Kan aangeslagen SCW promotiefeest Zandvoort uitstellen?Ver voor het einde van de competitie kan het ongenaakbare Zandvoort zaterdag in Rijsenhout de titel in 3B binnenhalen. Gastheer SCW gaat proberen het promotiefeest van de koploper uit te stellen. De Rijsenhouters zullen dan snel de zeperd (6-3) tegen VVA/Spartaan moeten vergeten.


VVA/Spart.-SCW 6-3
Derde klasse B zat
4-4-2018


"Het was dramatisch." Duidelijke taal van SCW-trainer Edwin van Maas kort na het 6-3 verlies bij het lager genoteerde VVA/Spartaan. Zijn ploeg is de laatste weken van 'het padje' wat betreft de resultaten. Na een ijzersterke serie, waarin veel punten werden binnengehaald en het leiderschap in de tweede periode werd opgeÃĢist, zit de Rijsenhoutse derdeklasser momenteel in een dalletje. In Amsterdam het tweede verlies op rij.

Op het terrein aan de Laan van Spartaan kwam SCW in eerste instantie flitsend uit de startblokken. Tot ruim halverwege de eerste helft hadden de bezoekers het betere spel. Rico Strampel kon in 25e minuut vrij voorgeven op Vincent Ammerlaan die fraai raakkopte. Verdiende voorsprong voor SCW.

Vier minuten
Binnen vier minuten boog VVA/Spartaan, dat veelal met hoge diepteballen de lengte van de centrumspits zocht, de achterstand om naar een 2-1 voorsprong. Eerst tastte doelman Kelby van den Dool bij een hoekschop volledig mis en even later werd de Rijsenhoutse defensie op snelheid geklopt.

Zes minuten voor rust de gelijkmaker van Kevin van Pelt die uit de tweede lijn hard raakschoot. Tweede helft zelfde beeld. SCW probeert te voetballen, de thuisclub blijft het zoeken met lange hoge ballen naar de aanvallers. Dat bracht in de 63e minuut resultaat. De Amsterdamse centrumaanvaller bracht de 3-2 op het scorebord.

Alles mogelijk
De nieuwe voorsprong zorgde bij VVA/Spartaan voor een impuls. Keer op keer werden de bezoekers in de achterste linie op snelheid verslagen. De 4-2 was het logische vervolg. Patrick Duarte deed twintig minuten voor tijd namens SCW weer wat terug. Met 4-3 als tussenstand is opeens alles weer mogelijk in Amsterdam. Jeff de Vilder kopt op een paar centimeter na de gelijkmaker binnen.

Twee keer een verre uittrap van de doelman van VVA/Spartaan betekende door weinig attent reageren bij de Rijsenhouters de 5-3 en 6-3. En in de slotfase liep Duarte ook nog tegen rood aan (2x geel) na doormekkeren tegen de arbiter. Achteraf bleek dat de arbiter de laatste gele kaart heeft ingetrokken. Al met al een slechte beurt voor SCW dat in de rangschikkingen duidelijk een stapje terug doet.

Zandvoort kampioen?
Ultieme revanche op de blammage in Amsterdam zou voor SCW een goed resultaat komende zaterdag tegen toekomstige tweedeklasser Zandvoort zijn. Aan het Konnetlaantje kan de ploeg uit het toeristendorp ver voor het einde van de competitie bij winst de titelkrans mogelijk al om de schouders hangen. Puntenverlies van 'concurrent' Stormvogels, op bezoek bij VSV en op elf punten achterstand, is dan wel noodzakelijk.

Zandvoort is dit seizoen op Purmerend na de meest scorende ploeg (113x) van Noord-Holland (zie tweet onder) en heeft pas één verliespartij op haar naam staan. Daar steken de 27 treffers van SCW schamel bij af. Wat wordt zaterdag het tactisch concept van trainer Van Maas tegen de doelpuntenmachine uit het kustdorp? Dichtgetimmerd doel aan het Konnetlaantje? Paar extra sloten op de deur? Van Maas: "Nee hoor, niets daarvan. We gaan gewoon ons eigen spel spelen. Compact spel."

Wedstrijdinfo: Cees Tibboel (SCW).
 

 
Klaas Leegwater
4-4-2018
16.30 uur


Reageer
Tegenstanders 3B

  Arsenal
BLW.Beursbengels
Hoofddorp
IJmuiden
Kagia
KHFC
UNO
VEW
VSV
VVA/Spartaan
VVC
Zandvoort
SCW

Stand/Uitslagen

Selectie en wedstrijdschema SCW