Sterke serie SCW onderbroken met thuisverliesSCW-United Davo 2-3
Derde klasse B zat
24-3-2018


Na een uitstekende serie, 21 punten uit acht duels, verloor derdeklasser SCW afgelopen zaterdag verrassend op eigen veld met 3-2 van het lager geplaatste United Davo. De Rijsenhouters slaagden er in het thuisduel niet in het contante niveau van de laatste maanden op de mat te leggen. Alleen de eerste en laatste twintig minuten van de wedstrijd liet de formatie van trainer Edwin van Maas aanvaardbaar voetbal zien.

Daar tussenin zat zaterdag op het terrein aan het Konnetlaantje een periode die Van Maas nog het liefst omschrijft 'voetbal met te veel individuele fouten'. "Tot halverwege de eerste helft hebben we zeker twee tweehonderd procent kansen gehad, maar door pech wilde de bal er niet in", vertelde oefenmeester tegen de Hoofddorpse Courant.

Alles of niets
In plaats van zelf te scoren kreeg SCW vervolgens een penalty tegen mede als gevolg van foutje bij een terugspeelbal. Bij de 0-2 miste de complete SCW-verdediging de bal, de aanvaller van United Davo wist met een hakje scoren. De 0-3 ontstond door een misverstand. SCW-keeper Den Dool gooide de bal in de voeten van een tegenstander die simpel profiteerde.

"Dan kun je nog maar één ding doen", weet ook Van Maas en dat gebeurde ook in de laatste 20 minuten: alles of niets. Robin Helder zorgde voor de 1-3 waarna Patrick Duarte de 2-3 scoorde. Meer zat er niet in voor SCW. Eerste verlies sinds 6 februari. Van Maas: "Er is nog niets aan de hand, we behouden een goede positie op de ranglijst met perspectief. Maar deze nederlaag blijft wel jammer."

Op de ranglijst van 3B en in de stand voor de tweede periode (12 duels) doen de Rijsenhouters een stapje terug. Bekijk de uitslagen en standen. Aanstaande zaterdag voor SCW een uitwedstrijd bij VVA/Spartaan, nummer acht in de rangschikking en acht punten minder dan de ploeg van Van Maas.

Bron: Hoofddorpse Courant.


 

 
Klaas Leegwater
28-3-2018
12.30 uur


Reageer
Tegenstanders 3B

  Arsenal
BLW.Beursbengels
Hoofddorp
IJmuiden
Kagia
KHFC
UNO
VEW
VSV
VVA/Spartaan
VVC
Zandvoort
SCW

Stand/Uitslagen

Selectie en wedstrijdschema SCW