KDO-speler Bart Hoving springt hoger dan zijn tegenstander van TAC'90.   Foto: Franca Dobbe (Haaglanden Voetbal)
 
 

KDO speelbal van Haagse sneltrein TAC'90

Kwakelaars voor rust op onoverbrugbare achterstand
TAC'90-KDO 4-0 (4-0)
Tweede klasse C
24-2-2019


Eén helft vol gas geven in de wedstrijd tegen KDO was voor koploper TAC'90 ruim voldoende om de Kwakelaars kansloos te maken voor een goed resultaat. De Haagse lijstaanvoerder blies in de eerste helft de middenmoter uit 2C met uitstekend spel van het veld. De 4-0 ruststand op het sportpark De Verlichting sprak boekdelen, wedstrijd na 45 minuten beslist. De thuisclub hoefde na de pauze het gaspedaal niet meer in te drukken, voor KDO bleef de schade steken op vier tegentreffers.

Het verhaal van TAC'90 is duidelijk. Eind seizoen 2016/2017 gedegradeerd uit de eerste klasse wil de club zo snel mogelijk het verloren terrein goedmaken. Vorig jaar met een vijfde eindpositie mislukte de uitgesproken missie nog, dit seizoen gaat het crecendo met de ambitieuze Hagenaars. Op de ranglijst inmiddels een grote voorsprong op eerste volger ROAC (wel twee duels minder gespeeld) kan de lijstaanvoerder straks ruim voor het einde van de competitie de kampioensvlag hijsen.

Hoofdklasse-niveau
"Ik vond TAC'90 heel erg goed. Het leek wel hoofdklasse-niveau", reageerde KDO-leider Johan Stange na afloop van het ruime verlies. "We werden in de eerste helft van het 'kassie naar de muur' gestuurd. Na rust pakten we het beter op, we hebben ons dus niet helemaal laten wegspelen. Als voetballiefhebber kan ik wel genieten van dit sterke elftal, een technisch heel begaafd team. Als tegenstander is het natuurlijk minder leuk."

Vooraf was er bij KDO de voorzichtige hoop op een herhaling van vorig seizoen. Toen verraste de ploeg van trainer de Jong in Den Haag met een 3-1 overwinning. Die illusie werd zondag door de ontketende thuisclub snel de grond ingeboord. Van meet af aan droop de kwaliteit af van het imponerend spelende TAC’90. Individueel sterk en strijdend als collectief werd KDO aan alle kanten klem gezet.


KDO-leider Johan Stange (vooraan) tijdens duel tegen TAC'90. "Als liefhebber kon ik wel van dit team genieten. Als tegenstander is het natuurlijk minder leuk."   Foto: Franca Dobbe (Haaglanden Voetbal)

Na ongeveer tien minuten opende Randall Labordus de score voor de thuisploeg. Daarna wist TAC'90 in een tijdsbestek van twintig minuten maar liefst drie keer te scoren. Randall Labordus produceerde ook zijn tweede treffer en daarna waren Jin Hojer en Shibi Rojer doeltreffend. KDO bij het pauzesignaal op een onoverbrugbare 4-0 achterstand.

Toiletpot
Een opmerkelijk begin van de tweede helft. TAC'90 speelde de eerste vijf minuten met tien spelers, maker van twee goals Randall Labordus zat 'vastgeplakt' op de toiletpot. Met Labordus weer binnen de lijnen ondervond de thuisploeg dat KDO ten koste van alles een monsternederlaag wilde voorkomen. Mede door de omzetting naar een 4-3-3 formatie kregen de Kwakelaars meer grip op de wedstrijd.

Het scheelde ook dat de thuisploeg de gashendel minder hard aantrok. Daarnaast bracht KDO-trainer De Jong aanvaller Sven Vlasman (die de gehele week ziek was geweest) in de spits, waardoor de bezoekers meer duels wisten te winnen. Een eretreffer bleef uit, de wijze waarop er na rust door de Kwakelaars gevoetbald werd was echter positief te noemen.

TAC’90 zal ongetwijfeld met een straatlengte voorsprong lachend kampioen gaan worden in de 2e klasse C, nog negen duels te spelen voor de Hagenaars. KDO speelt komend carnavalsweekend een inhaalduel tegen Laakkwartier, laatste wedstrijd in de tweede periode. Wedstrijd aan de Vuurlijn begint 14.00.

Wedstrijdinfo: Paul Hogerwerf (KDO) en Haaglanden Voetbal
Reactie KDO-leider Johan Stange: RICK FM
Foto's: Franca Dobbe (Haaglanden Voetbal)

ReageerTAC'90-KDO 4-0 (4-0)

1-0 Randall Labordus
2-0 Randall Labordus
2-0 Jin Hojer
4-0 Shibi Rojer

Opstelling KDO:
Tobias Ravelli, Mitchel Smits, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Menno Lingeman (75e Joris Kortenhorst), Thomas Stevens (46e Bas Kok), Jim Kijn (65e Sven Vlasman), Joeri Stange, Bart Hoving en Jesse Stange.

3-3: KDO-Laakkwartier

Stand/Uitslagen 3A
Volledige programma dit seizoen

 

 
Klaas Leegwater
27-2-2019
12.00 uur