennial


 

 
Klaas Leegwater
27-12-2018
13.00 uur