Winst op aartsrivaal, feestje in de après-skiSCW-VVC 3-2 (3-1)
Derde klasse B zat
10-2-2018


Knappe prestatie vanmiddag van SCW dat op basis van heel veel vechtlust aartsrivaal VVC met 3-2 naar Nieuw-Vennep terugstuurde. De Rijsenhouters, met trainer Edwin van Maas voorop, waren dolblij met de zevende competitiewinst. Na de zeperd van vorige week in Hoofddorp in de derby tegen Overbos nu weer een opsteker van jewelste voor het wisselvallig presterende team van Van Maas die eind dit seizoen afscheid neemt als hoofdtrainer.

Het blijft mooi om de trainer van SCW langs de lijn te aanschouwen en vooral aan te horen. Een vol vat emoties is de 48e-jarige oefenmeester. Neem de laatste minuut...met een van de laatste aanvallen van de bezoekers en de 3-2 op het scorebord.

Paal
Door een onachtzaamheid van de SCW-defensie kon VVC-er Ruben Guda alleen op uitblinkende doelman Kelby van den Dool afgaan. Handig schoof de aanvaller de bal langs de goalie richting binnenkant zijnet. Van Maas werd al gek van teleurstelling, zwaaide woedend met wegwerpgebaren naar zijn elftal om een fractie later opgelucht adem te halen. Door een paar opstekende polletjes gras week het leer op het laatste moment af richting de paal.

Zestig seconden later kon Van Maas de vuisten ballen en zijn spelers feliciteren met de winst op VVC. In Rijsenhout, waar de Après-ski naast het veld in bedrijf werd gebracht, vinden ze dat natuurlijk prachtig...drie punten pakken op de 'vijand' uit het naastgelegen dorp.

Geen schim
Achteraf beschouwd was dat helemaal niet zo bijzonder. Want VVC, in het recente verleden een uiterst moeilijk te bespeelbare ploeg en de laatste vijf seizoenen een hoge eindpositie in 3B, is voorlopig geen schim van een goedlopende formatie. Weinig voetbal, matige opbouw, de ploeg van interim-trainer Rick van IJzerdoorn (oa oudspeler Aalsmeer), en inmiddels aangesteld voor volgend seizoen, straalt totaal geen vertrouwen uit.

Tijdens de rust, met de 3-1 op het scorebord, waren de supporters uit Nieuw-Vennep in het clubhuis aan het Konnetlaantje zich niet alleen aan het opwarmen, het gemopper op de hoofdmacht was de voornaamste bezigheid. En terecht, ook Van IJzerdoorn (47) zal na het wegsturen van zijn voorganger Rini van Loon de grootste moeite hebben er dit seizoen iets van te maken in Nieuw-Vennep.


De wedstrijd op het hobbelige veld in Rijsenhout was in de eerste helft nauwelijks om aan te zien. Beide partijen hadden de grootse moeite een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen. Flipperkastvoetbal. De bal nog geen tien seconden in teambezit. Gewerkt werd er wel, dat onderdeel won de thuisclub vanaf de aftrap.

De 0-1 van VVC in de 17e minuut was daarom dan ook licht tegen de verhouding. Jami Da Cruz kreeg rechts de bal in de draai voor, Youri Schouten stond ter hoogte van de strafschopstip klaar om de bal tussen de benen van Den Dool te schieten. Met een half uur op de klok de gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte aanvaller Toby Correira binnen. En kort daarna kwam SCW op voorsprong door een benutte strafschop van Jeff de Vilder nadat Patrick Duarte in de zestien was neergehaald door Rigi Graanoogst.

Robin Helder
Mooiste doelpunt van de middag viel in het rustsignaal. SCW-er Robin Helder veroverde ter hoogte van de middencirkel het leer, verwierf zich met een schijnbeweging ruimte om vervolgens op snelheid twee verdedigers achter zich te laten. Kort voor doelman Wesseling had Helder twee opties; opzij leggen naar een medespeler of zelf schieten. Fel aangemoedigd door Van Maas, 'schieten Robin...doe het zelf', knalde de rechtsbuiten de bal hard langs Wesseling.

Helder kon kort na rust de wedstrijd definitief in het slot gooien, maar de Rijsenhouter maakte ditmaal de verkeerde keuze. Twee medespelers vrij voor doel poogde de aanvaller uit een moeilijke hoek Wesseling opnieuw te passeren. De sluitpost redde met de voet.

Redding
Daarna moest VVC komen. Druk op het Rijsenhoutse doel werd opgevoerd. En toen in de 60e minuut de 2-3 viel via Kevin van Visteren leek het nog een heel heet half uurtje te worden voor SCW. Het gebeurde nauwelijks. De formatie van IJzerdoorn mist momenteel de kwaliteit om een tegenstander de wil op te leggen. Alleen in de slotfase moest Den Dool een keer gestrekt naar de hoek, prachtige redding, en bracht de paal voor de thuisclub redding.

Winst tegen de aartsrivaal in de pocket voor SCW. Een overwinning die telt in Rijsenhout. Miskleun zeven dagen eerder in Hoofddorp was alweer vergeten en vergeven. Winterfeestje aan het Konnetlaantje kon beginnen. Gebraden worst, Oostenrijks bier, Glühwein en de opzwepende muziek van Fireball Disco deed de rest bij de Rijsenhoutse Après-ski. Alleen de sneeuw ontbrak.


SCW-VVC 3-2 (3-1)

0-1 Youri Schouten
1-1 Toby Correira
2-1 Jeff de Vilder
3-1 Robin Helder
3-2 Kevin van Visteren

Scheidsrechter: L.C.S. de Groot (Soest)
Toeschouwers: 211

Basis-opstelling SCW:
Keby den Dool, Mitchel Duijzer, Rolf Boesveld, Job Keizer, Kevin van Pelt, Robin Helder, Jeff de Vilder, Toby Correira, Patrick Duarte en Donny van Bakkum.

17-2: Stormvogels-SCW

Stand/Uitslagen 3b
Volledige programma dit seizoen


 

 
Klaas Leegwater
10-2-2018
18.30 uur


Reageer
Tegenstanders 3B

  Arsenal
BLW.Beursbengels
Hoofddorp
IJmuiden
Kagia
KHFC
UNO
VEW
VSV
VVA/Spartaan
VVC
Zandvoort
SCW

Stand/Uitslagen

Selectie en wedstrijdschema SCW