Doelstelling SCW: "Binnen vijf jaar stabiele tweedeklasser"
Derdeklasser SCW
Voorbereiding
18-9-2018


Evenals het merendeel van de Aalsmeerse regioclubs is ook derdeklasser (za) SCW na drie poulewedstrijden uitgeschakeld in de districtsbeker. De Rijsenhouters speelden tweemaal gelijk (Portugal Amsterdam en ZSGO) en verloren van RODA'23 (za).

De club aan de oever van de Westeinder staat dit seizoen onder leiding van nieuwe trainer Ardon de Waard en heeft de doelstelling uitgesproken binnen vijf jaar een stabiele tweedeklasser te zijn.

Ardon de Waard is de opvolger van Edwin van Maas die de laatste vier jaar de selectie onder zijn hoede had en nu leider is van een lager team. De Waard (41) was eerder werkzaam als jeugdtrainer, onder meer bij Roda'23 en SV Hoofddorp.

De nieuwe SCW-trainer zag in de zomer enkele selectiespelers stoppen/vertrekken maar slaagde er ook in nieuwe spelers warm te maken voor een overgang naar Rijsenhout.

Tijn Schoof was de eerste versterking voor het elftal. De voetballer (19) heeft de jeugd van SCW doorlopen en werd als één van de talenten uit de opleiding beschouwd. Na een uitstapje bij Ter Leede keert Schoof terug bij de club aan het Konnetlaantje.

Niek den Breejen wordt bij SCW onthaalt als de verloren zoon. De 23-jarige middenvelder heeft na een paar jaar bij hoofdklasser Ter Leede ook de weg naar huis weer gevonden.

Opvallend
De opvallendste transfer is die van aanvaller Stefan Batista Pereira van het Amsterdamse ASV Arsenal (2A) naar Rijsenhout. "Ik wilde graag dichter bij huis gaan voetballen, na één gesprek met Ardon de Waard wist ik dat SCW mijn nieuwe club ging worden", vertelde Pereira op de clubwebsite.

Amarino Garcia Montez (Portugal Amst.) is een oude bekende van trainer de Waard en heeft zich eveneens aangesloten bij de selectie van SCW. Ook van Portugal Amsterdam is verdediger Diogo Martins verhuisd naar Rijsenhout. Verder is de spelersgroep uitgebreid met Rick Boesveld (DIOS) en Thom Langeveld (Hoofddorp).

Tweede klasse
"We hebben dankzij deze versterkingen een jonge en ambitieuze selectie waar de komende jaren mee gebouwd kan worden. Dit past bij onze visie en die van het bestuur", verklaart De Waard (foto) op de website van SCW.

"Het doel is om binnen vijf jaar een stabiele tweedeklasser te zijn. Daarnaast willen we de jeugdopleiding versterken, zodat de komende jaren een gezonde aanwas richting de selectie ontstaat. Als we komend seizoen een periodetitel kunnen binnenhalen zou dat al hartstikke mooi zijn."

Mutaties
Nieuw: Sharief Toussaint, Diogo Martins, Amarino Garcia Montez (allen Portugal Amsterdam), Tijn Schoof, Niek den Breejen (beiden Ter Leede), Rick Boesveld (DIOS), Stefan Batista-Pereira (Arsenal), Thom Langeveld (Hoofddorp).

Vertrokken: Rosco Klein Obbink, Siyar Kabiri (beiden Overbos), Patrick Duarte (VVC), Martijn Bijl, Toby Correia (beiden Amstelveen Heemraad), Jordy Zegstroo (gestopt).

Aanstaande zaterdag opent SCW de competitie met de streekderby in Nieuw-Vennep tegen VVC. Vorig seizoen eindigde SCW in 3B op de zesde positie. VVC, dat dolgraag een trede hoger op de voetballadder wil komen, speelde een teleurstellend seizoen. Achtste eindpositie.

Bron: Website SCW en voetbalinhaarlem.

Reageer

 
 
Advertentie:


 


 
Klaas Leegwater
18-9-2018
12.00 uur