Yorick van der Deijl van Legmeervogels toont trots de grote winnaarsbokaal. De prijzenkast in Uithoorn behoeft door de Algarve Cup een paar extra muurschroeven.
 
 

Regioclubs laden accu op, 'extra vrachtkosten' Legmeervogels door Algarve CupRegioclubs
Trainingskamp
14-1-2019

De clubs in de regio Aalsmeer hebben het jaarlijkse trainingsweekend in de winterstop weer achter de rug en kunnen zich vanaf nu gaan richten op het vervolg van de competitie. KDO verbleef vorig weekend voor een paar dagen in de omgeving van Friesland/Drenthe, afgelopen dagen maakten het zaterdag- en zondagteam van FC Aalsmeer, RKDES en Legmeervogels een trip buitenshuis.

Legmeervogels vertoefde een lang weekend in het Portugese Albufeira. De eesteklasser uit Uithoorn moest op de terugreis uit het zonnige zuiden 'extra vrachtkosten betalen'. De ploeg van vertrekkend trainer Florian Wolf won tijdens een mini-toernooi de hoofdprijs. Dat leverde de geelblauwen een grote winnaarsbokaal op, de zogenaamde Algarve Cup.

De uit de kluiten gewassen beker, met inscriptie, veroverde Legmeervogels na een gelijkspel en een winstpartij. In Estádio Municipal de Lagos, de thuishaven van derde divisionist CF Esperança, speelden de Uithoornaars eerst 0-0 tegen VV Emmen en daarna werd de tweede wedstrijd tegen VV Briele met 2-1 gewonnen. Doelpuntenmakers Puck Postma en Rodney Smorenberg.


Feestje selectie Legmeervogels in Estádio Municipal na winst van het mini-toernooi, Algarve Cup.

Zo werd door Legmeervogels een lang weekend met veel vertier afgewisseld met knappe toernooiwinst. Vanaf volgende week gaat de zondageersteklasser in de tweede competitiehelft pogen weg te komen uit de onderste regionen van 1A. Trainer Florian Wolf vertrekt eind van dit seizoen naar SJC, opvolger is Roy van der Mije.

FC Aalsmeer
Zaterdageersteklasser FC Aalsmeer bivakkeerde vanaf vrijdag in Eindhoven. Op het programma stonden een aantal traingen en veel uren met ontspanning. Belangrijkste voor de roodgroenen tijdens het uitje in de lichtstad was de gehele spelersgroep fit krijgen voor de herstart van de competitie over zes dagen in Broek op Langelijk.

De selectie van trainer Van Garderen werd in de laatste maanden van het vorig jaar getroffen door veel blessureleed. Dat was een van de redenen dat FC Aalsmeer in december tegen veel puntenverlies opliep en werd teruggeworpen naar de negende positie in de rangschikking van 1A. Of iedereen zaterdag fit aan de start kan verschijnen is nog afwachten.


Eersteklasser FC Aalsmeer bivakkeerde in Eindhoven. Zaterdag herstart competitie met uitduel tegen BOL.

Papendal
Ook de collega's van de zondagtak brachten dit weekend buitenshuis door. De zondagselectie van FC Aalsmeer was afgereisd naar Sportcentrum Papendal. De derdeklasser, waarvan nog niet is bekend wie na het aangekondigde afscheid van trainer Marco Bragonje volgend seizoen de hoofdtrainer wordt, schaafde in de Veluwse bossen aan de conditie en aan het saamhorigheidsgevoel.

De nummer elf uit groep Q was in de laatste maanden van 2018 bezig met een goede serie, negen punten uit de laatste drie duels. Het goede ritme werd onderbroken door een vrije beurt, een afgelasting en de winterstop.

Laatst gespeelde wedstrijd dateert van 3 december, 3-0 winst op Alphen. Aanstaande zondag moet blijken in hoeverre FC Aalsmeer de goede flow weer kan oppakken. Tegenstander aan de Beethovenlaan is huidig koploper DIOS dat nog een paar punten nodig heeft om verzekerd te zijn van deelname aan de promotiepoule. Voetbal in Aalsmeer zal een videoverslag maken van dit duel.


Derdeklasser FC Aalsmeer had haar kamp opgeslagen op sportcentrum Papendal bij Arnhem.

RKDES in Brabant
Het Kudelstaartse RKDES zocht dit weekend vertier in Brabant. Trainen, ontspanning en toewerken naar de belangrijke slotfase van de eerste halve competitie. De roodzwarten zullen minimaal op de huidige zesde positie in groep Q moeten eindigen voor doorstroming naar de promotiegroep. Nog drie duels te spelen; Bernardus (uit), Van Nispen (thuis) en FC Aalsmeer (thuis).

Het is nog niet duidelijk of trainer Kiri Kalaitzis, bezig met zijn eerste jaar bij de club aan de Wim Kan Dreef, ook volgend seizoen werkzaam is bij RKDES. Naar verluidt willen de Kudelstaarters het contract van Kalaitzis verlengen, de 38-jarige trainer zal binnenkort een besluit nemen.


Groepsfoto RKDES in Brabant. De Kudelstaartse derdeklasser wacht een spannend slot van de eerste halve competitie.

Reageer

Advertentie:


 

 
Klaas Leegwater
14-1-2019
10.30 uur