Sterke revanche KDO op TAC'90Enthousiaste De Jong: "Elftal wordt met de week beter"Een mooie revanche was het voor KDO. In het eerste duel van de competitie op eigen veld te ruim afgetroefd ging tweedeklasser KDO afgelopen zondag bij het Haagse TAC'90 voor eerherstel. Met de 3-1 winst lukte dat glansrijk voor het team van trainer De Jong. "We gaan met de week beter voetballen."


TAC'90-KDO 1-3 (0-1))
Tweede klasse C
4-2-2018


KDO-trainer Raymond de Jong begint steeds enthousiaster te worden over zijn selectie die de laatste weken goed presteert. In Den Haag pakte zijn formatie de zesde winst van het seizoen, de tweede op rij. De goede resultaten en de vorm van KDO sinds de jaarwisseling heeft veel te maken met de wijziging in het elftal die onlangs is doorgevoerd. Aanvaller Joeri Stange is een linie gezakt en de herstelde Sven Vlasman maakte kortgeleden zijn rentree op het middenveld.

De Jong: "Het gaat echt steeds beter. Heel mooi om te zien. Mijn spelers doen het fantastisch. In Den-Haag brachten ze hetzelfde niveau als een week eerder tegen Alphen. En ook, heel belangrijk, met dezelfde power en beleving. Iedereen gaat voor elkaar door het vuur. TAC'90 heeft een aantal individueel sterke spelers, met vereende krachten konden we ze goed aan banden leggen."

Boeiend
Direct vanaf de aftrap op het sportpark aan de Haagse Aagje Dekenlaan liet TAC'90, vooraf twee punten meer op de ranglijst, zien nog steeds te beschikken over een goed voetballend elftal. KDO kwam erin de beginfase nauwelijks aan te pas en moest duidelijk weer even wennen aan de creatieve en balvaste spelers van TAC’90. Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg het team van De Jong meer grip op de wedstrijd.

Dit leidde tot enkele corners en vrije trappen, waarmee overigens nauwelijks gevaar werd gesticht. In een boeiende en gelijk opgaande wedstrijd namen de Kwakelaars in de 40e minuut wel brutaal de leiding in Den Haag. Na een indraaiende vrije trap van Jim Klijn, kon Bart Hoving van dichtbij de 0-1 binnentikken, wat ook de ruststand betekende.

Jim Klijn
Bij de 0-2 kort in de tweede helft stond Jim Klijn, die beschikt over een prima traptechniek, wederom aan de basis van dit doelpunt. Vanuit een corner kwam het leer tegen de borstkas van Sven Vlasman aan en was de 0-2 een feit. Lang bleef deze stand niet op het scorebord staan, want in de 51e minuut maakte TAC’90 zeer gelukkig de aansluitingstreffer. Een schot van de thuisploeg kwam pardoes tegen de voet van Sven Vlasman en liet daarmee zijn eigen doelman Jesper Oudshoorn kansloos, 1-2.

KDO mocht niet klagen dat het geen 2-2 werd. Zo voorkwam Timo Kas de gelijkmaker door een bal van de lijn te halen en faalde een middenvelder van TAC’90 in zeer kansrijke positie, nadat hij doelman Oudshoorn tot twee keer toe had uitgespeeld. Uiteindelijk maakte jongeling Thijs Plasmeijer in de 83e minuut aan alle onzekerheid een einde door vanuit een vrije trap van (wederom) Jim Klijn de 1-3 binnen te schieten.

Extra Pluim
"Echt in de problemen zijn we niet geweest", vindt De Jong. "Na de 1-2 bleven we heel rustig voetballen. En toen de 1-3 viel was het een kwestie van uitspelen." De Jong complementeerde voor de microfoon van Radio Rick FM zijn gehele team over de goede prestatie in Den Haag. Aan twee spelers deelde De Jong een extra pluim uit.

"Mijn twee verdedigers aan de buitenkant Mitchel Smits en Menno Lingeman speelde echt ijzersterk. Echt belangrijk dat zij in duels met op dit tweede klasse-niveau heel behendige buitenspelers goed hun mannetje staan. Die twee aanvallers lagen vandaag aan banden", aldus de oefenmeester van KDO.

Aanstaande zondag spelen de Kwakelaars om 14:00 uur thuis tegen Pancratius, dat in 2018 al twee keer werd getrakteerd op een ruime nederlaag. Kan KDO de crisis in Badhoevedorp compleet gaan maken? De 1-0 nederlaag van eerder dit seizoen zal KDO ongetwijfeld willen wegspoelen. Of het duel op het hoofdveld kan worden gespeeld is de vraag. Mogelijk gooit de vorst roet in het eten. In dat geval wordt uitgeweken naar het kunstgrasveld.


Wedstrijdinfo: Paul Hogerwerf
Reactie trainer KDO: Rick FM

Advertentie:
VALENTIJNSDAG

Een persoonlijk cadeau voor jouw liefde al vanaf 3,50 euro! Laat nu een tablet, hart of wensplaat opspuiten met jouw eigen persoonlijke chocolade tekst. Klik op de afbeelding en ga naar het bestelformulier.Martinez Chocolatier,
Punterstraat Aalsmeer


TAC'90-KDO 1-3 (0-1)

0-1 Bart Hoving
0-2 Sven Vlasman
1-2 Sven Vlasman (e.d.)
1-3 Thijs Plasmeijer

Scheidsrechter: Thomas Groenendijk 20jr (Middelharnis)
Toeschouwers: 122

Opstelling KDO:
Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Jim Klijn, Timo Kas, Mitchel Smits, Sven Vlasman, Thijs Plasmeijer, Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Jesse Stange.

Volgende wedstrijd op 11 februari: KDO-Pancratius

Stand/Uitslagen 2C
Volledig competitieprogramma KDO dit seizoen

 


 
Klaas Leegwater
6-2-2018
13.00 uur


Reageer
   Tegenstanders 2C

  Alphen
DSOR
DSOV
Foreholte
GDA
HVV
KDO
Laakkwartier
Pancratius
RKDEO
ROAC
TAC'90
Teylingen
VUC

Stand/Uitslagen

Selectie en wedstrijdschema KDO