Wedstrijdmoment SCW-VSV, thuisclub boekte zesde winst.     Foto: Hoofddorpse Courant
 
 

Voorzichtig optimisme bij SCWSCW-VSV 1-0 (1-0)
Derde klasse B zat
27-1-2018


Licht optimisme in Rijsenhout. SCW speelde een uiterst wisselvallige eerste seizoenshelft maar na de eerste wedstrijdronde in 2018, 1-0 thuiswinst op VSV, leeft in het dorp langs de ringvaart de hoop op een prijs. De ploeg van Van Maas staat er vooralsnog redelijk voor in de tweede periode en heeft de kansen om straks als winnaar gehuldigd te worden bijna in eigen hand. De opgave is niet makkelijk, de komende vijf duels tegen ondermeer koploper Stormvogels en aartsrivaal VVC zonder veel schade doorkomen.

De club aan het Konnetlaantje, die na het binnenhalen van een schip met Schipholgeld binnenkort de plannen hoopt te presenteren voor de bouw van een nieuw clubhuis (multifunctionele sportaccommodatie), gaat aanstaande zaterdag eerst op bezoek bij buurman Overbos in Hoofddorp, op papier ook al zo'n leuke voetbalderby die tijdens het heenduel in Rijsenhout 2-0 winst opleverde voor de bewoners van het Leenderbos. Daarna volgen voor SCW duels tegen VVC (thuis), Stormvogels (uit), ZSGO/WMS (uit) en VEW (thuis).

Mogelijkheden
SCW moet dus nogal wat obstakels ontwijken voor het daadwerkelijk een periodefeestje kan vieren. "Nee makkelijk is het niet, maar de mogelijkheden zijn er", vertelt trainer Van Maas. "Belangrijk is hoe we de eerste drie duels doorkomen. En dan nog moet Stormvogels onderweg meer punten laten liggen, want hun doelsaldo is beter dan dat van ons. Maar laten we eerst aanstaande zaterdag afwachten hoe het in Hoofddorp verloopt."

Belangrijke pion voor Van Maas is Vincent Ammerlaan, de verloren zoon dit seizoen teruggekeerd in Rijsenhout. Ammerlaan speelt bewust in een lager elftal (vriendenteam) en is alleen sporadisch beschikbaar voor de hoofdmacht. Van Maas: "Afgelopen zaterdag tegen VSV was hij er weer bij. Scheelt altijd weer een slok op een borrel. Hij laat ons elftal beter voetballen en is zelf gevaarlijk voor de goal. Helaas is Vincent de komende duels niet beschikbaar."

Lukrake knallen
In het thuisduel tegen VSV, vooraf op de ranglijst twee punten minder maar de eerste drie duels in de tweede periode in winst had afgesloten, speelde SCW zeker niet haar beste wedstrijd van het seizoen. Veel balverlies en de lukrake knallen naar voren waren veelvuldig waar te nemen. Ook de bezoekers uit Velserbroek hadden moeite om voetbal van aanvaardbaar niveau op de mat te leggen.

Kort voor rust kwam de thuisclub op voorsprong. Uit een vrije trap scoorde Patrick Duarte, vorig seizoen actief bij Amstelveen Heemraad, de openingstreffer. VSV-doelman Jeffrey Thomassen schatte de trap van Duarte totaal verkeerd in. Na de pauze kwam SCW, dat binnen een paar weken de nieuwe trainer bekendmaakt, onder druk te staan van VSV. Het resultaat was heilig voor SCW, het team van Van Maas verdedigde met man en macht. Het bracht resultaat, de nul bleef gehandhaafd.

"We hebben vanmiddag een kwartier 'gevoetbald' tussen de 65e en 80e minuut. De overige tijd is de bal alleen maar blind en hoog naar voren geschoten", reageerde Van Maas na de belangrijke winst. Slecht spelen en toch de volle buit binnenhalen. Evenals in Eindhoven zullen ze in Rijsenhout afgelopen weekend niet geklaagd hebben over de prestatie van de hoofdmacht. Zaterdag dus naar Overbos, de nummer drie in 3B.

Wedstrijdinfo en foto: Hoofddorpse Courant

Uitslagen en stand 3B

 

 
Klaas Leegwater
31-1-2018
17.00 uur


Reageer
Tegenstanders 3B

  Arsenal
BLW.Beursbengels
Hoofddorp
IJmuiden
Kagia
KHFC
UNO
VEW
VSV
VVA/Spartaan
VVC
Zandvoort
SCW

Stand/Uitslagen

Selectie en wedstrijdschema SCW