Roy Verkaik van KDO gevaarlijk voor het doel van Stompwijk'92. De verdediger/middenvelder scoorde zondag tweemaal.
Foto: Rob Van der Wijngaard (LAV)
 
 

Eerste winst KDO, scorebord voor rust op tilt
Stompwijk'92-KDO 2-5 (2-4)
Tweede klasse C
7-10-2018


Na het 2-2 gelijkspel vorige week tegen Teylingen speelde KDO afgelopen zondag in en tegen Stompwijk. Aan deze tegenstander heeft de formatie van Raymond de Jong prettige herinneringen, twee seizoenen geleden pakten de Kwakelaars bij de ploeg in het Groene Hart met de 4-0 overwinning de eerste periodetitel. Dat jaar promoveerde KDO naar de tweede klasse, afgelopen seizoen klom Stompwijk'92 eveneens een trede hoger op de amateurladder.

Het werd zondag in Stompwijk het eerste uur een zeer attractieve wedstrijd. KDO nam vanaf de start het heft stevig in handen. Het duidelijke veldoverwicht werd in de 13e minuut verzilverd door de openingsscore van Jesse Stange, op aangeven van Jim Klijn. Vlak hierna had Mathijs van Rijn de 0-2 op zijn schoen, de aanvaller schoot in kansrijke positie centimeters naast.

Een stijlvol uitgevoerde combinatie tussen de gebroeders Stange resulteerde na twintig minuten in de tweede Kwakelse treffer. Joeri stuurde zijn broertje Jesse de diepte, waarna laatstgenoemde op snelheid zijn tegenstander versloeg en de bal langs doelman Jordi Bennis schoof. En op het moment dat Bart Hoving (assist Jim Klijn) één minuut later de 0-3 binnen tikte leek het voor KDO een zeer eenvoudige middag te worden.

Mouwen opgestroopt
Stompwijk'92, uit de eerste twee duels een punt veroverd, wilde zich echter niet laten wegspelen...wakkergeschud door de doelpuntenregen van de rood witten stroopte de promovendus de mouwen flink op. Binnen vijf minuten wist de thuisclub twee keer, Enrico Geus en Pim van der Arend, een opening te vinden in de Kwakels stelling. Tweemaal vissen voor goalie Tobias Ravelli.

 
Roy Verkaik (foto) kwam goed weg toen hij ‘slechts’ geel kreeg bij het onderuithalen van een doorgebroken speler. Even later in de 36e minuut kopte dezelfde Verkaik uit een corner van Jim Klijn voor KDO de 2-4 binnen. Rustsignaal klonk met zes goals op het bord. De toeschouwers kregen waar voor hun geld.

Gezapig
In de tweede helft moest KDO vooral blijven oppassen voor de snelle omschakeling van Stompwijk’92. De Kwakelaars bleven beter voetballen en dit leidde in de 55e minuut tot een vijfde treffer. Voor de vierde maal stond Jim Klijn aan de basis, uit zijn vrije trap tikte Roy Verkaik van dichtbij de 2-5 binnen.

Het was zo'n beetje het enige hoogtepunt van het tweede bedrijf die veel minder spectakel bood dan de eerste helft. Stompwijk’92, dat titelfavoriet TAC’90 in de eerste competitiewedstrijd knap op 0-0 wist te houden, kon de reserves niet meer aanspreken. De pijp was een half uur voor de eindstreep al leeg bij de thuisploeg.

En omdat KDO niet meer hoefde verliep het restant van de tweede helft vrij gezapig. Na het laatste fluitsignaal van de jeugdige en goed leidende scheidsrechter Sam van de Graaf was de eerste competitiewinst voor KDO een feit.

Genieten en gemakzuchtig
"Vanaf halverwege de tweede helft leek het wel zomeravond voetbal, gebeurde weinig meer", vertelde KDO-leider Johan Stange na afloop. "Ik zat te genieten op de wijze hoe we zo snel op 3-0 kwamen. Daarna had KDO het achterin dicht moeten gooien, het werd te gemakzuchtig. Na de 2-3 nog voor rust de 2-4, toen was het naar mijn idee wel gespeeld."

"We waren onszelf niet en we begonnen niet scherp aan de wedstrijd. We zaten er niet kort genoeg op, verloren te veel de tweede bal en elke fout werd in het begin genadeloos door KDO afgestraft", zo luidde de analyse achteraf van Stompwijk-speler Pim van der Arend op Leiden Amateur Voetbal .

Eerste duel KDO in de knock-out ronde in de districtsbeker tegen MSV'19 is na overleg vastgesteld op dinsdagavond 23 oktober. Thuisduel tegen de derdeklasser uit Montfoort begint om 20.00 uur.

Wedstrijdinfo: Paul Hogerwerf (KDO)
Reactie KDO-leider Johan Stange: Radio RICK FM
Foto: Rob Van der Wijngaard (LAV)

ReageerStompwijk'92-KDO 2-5 (2-4)


Scheidsrechter: Sam van der Graaf(23jr, Den Haag)
Toeschouwers: 111

0-1 Jesse Stange (13e)
0-2 Jesse Stange (20e)
0-3 Bart Hoving (22e)
1-3 Enrico Geus (27e)
2-3 Pim van der Arend (31e)
2-4 Roy Verkaik (36e)
2-5 Roy Verkaik (55e)

Opstelling KDO:
Tobias Ravelli, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Timo Kas, Mitchel Smits, Jim Klijn (88e Sam Kortenhorst), Joris Kortenhorst, Joeri Stange, Mathijs van Rijn (79e Thijs Plasmeijer), Bart Hoving en Jesse Stange (61e Bas Kok).

14-10: KDO-GDA

Stand/Uitslagen 3A
Volledige programma dit seizoen

 

 
Klaas Leegwater
8-10-2018
16.00 uur